lauantai 5. tammikuuta 2013

Perjantai-illan haasteet

Jep, sanottakoon, että mä olen maailman huonoin haasteiden vastaanottaja. Pidän kyllä niistä, olen vain niin saamaton tekemään niitä ... Mutta niitä on nyt perjantai-iltani täynnä! 

Aloitetaan viimeisimmästä, josta kiitän Karinia.

Haasteen säännöt:
Kerro 11 faktaa itsestäsi
Vastaa haastajan 11 kysymykseen
Keksi 11 uutta kysymystä 
Haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
Kerro bloggaajille että olet haastanut heidät

11. Faktaa

1. Oletan siistiä kotia, mutta en mielelläni itse osallistu sen toteuttamiseen. (Enhän mä toisaalta sotkekaan?! :D)
2. Olen erittäin kunnianhimoinen, mutta vastapainona omistan aika huonon itsekurin.
3. Syön ihan tajuttomia määriä kaikkea makeaa, ja Pepsi Maxia voin litkiä parikin litraa illan aikana.
4. Frendit, Sinkkuelämää, Täydelliset naiset, Criminal Minds menee aina, samoin Greyn anatomian ekan tuotantokaudet. 
5. Olen ikuinen romantikko, mutta samalla positiivisuudella varustettu realisti.
6. Kadehdin siskoni tyylitajua. Ja tietysti kroppaa, minkä päällä mikä vain näyttää hyvälle. Tässä välissä ei auta kuin katsoa itseään peiliin ja ihmetellä kohtaa numero 3. 

Toisella on tyyliä, toisella ei. 
7. Kuitenkin kodin sisustuksessa olen onnistunut - omasta mielestäni. Täydellisen tilan luomiseen menee paljon aikaa ja vaivaa, mutta on se sen arvoista! Halpaa ja hyvää saa harvoin samassa paketissa, joten sisustamisessa, kuten muissakin elämän askareissa, pyrin olemaan suunnitelmallinen.


8. Olen ennakkoluuloinen ja nirso ruuan suhteen. Rossossa saan pahoja katseita, kun salaatilautaseltani löytyy iso läjä valkosipulikastiketta ja patonkia, muttei salaattia. Mut hei, vähäks hyvää! (tämä ei tarkoita. etteikö salaatti sitä olisi)
9. Olen kuitenkin petrannut vuosien kertyessä mittariin, ja nykyään juustot, intialainen ja tulinen ruoka maistuu oikein hyvälle!  
10. Pyrin välttämään samojen virheiden tekoa - teen sitten uusia. 
11. Taidan olla yksi iskän työpaikan parhaista asiakkaista. (Korikorjaamo ... )

11. Vastausta

1. Mihin ihastuit lempihevosessasi?
...joka on siis Into. Ensinäkemällä sen silmiin, leveään otsaan ja vielä leveämpään rintakehään. Sittemmin olen täysin rakastunut koko hevoseen, turvasta hännänpäähän unohtamatta tietenkään maailman hienointa luonnetta. Joka päivä rakastun syvemmin ja syvemmin sen lempeisiin silmiin. En edes tiennyt, että se on mahdollista, vaan kyllä se on. 
2. Mitä teit uutenavuotena? 
Sattumien kautta uv meni kultakorkkareissa tallikavereiden seurassa! Meillä on kyllä todella mahtava porukka :)
3. Jos et haastanut yhtätoista blogia jatkamaan haastetta: mainitse kolme blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat lisää huomiota.
Jos taas haastoit muita blogeja, kerro näistä blogeista lyhyesti kolmesta (esittely blogin sisällöstä sekä miksi seuraat kyseistä blogia). 
4. Kuinka usein käyt tallilla?
5-7 krt/vko.
5. Mitä tallirutiineihisi kuuluu?
Normipäivinä menen illalla tallille, ja silloin täytyy aina valita, että olenko myöhään kotona ja ratsastan vai vielä myöhempään ja ratsastan molemmat :D Ihan päivistä riippuen. Kerran pari viikossa myös iltatallin tekoa. Viikonloppuisin sitten useimmiten maastoillaan ainakin toisena päivänä, kesäisin kisataan ja pari kertaa kuussa tehdään aamutallia. Olisin voinut tehdä itselleni uvlupauksen hieroa poikia useammin ja oikeasti hoitaa meidän nahkakamppeita. Ettei tule liikaa lupailtua, nyt ponnyt tarkkana, ensimmäinen kohta on virallinen lupaus tälle vuodelle!  
6. Oletko uskonnollinen?
Haluan uskoa johonkin ylempään ulottuvuuteen. Kuulun kyllä kirkkoon, ja nautin kirkosta käymisessä, vaikka siellä en juuri koskaan käykään ... ;) Mitään uskonnollisia tapoja minulla ei ole, muutamaa toivottomalta tuntuvaa tapausta lukuun ottamatta, jolloin mielessä on kyllä tullut rukoiltua.
7. Missä olit viimeksi ulkomaanmatkalla? Jos et ole ollut ulkomailla, kerro parhaasta lomastasi!
Marraskuussa oli pikkujouluristeily Tukholmaan, vaikka sitä moni ei ulkomaaksi laskekaan. Minä lasken, Tukholma on ihana kaupunki! Edelliskesänä vietin viikon Kroatian Dubrovnikissa, ja nyt mulla on hirveä matkakuume... Kellään edullisia ideoita keväiseen pidennettyyn viikonloppulomailuun? Viime päivinä on erityisesti Roomaa tullut tutkailtua... Tahtoo tahtoo tahtoo! 
8. Mitä teet kymmenen vuoden kuluttua?
Ratsastan paljon paremmin? Elän onnellisesti ja terveenä, ehkä mahdollisesti jotain jälkikasvua paimennan..? Huoh, toivottavasti edes tiedän tarkemmin tulevaisuuden suunnitelmistani.
9. Mihin panostat ulkonäössäsi eniten?
Haha, kukaan usko että panostan ulkonäköön :D No, miltein vuoden päivät mulla on ollut ripset päässä, joten varmaan niihin. Kampaajalla käyn muutaman kuukauden välein ja hiuksia joudun kyllä laittamaan aika kauan, jos ulos olen menossa. Toisaalta, voin huoleti olla kampaamatta hiuksiani aamuisin, jos vain tallille olen menossa ja pipo löytyy taskusta :D (Kyllä mä yleensä ne harjaan, mutta jos unohtuu... ;))
10. Kerro onnistuneesta vapaa-illastasi! (Oletuksena, että seuraava päiväkin on vapaa ;-)) Onko se rauhallinen koti-ilta, villi tyttöjen ilta vai jotain ihan muuta?
Riippuu ihan fiiliksestä. Joskus se on leffa-ilta kotona miehen kanssa (joka joutuu jakamaan huomiotani myös läppärille) ahmien irtokarkkeja aina pahaan oloon asti. Toisinaan se on ihan liian monta drinkkiä hyvässä seurassa tanssien jalat kipeiksi. Kesällä se voi olla sulkapallon pelailua ulkona, nauttien samalla rekordeleja. Kesä-iltoina myös autolla ajaminen on ihan parhautta, puhumattakaan pyöräilystä...! Oikeasti, mä pidän melkein kaikesta oikeasta tekemisestä ja joskus toki vain oleilustakin. Eikä mua häiritse, vaikken saisi seuraavana aamuna nukkuakaan, siihen olen jo niin tottunut, nimimerkkillä 3 vuotta putkeen joka vkl töissä.


11. Mikä on suurin toiveesi tällä hetkellä? 
Viimeisimmän postauksen aiheessa pysyn, eli että ponista tulee oikea esteratsu! :D Ja että saan illalla unta. Oi Nukkumatti, miksi sinä olet minut hylännyt?

11. Kysymystä seuraaville blogeille:
Helenalle                                                                                                 
Amalialle
Rouskutellen
Lauralle 
Joanalle 
(mä en keksinyt 11 blogia :( )

1. Jos et harrastaisi hevosia, mikä muu harrastus veisi sinut mukanasi? 
2. Jos sinun olisi rahallisesti mahdollisesti olla käymättä töissä, menisitkö silti vai et?
3. Oletko koskaan harkinnut bloggaamisen lopettamista, miksi?
4. Uusi vuosi, joulu vai juhannus, miksi?
5. Jos kilpailet jossain lajissa, mikä on kaikista paras muistosi niistä?
6. Paras puoli itsessäsi?
7. Ja vastaavasti, huonoin puoli?
8. Jos olet lähdössä lomalle, oletko sinä se joka pakkaa mukaan koko omaisuutensa, vai se, joka pärjää repulla?
9. Laukut jo pakattuna, minne haluaisit mennä lomalle?
10. Uiminen meressä vai järvessä vai kenties altaassa?
11. Näin pimeään talveen, paras hevosiin liittyvä kesämuistosi?

