tiistai 7. toukokuuta 2013

Paluu menneeseen

Eilisen, lyhyen työrupeaman vastapainoksi tämän päiväinen urakka oli hieman pidempi, mutta työpäivää piristi tosi kiva ruokatauko. Venähtänyt puoli tuntia vietettiin Hipposportissa täydentämässä mm. ponien rehuvarastoja. Olen aiemmin maininnut, että Torsten syö kuureittain Equitop myoplastia; se on lihasten rakennusaine, joka ainakin oman kokemukseni perusteella toimii hyvin. Tätä ei kuitenkaan ollut enää saatavilla, vaan tilalle oli tullut Equi2000-sarjan Build Up-lisärehu, jonka pitäisi toimia samantapaisesti. Kerron sitten, tehoaako tämä lihasten kasvattaja yhtä hyvin :) Myös molempien ponien nauttima Build Up-mysli oli loppunut, joten semmoinenkin säkki piti napata mukaan. Lisäksi poikien varastoista uupui MSM ja C-vitamiini + valkosipuli-yhdistelmä. Valkosipuliakin on hyvä syöttää kuureissa - niinkuin useimpia lisärehuja ylipäätänsäkin - ja meidän pojat syövät valkosipulikuurit aina keväisin ja syksyisin. Iltapuurot tuoksuvat taas ihanille, samoin kuin koko rehuhuone, on muutamalla muullakin valkosipuli-kuuri menossa ;) Täytyy vain olla tarkkana, ettei vahingossa laita hieman nirson Herra Inton lämpimään illalliseen liikaa valkosipulia, silloin jää koko puuro syömättä ;) 

Myös euro starin ihanat ratsastushousut saivat uuden kodin, kiitti äippä :)

Poni sai kaupasta myös Sprengerin aurigan dynamic kolmipalat. Olen viimeksi käyttänyt kolmipaloja Torstenin kanssa sen kolmevuotis-kaudella. Silloin mentiin kuitenkin niin päin mäntyä, että vaihdoin kuolaimet kolmipalasta niveleen, jotka toimivat lopulta paremmin - vaikka eihän vika tietenkään kuolaimessa ollut! 
Kuitenkin, niinkuin Jorepallo & Siljaponi-blogin kirjoittaja Karinkin kirjoitti viime postauksessaan, on kuolaimia hyvä vaihdella välillä. 

Koko ratsastus koostui lähinnä venyttävästä jumpasta.

Innolla odotin kuolainkokeilua, joka toimi erittäin hyvin. Torsten oli pehmeä, herkkä mutta kuitenkin terävä. Ja kovin luottavainen! Normaalistihan meillä on käytössä saman merkin nivelet, myös oliivirenkailla. Niitä käytän kyllä vain esteillä tai maastossa, sillä sileä työskentelyyn oliivit ovat aivan liian hitaat omaan makuuni, ja Torstenista tulee helposti sitkeä. 

Loppupeleissä en ratsastanut muutamaa kymmentä minuuttia kauempaa, sillä viime aikoina on tullut ratsastettua pidempiä jaksoja, niin välillä on hyvä tehdä lyhyempää treeniä. Lisäksi poni tuntui kyllä eilisen tunnin jälkeen melko suoralta, mutta todella jäykältä vasemmasta lavastaan, ja saattoivat etusetkin ottaa hieman normaalia lyhyempää askelta kenkien puuttumisen vuoksi. Onneksi ensi viikolla on Sybil ... 

Into oli loppukäynneillä mukana, ennen kuin pojat pääsivät maneesiin riekkumaan ; vaikka mitään suurta riehumista ei ollutkaan ilmassa.

Huusiko joku, että täältä saa sokeria? :))

Edessä oli jälleen rauhallinen iltatalli ja niin kivaa seuraa tallilla, että oli melkein vaikea lähteä pois! Tänään oli kuitenkin pakko olla tasan kello 21.00 telkun edessä, kun Nelonen näyttää Twilightin ensimmäisen osan ;) Mikäs sen parempi tapa viettää tiistai-iltaa, kuin katsellessa komeita miehiä - runsaita leffaherkkuja unohtamatta ! ;) Palaillaan :)

6 kommenttia:

 1. Kivat kaksivärihousut, yleensä ovat räikeitä, nuo näyttää siisteille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä oon ite niin kirkkaan punainen että vaatteiden tulee olla melko hillityn värisiä ;)

   Poista
 2. Haha minäkin kiirehdin nopeasti tallilta kotiin tuosta samaisesta syystä :-D "I know what you are" <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä.... Tosin, noloa myöntää, viimeisen mainostauon jälkeen minä nukahdin :D ja kärsin hillittömästä ähkystä karkin ahmimisen seurauksena :D

   Poista
 3. Myoplastia vastaava on myös Derbymed Myocrescat, ks. esim http://www.faunapharma.fi/uploads/images/animedeca%20Flyer_Derbymed_VEDOS3_FINAL%20VERSION.pdf

  Voitin itse purkin tuota yhdestä esittelystä, pitäisi tosiaan olla Myoplastia vastaavaa. Tein tuosta lahjuksen toipilaana olleelle vuokrahevoselleni, kun ei oma 2-v Tottilainen tarvitse vielä lisärakennusainetta, on niin hyvällä ruualla muutenkin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, näitä on ihan mielenkiintoista vertailla!

   Poista