maanantai 6. toukokuuta 2013

Laukassa sisään

Melko rennon ja lyhyen työpäivän jälkeen suuntasin tallille, Antin silmien alle ratsastamaan. Kerrankin olin ajoissa hevoseni selässä, ja kerkesin verkkaamaan kunnolla. Yleisesti ottaen, oli mulla miten paljon aikaa vaan käytössäni, saan loppupeleissä aina juosta tunnille hikihatussa ... Sitä jää niin helposti suustaan kiinni tai raapimaan ponia liian pitkäksi aikaa tai tai ... ;)

No, veryttelyssä Torsten heitteli melko paljon päätään, mutta laskettuani kuolaimia reiällä maistui taas tuntuma, ja päänheittelyt jäivät pois. Torsten on taas pelleillyt jonkun verran kielellään, joten yritin nostaa kuolaimia vähän, huonolla menestyksellä siis.
 Eilen ratsastin bauherilla, mutta sillähän poni kuskasi mamman ulos kentältä ;) Onneksi sentään eilinen alkuveryttely puomien kanssa sujui hienosti, jopa laukassa! :)

Ratsastaja sai hieman satsia korvien ihastelusta, 
nyt täytyy tsempata kunnolla ja katsella pilviä!


Tunti itsessään aloitettiin jumppaamalla vasenta lapaa auki. Se on ollut nyt viikon verran jumissa, enkä ole saanut sitä avattua. Ja vähän olen luistellut töistä tietoisestikin, sillä Torstenin piti päästä Maken ajettavaksi viikonloppuna, mutta se valitettavasti peruuntui. Saatiin kuitenkin Antin neuvoilla hevosta suoristettua kivasti vastataivutuksilla, joiden jälkeen siirryttiin takaosakäännöksiin; tänään emme kuitenkaan tehneet ollenkaan kokonaisia, vain vaan 90 asteen kulmia avotaivuksen avulla. Ravissa teimme siirtymisiä, sisään ratsastuksia, avotaivutuksia ja pohkeenväistöjä. Keskiravin alkeita, jotka olivat aika mitäänsanomattomia.Välikäyntien jälkeen jotain loksahti paikalleen, ja edessäni oli kivan kevyt hevonen, joskin hieman matalassa muodossa. Siirryimme laukkatyöskentelyyn laukka-käynti siirtymisten jälkeen, ja harjoittelimme sisään ratsastuksia. Torsten laukkasi pituushalkaisijalla hienosti suorana! Pysähdyksiä emme sentään tehneet, mutta vastalaukkaa kylläkin. Kun ratsastaja muisti auttaa hevosta, sujuivat nekin ihan ok. Lopputulema oli, että olimme tehneet miltein kaiken, mitä A-tason rataan sisältyy, ja vieläpä melko siististi :)

Hyvin poni veti ilman etukenkiä, kun toinenkin
 tossu oli mystisesti irronnut ponin jalasta ... ;)Rauhallinen iltakävely ja vähän vihreän mumssaamista molempien poikien kanssa ennen iltatallia kruunasivat hienon tallipäivän. Eikä muuten ollut säässäkään valittamista! ;) Nyt hot dogeja sekä simaa ja suomi-ranska ottelun seuraamista; tämä pitäisi voittaa helposti !! :) Viikonjatkoja!

8 kommenttia:

 1. Vihreän syöttely ja ulkovalmennukset. Kevät on vihdoinkin täällä <3

  VastaaPoista
 2. Ja on sitä kesää odotettukin! Tosin valmentaja eilen pyysi takin hyytävän tuulen alkaessa tehdä tehtäväänsä kahden viimeisen ratsukon aikana... Kevät tulee näköjään tänä vuonna tuulen mukana, sitä nimittäin on piisannut enemmän kuin haluaisinkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huomasin ! Ja välillä tuuli niin, että jos ratsasti kohtisuoraan häntä päin, ei kuullut mitään. On se ulkona ratsastus kuitenkin niiiiiin paljon kivempaa kuin neljän seinän sisällä, ettei voi valittaa !

   Poista
 3. Ihana kevät <3

  Sulle pitää asentaa joku tikku niskaan, kauluksesta kypärään niin pysyy se leukakin ylhäällä :D
  Koskas eka a-rata ohjelmassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Vähän rajumpiakin vinkkejä olen saanut (ei Antin suusta); stringit jalkaan ja ponnari päähän, niiden välille naru kulkemaan niin johan muistaa pitää pään ylhäällä ;)

   Voi, ei vielä piiiiitkään aikaan :D ehkä loppukaudesta?

   Poista
  2. Auh, ajatuskin puistattaa... hrrh.

   Minusta te olisitte ihan valmiita koittamaan aata vaikka heti, eihän se ole niin justiinsa jos käy kokemusta hakemassa ja omaa tasoa kartoittamassa. Eikä yksi kisarata kerro muuta kuin ns. päivän kunnon. Sehän riippuu, niinkuin hyvin tiedät, monesta asiasta. Ja lopulta planeettojen asennoista :D

   Poista
  3. Noo, kyllä sen ajattelu toimi hetken, sitten se taas unohtui.. Täytyisi ehkä toteuttaa idea ;)

   Joo, no jos ihan rehellisiä ollaan, niin heinäkuussa saattaisi olla ensimmäinen startti, mikäli luokkana on joku helpommasta päästä oleva A-rata :) (jossa ei ole laukkapysähdyksiä ;))

   Poista