tiistai 28. toukokuuta 2013

Polvet nousee ja kintereet niiaa

Torstenin ja mun koulutreenit jatkuivat tänään, mutta ei Antin vaan Mia Wollstenin oppien mukaan. Mian tunnilla olen viimeksi ollut helmikuussa, joten oli todella kiva saada hänet jälleen antamaan työkaluja meille!


Aloitimme siitä, että Torsten astuu jokaisen askeleen. Hitaasti ja rauhallisesti, niin, että jokainen askel oli omansa, jokainen jalka otti symmetrisen askeleen. Ensin käynnissä, sitten ravissa. Lopuksi laukassa. Minun piti pitää tahtia, olla kevyt kädellä, pitää ohjalla etupää ja jaloilla takapää lyhyenä, koottuna. Joustaa pompotusta polvista, nostaa polviani välillä ylös, jotta löysin takaisin takapuolelleni (uskomatonta, että jonkun niin leveän asian voi edes kadottaa.. ;)), ja sitä kautta keskipisteen istunnalleni. Pyöristää lantiota, tehdä puolipidätteitä yläkropalla, pitää kyynerpäät kiinni vartalossa. Muistuttaa alapohkeella Torstenia niiaamaan kintereistä.


Torstenin hidasta vasenta takajalkaa, mikä etenkin laukassa tulee esille, treenasimme vastataivutuksella. Laukkasimme vasemmassa kierroksessa pitkällä sivulla, ja ratsastin sulkutaivutusta ulospäin, jotta sain vtj kunnolla rungon alle. Tehtävä oli vaativa, mutta tuotti tulosta. Sulkutaivutuksen ajattelu oli minulle paljon helpompaa kuin vain ulospäin taivutus, missä koko pakka hajoaa käsiin. Oikeaan kierrokseen tehtävä sujui paljon yli omien odotusteni, ja tein sulkutaivutusta myös ympyrällä. Miettikää, laukassa sulkutaivutusta ympyrällä! Ei yhtään hullumpaa! 


Tsekkasimme myös peruutukset. Askel kerrallaan, koko ajan pitäen takajalat rungon alla - T otti ensimmäiset askeleet hyvin, pyöreällä selällä, ja lähti sitten aina hiihtelemään jättiharppauksilla taaksepäin takajalat suorina.  Kun keskityin istunnan keskipisteeseen ja todellakin ratsastamaan kaikkia neljää jalkaa, peruutukset paranivat huomattavasti. Loppuun teimme vielä ympyrällä ravityötä, ja poni tuntui mahtavalta. Symmetriseltä, suoralta, ryhdikkäältä, tahdikkaalta ja ennen kaikkea, kevyeltä. Helpolta. Mia kysyikin, jos haluaisin vielä nostaa vasemman laukan. Ensin kieltäydyin, sillä en halunnut heittää sitä hetkeä pois, mutta loppujen lopuksi nostin kuitenkin laukan. Paketti hajoaa nostossa, mutta sain sen askeleessa koottua takaisin, ja vitsit. Kannatti taas kuunnella valmentajaa. Puoli ympyrää hienoa, koottua ja helppoa laukkaa!

Torsten teki töitä koko tunnin todella hyvällä asenteella, etenkin kun alla oli eilinen rankka valmennus. Puhumattakaan siitä, että Into informoi sitä useaan otteeseen laitumelta vihreän laadukkuudesta ;)

Suihkun kautta Torsten pääsi kuin pääsikin vielä laitumelle vartiksi itse toteamaan, kuinka herkullista vihreä todella oli. Kello läheni yhdeksää, kun jätimme hevoset iltapuurolle, mutta mikäs kiire lämpimässä kesäillassa minnekään olisi. Huomenna Torsten pääsee naisseurassa ansaitulle maastolenkille, ja koulutreenit jatkuvat jälleen loppuviikosta itsenäisesti. 


Aurinkoa ja lämpöä loppuviikkoon! :)

P.s. Ostin muutama viikko sitten bongattuani Hööksistä pitkän etsinnän jälkeen kapeat nahka/kumiohjat stoppareilla. Tänään ohjat kädessä aloin laskea stoppareita. Jouduin laskemaan kahteen kertaan, ennen kuin myönsin itselleni, että ratsastan todellakin vasemmalla kädellä kolmella, oikealla kädellä neljällä stopparilla. Uskomatonta. Lopputunnin pidin molemmissa käsissä kolmea stopparia. Tuntui hassulta, mutta lopussa kiitos seisoo :D

P.p.s. Ratsastimme myös toiseen kierrokseen, vaikka kaikki kuvat ovatkin vasemmasta kierroksesta. Ilmeisesti se ei näyttänyt kuvaajan mielestä oikealle yhtään hyvältä ;)

11 kommenttia:

 1. Hah,hah, "kuvaaja" kiittää kuitista.
  Sun täytyy opetella ratsastamaan kenttää pöllyyttämättä, niin mun ei tarvitse paeta pisteeseen jossa kamera on hiekkapuhallukselta suojassa, mutta jossa on valitettavan paljon kuvaamisen kannalta kuolleita kulmia.

  Mutta oli kyllä jälleen hieno ilta ja erittäin vaikuttava tunti. Torstenin asenne työntekoa kohtaan on kertakaikkiaan kadehdittava !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä informaatiota täynnä oleva tunti. Tuntuu, että vieläkin hiffaan näin jälkikäteenkin uusia asioita :D

   Poista
 2. Kuullostaa äärettömän hyville harjoituksille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä todellisia täsmä aseita meidän ongelmiin! :)

   Poista
 3. Tee joskus varustepostaus teidän satulahuovista? Sulla näyttää olevan aina vaan ihanampia huopia kuvissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mä olen aloittanut varustepostauksen tekemisen noin sata kertaa - ja noin sata kertaa olen ideasta luopunut, kun en saa mitään järkevää aikaiseksi! :D lupaan kyllä vielä yrittää ;)

   Poista
  2. Mä luulen, että semmonen kuvat + vähän tekstiä riittää vallan mainiosti :) Tietenkin (kaikkien) huopien kuvaamisessa ja mahdollisessa kuvien käsittelyssa on iso homma. Jään odottamaan innolla :D

   Poista
 4. Hyvältä harjoitukselta kuulostaa!
  Mä alkuun kirosin stoppareilla olevia kangasohjia, jotka tulivat suitsien mukana, mutta nyt olen todellakin oppinut tykkäämään niistä. Niillä on niin helppo kontrolloida ohjan pituutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, stopparit ei oo koskaan ollut mun juttu, mutta nää oli niin kevyet ja kapeat ohjat, että oli pakko ottaa mukaan. Ja hyvä että lähti ;)

   Poista