maanantai 20. toukokuuta 2013

Täit tervassa

Dodiin, pitkä ja hiostava päivä takana. Iltakisat on siitä huonoja, että kerkeää koko päivän ressata, mutta ei saa mitään aikaiseksi. Ja Torsten on aamuponi ;) 


Torsten oli jotenkin kiukkuinen tänään, heti kun lopetin vihreän syöttelyn ja vein sen karsinaan hetkeksi lepäämään ennen lähtöä. Murjotti ja pelleili. Ehkä se sai syödä liian vähän tuoretta herkkua ;)

Lastaus ja matka sujui kuitenkin hyvin, ja oltiin Nurmijärvellä aikataulun mukaisesti. Verryttelyyn siirryin lööööysällä ponilla, jota en onnistunut herättämään ennen ensimmäistä rataa. Naama punaisena, huohottaen ja hikipisarat tippuen saavuin vihdoin, maailman pisimmältä tuntuneen radan jälkeen lopputervehdykseen. Maahan kasvaneiden jalkojen lisäksi tein pari isoa rikkoa. Loivan kiemurauran ratsastin liian pieneksi ja keskiravin onnistuin rikkomaan laukalle - taas!! Prosentit oli vähän löysällä kädellä annetut, 62,2, ja tuloslistalla puolessa välissä. Rata oli KN Special.





Tuomarin loppukommentti; "Näppärä sh, jonka takaosa voisi laukassa pyöriä paremmin. Muuten liikkuu kuuliaisesti luokkaan sopivassa muodossa ja kokoamisasteessa"


Kauhusta kankeana mietin, miten saan ponin liikkumaan ollenkaan toisella radalla, mutta kuinka ollakaan, poni heräsi oikein kivasti, keveni ja kantoi itsensä hyvin ja sain jopa hieman ilmaa raviin. Ei kuitenkaan pelkoa, että sama meno olisi jatkunut valkoisten aitojen sisäpuolella. Tahmatassu mikä tahmatassu, tällä kertaa kuitenkin vähän korkeammalla niskalla. Keskiravia en uskaltanut ratsastaa ja keskilaukka - mä en edes tiennyt että mun piti esittää sellaista, ennen kuin luin ratapaperia, mihin tuomari oli kirjoittanut; "ei eroa, 5". No, onhan sekin omalla tavallaan positiivista ;) Tästä radasta tuli mielestäni jo paljon oikeudenmukaisemmat prosentit - 62,6, ratana B-merkki.




Huh, vihdoin se loppui! ;)


Tuomarin loppukommentti; "Paljon hyviä pätkiä. Letkeän oloinen sh, jonka takaosa voisi olla laukassa aktiivisempi. Tsemppiä"

Loppuverkassa poni oli mainio. Ravi oli tahdikasta ja isoa, ja ratsastaja sai nauttia läpiratsastetusta ja energisestä ponista. Etenkin eteen - alas laukassa oli ilmaa alla !! Poni ilmeisesti suoritti vähintäänkin loppuverkan niin hyvin, ettei olisi millään halunnut lähteä kotiin ilman palkintoja. Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta - ja nyt me kyllä ruvetaan harjoittelemaan energisiä suorituksia myös kouluaitojen sisäpuolella!

8 kommenttia:

  1. Helteinen kesäretki !
    Eilen olisi kannattanut ratsastaa vain loppuverkka, tai ainakin pysyä valkoisten aitojen ulkopuolella ;)
    Sääli että poni unohti esiintymisilon matkasta ja kävi vain puurtamassa pakolliset tehtävät radalla,mut hei,ei ponikaan jaksa aina pompottaa ;)
    Sitäpaitsi ehkä sun hyvin sovinistinen flirttiponi ei käsitä että miestuomareillekin pitäisi esittää jotain ?
    "Mitä toi täällä tekee,sen pitäisi olla terdellä katsomassa mm-lätkää" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Antti ei ollut ihan yhtä vakuuttunut meidän miestuomari-teoriasta :D

      Poista
  2. No ei se videolta näytä millekkään ratsastajan kuntorääkille, että vaikka oma tuntumasi olisi sanonut, että työläs, niin hyvin sen peität :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huh, hikipisarat tippui mun nenänvartta pitkin :D

      Poista
  3. Tuosta on hyvä jatkaa.
    Siellä radalla pitäisi niin monta asiaa osua nappiin, että ihan voit olla tyytyväinen.

    VastaaPoista
  4. Ihanan näköistä menoa. On se vaan kehittynyt huimasti;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Kia, suosittelen pikaisesti optikolla käyntiä ;)

      Poista