maanantai 27. toukokuuta 2013

Flow

Mulla ja Torstenilla oli tänään Antin valmennus. Hikipisarat tippuivat - molemmilta - kävellessämme tyytyväisinä tunnin jälkeen kartanon teillä. 


Juttelimme Antin kanssa suunnitelmistamme, ja kerroin, että tulevana viikonloppuna olisi edessä seurakilpailut, ohjelmana He B:3. (Ärsyttävä ohjelma joka tungetaan nykyään joka kisoihin.) Ohjelman kompastuskivi on volttien ratsastaminen oikean kokoiseksi ja kokorataleikkaan keskipisteessä tapahtuva laukka - ravi siirtyminen. Jälkimmäistä en kuitenkaan halua juuri treenata, sillä Torsten oppii asiat nopeasti ja viime kesänä ratsastettuani ohjelman monta kertaa, oli hankala säilyttää laukka halkaisijan loppuun asti.
Heti alkuun aloitimme isolla käynnillä, ja iso askel piti jatkua ravissakin. Treenasimme niitä 10 metrin voltteja, jotka siis usein ratsastan liian pieniksi tai suuriksi, ja joskus tahtikin voi muuttua. Nyt kaikki kuitenkin sujui, joten seuraavana tehtävänä - siirtymisten jälkeen - oli  avotaivutukset ja pohkeenväistöt. Kehuja tuli niistäkin, emmekä kuulemma saa enää kauaa mennä mitään tylsiä B-ratoja :D 
Torstenilla oli heti alkuverkkojen jälkeen takapää todella hienosti mukana, pompotti ihan mahtavasti! Vaikka niska ei ollut niin korkealla kuin se olisi voinut olla, tuntui poni oikein hyvältä. 
Laukassa treenasimme lisää avotaivutuksia, ja etenkin oikealle koimme onnistuneen Ahaa-elämyksen! Vasemmalle tehtävä on vaikeampi, kun en saa vasenta ulkojalkaa riittävän nopeaksi, mutta varmasti sekin paranee vahvistuessaan. Tsekkasimme myös käyntinostot ympyrällä ja ravinostot suoralla uralla; tässä vaiheessa poni oli jo aika väsynyt, joten siihen nähden voin olla tyytyväinen niihinkin. 


Suihkun jälkeen tyytyväinen poni pääsi laiduntamaan Inton kanssa. Minä pääsin nauttimaan Torstenin tarjoilemista synttäriherkuista; ei ole mitään parempaa, kuin makoilla ruohikossa ilta-auringon värjätessä ponit  kultaisiksi, katsella niiden rauhallista laiduntamista ja herkutella suklaakakulla ja vadelmilla <3 


6 kommenttia:

 1. Mullekin kelpaisi tuo suklaakakku! :p

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä herkkua! Ja ostettu ihan kaupan pakastealtaasta ;)

   Poista
 2. Oi ihana toukokuu. Oi ihanat heppaset.
  Kesällä kaikki on niin helppoa.
  Ja kakku ei koskaan maistu paremmalle kuin laitumella nautittuna :)
  Herkullista oli. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi herkutella kakulla useamminkin laitumen ääressä!

   Poista
 3. Mikään kouluohjelma ei ole niin ihana kuin HeB:3! Oikeasti!!
  Pitkällä radalla helppoja ja selkeitä juttuja! Tykkään!!! :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, pitkä rata on kiva ja tehtävät sinänsä kivoja, mutta juuri se, että tehtävät ovat yksinkertaisia, tekevät niistä entistä haastavampia! Ne on pakko ratsastaa todella, todella tarkasti ;)

   Poista