keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Hoplaa!


 
Pitkästä aikaa minä ja Torsten suuntasimme tunnille puomien pariin. Tällä kertaa puomit pysyivät tiukasti maassa, sillä tarkoituksena oli hakea molemmilla taas itseluottamusta tähän erittäin jännittävään lajiin ;)
Ja poni meni hienosti! Tehtävät olivat hyvin yksinkertaisia. Isoa kasia kevyessä ravissa, vuorotellen kolmen puomin suoraa ja kahta puomia kerralla. Tahti ja ennen kaikkea rentous säilyi, tuntuma suuhun oli kevyt ja T kuunteli mua hyvin. Sain ihan rauhassa ratsastaa kauniita kaaria ja oikeasti keskittyä ratsastukseen ja nauttia rennosta menosta.
 
Siellä missä muut näkevät puomin, Tosi Tarkka poni näkee mahdollisen esteen ;)
 
Laukkassa menimme ensin isolla ympyrällä kahta puomia kerralla, ja oikeaan kierrokseen poni teki melkoisen isoja loikkia. Kun itse keskityin vähän lyhentämään askelta, asettamaan ulos, eli oikeasti myös työskentelemään ympyrällä, lähestymiset parani ja muutaman kerran ylitimme puomit oikein mallikkaasti. Se on vähän niin Torstenin kanssa, että kun se ei oikein katso askeliaan, kuhan vaan menee, niin ratsastajan täytyy katsoa. Valitettavasti ponilla on sellainen kuski selässä, ettei sekään oikein osaa katsoa mitään paikkoja, kunhan vaan näyttää suurinpiirtein suunnan. Eli emme todellakaan päästä toisiamme helpolla jos asiat alkavat menemään pieleen, tänään ei onneksi suuremmin mennyt ;)

 
Loppuun pääsimme tekemään meille jo vaativaa harjoitusta, eli kahta puomia pitkällä sivulla. Väli oli pitkä, ja aikaisemmin poni on laukassa samanlaisissa harjoituksissa rykäissyt ensimmäisen puomin jälkeen täysiä toiselle, välittämättä ollenkaan ratsastajan rauhoitteluista. Nyt poni kuitenkin odotti, tuli jopa hienosti takaisinpäin ennen seuraavaa hurrrrjaa "estettä"! Ihan jotain pientä askelten laskemistakin pääsimme harjoittelemaan :) 

 
Lopputulos oli erinomaisen tyytyväinen ja hikinen ratsukko ! Jes, tästä se taas lähtee! Ensi viikolle sovin, että ope kiipeää ponin selkään, jotta poni pääsee menemään muitakin kuin maahankaivettuja. Muutaman kerran tekisi varmasti hyvää, sekä mulle että Torstenille, että saamme keräillä itseluottamusta esteiden kanssa ihan itseksemme, minä kentän laidalta ja Sälli taitavan kuskin alla. Sitten voimme taas lyödä viisaat päämme yhteen (toivottavasti ei kirjaimellisesti...) ;)
 
"Missä muka lukee ettei yhdistettyjä monte- ja puomiluokkia ole olemassa?"
 
Into vietti jälleen vapaata, mutta pääsi se kuitenkin pienenpienelle maastokävelylle ja syömään vihreää yhdessä Teen kanssa tunnin loputtua. Sillä on nyt ollut vapaampaa, loppuviikosta täytyy jälleen arvioida selästä käsin polven käyttökuntoa. Tänään Herran vapaa jatkuu aikataulullisista syistä, suuntaamme nimittäinTorstenin kanssa kiropraktikko Sybil Moffatin hellään hoitoon Vihti DC:hen ja näihin reissuihin tuppaa katoamaan koko ilta.

Nyt kuitenkin vielä muutama aktiivinen tunti palkkatöiden parissa, illalla sitten tuhlailemaan. Poni on kova keksimään rahareikiä ;)   Palaillaan !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti