tiistai 1. tammikuuta 2013

Hyvää syntymäpäivää!

Uusi vuosi, uudet kujeet. Monet ovat kirjoitelleet blogeihinsa ensi kauden suunnitelmia, mutta mulla on jäänyt se tekemättä. Enkä mä sen kummempaa kisakalenteria ajatellutkaan vielä tehdä. Päätavoitteenamme on kuitenkin pysyä terveenä. Ei mysteerisiä ontumisia, kiitos. Sitten, jos kaikki sujuu, on Torstenin henkilökohtaisena tavoitteena -100 kg. Yhteisenä tavoitteenamme on loppukaudesta seura He A-luokat, ja He B radoilla prosenttien vakiinnuttaminen yli 60 prosenttiin. Vähän kaukaisempana haaveena on loppukaudesta jonkun pienen ristikkoluokan hyppääminen ;)

Inton ainoa tavoite on pysyä terveenä. Ei mitään muuta. 


Tänään vietettiin poikien syntymäpäivää, jonka kunniaksi nukuin kahteen asti :) Siitä sitten hidas nouseminen ja poikia liikuttamaan. Maneesi kutsui, kun joka paikka on niin märkää ja jää salakavalan liukasta veden alla. Tosin, jos vielä monta päivää sataa, niin kohta näkyy maa! 

Ensin oli Torstenin vuoro. Se oli heti alusta oikein todella hyvän tuntuinen, mutta sai aikamoisia loikkia, kun lumet tulivat katolta alas. Yhden ison loikan seurauksena meidän koulupenkin vastinhihna repesi kangasosasta, joten ei auttanut muu kuin ottaa penkki pois kokonaan ja ratsastaa ilman. Ja poni oli mainio! Väistöt, avot, laukannostot, kaikki sujui. Tietysti se teki muutaman(kymmentä) loikkaa, joten lopulta ihan itse hyppäsin alas tekemään vapaat käynnit maasta käsin. 

Into oli myös mallikas, ihan alusta alkaen. Se oli pehmeä, kuunteli apujani hyvin ja ravasi oikein tahdikkaana. Myös laukka vasemmalle sujui tosi hienosti, toisin kuin oikea. Maneesissa oli aikamoinen ruuhka (hyvin harvinaista), mutta annoin sen sitten mennä vähän reippaammin pitkillä sivuilla. Jouduin kuitenkin lopulta ottamaan sen alas vähän varomattomasti, jolloin sen oej polvi ei pysynytkään mukana. Siitä seurauksena Herra otti muutaman kierroksen ajan lyhyempää askelta. En tietenkään ollut enää sitten selässä, vaan kävelytin sen muutaman kierroksen maneesissa ja sitten ulkona kävin asfaltilla, missä oli jo täysin puhdas. Kunnon linimentit polviin ja BOTit molemmille hevosille jalkoihin. 

Jos tämän päiväiset ratsastettavuudet molemmilla poneilla oli jotain esimakua tulevasta vuodesta, niin Inton viimeisiä askeleita lukuun ottamatta, ME LIKE! <3


Paljon Onnea Into 22 v ja Torsten 8 v!

9 kommenttia:

  1. ootsä ite tehnyt ton kakun,makeen näköinen?

    VastaaPoista
  2. Kakku ei ollut pelkästään makean näköinen,se oli myös suussasulavan herkullinen ! Kiitos illan herkkuhetkestä Jillalle.

    Ja tosiaan,hiljalleen alkaa heppasten varsavuodet olla takanapäin, mutta pidän Torstenin henk.koht tavoitetta vuodelle 2013 ihan liian kovana. -100 kg,autch :( Kyllä vähän saa olla vauvapyöreyttä vielä kahdeksan vuotiaaksi kääntyneellä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oleppas hyvä!

      Kahdeksan vuotias ei enää fyysisesti ole kuule lapsi, vaikka henkisesti poni ihan kakara onkin! ;)

      Poista
  3. Vautsi mikä kakku! Oon itse ihan käsi tekemään mitään ruokaa saatika leipoa, ja tuossa tarvitaan jo aika paljon taitoa sekä mielikuvitusta! Onnea vuodelle 2013! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidosta ja mielikuvituksesta en tiedä, mutta ihan hauskaa se on välillä tehdä jotain "normaalista poikkeavaa" :)
      Ihanaa vuotta 2013 myös sinulle!

      T. Maailman laiskin ruuan laittaja

      Poista
  4. Satuin huomaamaan blogisi yhden toisen hevosblogin kautta. Aloin heti lueskelemaan noita joulukuun postauksiasi ja täytyy sanoa, että sulla on kyllä aivan järjettömän hienot hevoset! Tässä tulee ihan kateelliseksi, varsinkin kun omana haaveena on joskus omistaa pari suomenputtea! Tykkään myös sun kirjoitustyylistäs, pitkät postaukset on helppoa luettavaa, kun teksti ei ole tylsästi kirjoitettua. Sait ehdottomasti täältä yhden uuden lukijan! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia! Mutta ei näistä kateellinen kannata olla ;) Vaikka toki omasta mielestäin kaikkein hienompia ovatkin, mutta eikös kaikki ajattele omistaan niin :)

      Poista