lauantai 19. tammikuuta 2013

Porkkanoiden kutsu

Kyllä hevosilla on ihmeellinen kuulo. Aivan uskomattoman tarkka. Minä en kuule mitään, mutta Torsten - se kyllä kuulee. Nimittäin porkkanasäkkien kutsun. "Torsten, tule tänne, tule jo!", niin ne varmasti huhuilevat. Ja Torsten, tuo kiltteyden ja tottelevaisuuden ruumiillistuma, sehän menee. Usein ravilla. Välittämättä esteistä (=ihmisistä) tiellään.

***** kuriton poni!

Pakkanen ei hellittänyt tänäänkään otettaan. Näinpä ollen, tallille saapuessamme, päätimme lähteä -20 asteessa vain maasta käsin kävelemään poikien kanssa. Tuntihan oli jo peruttu aiemmin, vaikka viime tippaan odotettiinkin ilman lauhtumista. 
Tunnin reipas kävely sai hien virtaamaan, ja tallille palattuamme päätin heittää Torstenille yhden koesatulan kuitenkin selkään ja testata heilumisen tason. Barsbyn Kanter, leveys 5, oli nyt kokeilussa. Ja se oli aavistuksen verran kapea. Ja ihan aavistuksen heitti laukassa vasemmalle. Ratsastanko mä aina vain vasempaan kierrokseen? 

Poni kuitenkin liikkui hyvin ryhdissä, oli kevyt kädelle ja notkea niskastaan. Hyvä hyvä! 

Ja koska poniensa eteen tekee mitä vain, minä siirryn nyt keittiöön tutkimaan niitä porkkanoita. Jos ne kutsuisivat minuakin luokseen, sitten cupcake muodossa? ;)

7 kommenttia:

 1. Jos tuo on suhteellisen hyvä, niin varmaan kannattaisi ottaa, kun eikös Torsten ollut nyt laihiksella? : ) Voisi sitten olla vähän ajan päästä hyvä. Mutta tosiaan tuo vasemmalle valuminen ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, meillä on jo suhteellisen hyvä satula, tää nyt on vaan tämmöstä hifistelyä ;) Ja en usko että T tulee koskaan laihtumaan - tai ainakin toivon ettei - niin paljon, että mahtuisi tuohon satulaan :)

   Poista
 2. Kanteriin itse ihastuneena suosittelen, jos vielä hevonenkin siitä selvästi pitää!
  Niissä on minusta yksi parhaista siipien mallista, asettuu vähän eri tavalla ja antaa tosi kivasti lavoille tilaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olihan se hyvä istua. Kuten jo kuitenkin aiemmassa mainitsin, meillä on ok satula - en siis halua toista OK satulaa tilalle :D Huomenna tulee testaukseen se albion ... ;)

   Poista
 3. Porkkanasäkkien kutsu on vahva ja vastustamaton ;) Pahuksen (nälkäinen) Torsten. Pumpulia korviin,niin ei kutsuhuudot juoksuta ponia. Tai sitten kait ne porkkanat alkaisi viittomaan ponia luokseen... Jollainhan tuo "hyvä vitsi" pitäisi saada kitkettyä pois.

  Ai niin,et ratsasta aina vasempaan kierrokseen ;) mutta mä taida olla niin laiska muuttamaan kameran asetuksia maneesissa vallitsevien valojen ja varjojen mukaan että sitten käy näin. Sorry.
  Maneesikuvaaminen on muutenkin niin järkyttävän kamalaa, eikä taidoillani onnistuneita otoksia saa millään, että todellakin odotan kesää ja kärpäsiä ja ulkona kuvaamisen iloja. Sitten saat ehkä oikealle ratsastus kuviakin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, täytyy kyllä keksiä joku keino tuon pahan tavan kitkemiseksi. Toisaalta, nyt puoli kiloa porkkanaa syöneenä, onhan ne hyviä... ;)

   Joo, onhan ulkona otetut ja maneesikuvat ihan eri luokkaa - vaan näkisitpä muiden ottamia maneesikuvia! ;) Kiitos jälleen hovikuvaajalle. Vaikka eihän se haittaisi jos kesä vähän nopeammin tulisi...

   Poista
 4. Vastasinpas mä tökerösti tuolla ylempänä. Satularumbahan lähti siitä, kun pääsin istumaan siihen albioniin - joka ei ihan täydellisesti ponille sopinut, mutta semihyvin. Omakin satula istuu ponille semihyvin, ehkä hieman enemmän heiluu, mutta toisaalta ei ole tiukka. Sitten kun mentiin satuloita hakemaan, tarjottiin meille muitakin vaihtoehtoja; ja niitä on nyt sitten testailtu. En kuitenkaan suostu vaihtamaan semihyvästä vain semihyvään, vaan satulan pitää istua täydellisesti, jotta kannattaa vaihtaa :) Kiitos kuitenkin kommenteista! :)

  VastaaPoista