Sitten on Helenalta saatu 10 kysymyksen blogihaaste.

Vastaa näihin kysymyksiin, haasta neljä blogia vastaamaan samoihin kysymyksiin ja pyydä heitä jatkamaan haastetta taas neljälle blogille.

Kysymykset & Vastaukset

1. Miksi aloitit blogin pitämisen?
Alunperin exmiehen kanssa yhteisen talonrakennusprojektin päiväkirjaksi perustin blogin, mutta loppupeleissä poistin blogin(kin) elämästäni. Hetken mietittyäni, aloitin kuitenkin blogin pitämisen puhtaalta pöydältä, ihan omaksi ja toivottavasti vähän muidenkin iloksi. 
2. Oletko kilpaillut/ millä tasolla kilpailet? 
Seura/aluea tasolla viime kaudella mentiin He B-luokkia, tulevalla kaudella tarkoitus petrata He A:han.
3. Kuinka kauan olet ratsastanut?
Ihan pienestä asti. Ensimmäiset vuodet meni shetlanninponeilla ja siitä tämä hulluus on lähtenyt :) 
4. Koulu vai esteet?
Koulu, mutta sekä maasto että esteet jakavat vahvan kakkossijan. 
5. Valmennus vai kilpailut? 
Molemmat. Ehkä valmennus. Kisoissa ei kuitenkaan mene koskaan niin hyvin kuin valkuissa on mahdollista mennä.

Vaikka on kisoissakin tosi kivaa!
6. Poni vai hevonen? Perustele. 
Ei väliä. Ponit on kivoja, ja esimerkiksi Torstenin lasken poniksi luonteen vuoksi, kun Into on ihan oikea heppa. Salaa haaveilen joskus uljaasta tummanruunikosta sukkajalka liitokaviosta, jonka kanssa kanget päässä treenataan hikihatussa niitä piffejä ja paffeja. 
7. Onko sinulla ollut hoito-, vuokra- tai omaa hevosta? 
Ihan oma eka poni oli shettis, sain sen huimassa kolmen vuoden iässä. Jäppinen oli kiva orivarsa, joka myöhemmin myytiin valjakkoponiksi. Tiedä sitten kilpailtiinko sillä koskaan valjakkoa, viime tietojeni mukaan elää mukavassa perheessä onnellista ponin elämää. Into vuokraheppana 05/04, siirtyi omistukseeni 12/05, ja Torsten omistukseen 02/07. 
8. Oletko hypännyt maastoesteitä? 
Tänä syksynä ensimmäisen kerran, ja nekin oli hurjia, n. puolen metrin korkuisia tukkeja ... Halu(t) on kova(t), vaan minne niitä voisi pariksia päiväksi mennä hyppäämään? Tosin ihan lapsena rakentelin metsään risukasoja joita hyppelin silloisella hoitoissikalla.
9. Lempihevosrotusi? 
Suomenhevonen, mutta niistäkin löytyy jos jonkinnäköisiä rakennekukkasia ja luonnevikaisia tapauksia. Joka rodun edustajiin mahtuu hienoja ja vähemmän hienoja yksilöitä! 
10. Korkein hyppäämäsi este?
Inton kanssa hurja sarja, jonka toinen osa oli kamalan korkea ja leveä 80 cm okseri! Siitä sitten laskeuduttuamme lähdimme eri suuntiin... ;) No, seuraava kerta sujui hulppean hienosti ja Into juoksi ratsastajan alle, mikäli näytti sille, että mä olin lähdössä omille teilleni.. ;) 

Haaste lähtee seuraaville;
Jannille

Eikä tämä vielä ole ohi! Loppuun sekä Eiralta että Helenalta saadut Post It-tunnustukset, kiitoksia molemmille :)Post-It -tunnustuksen säännöt ovat seuraavat:

1. Kiitä linkin kera bloggaajaa, joka antoi tunnustuksen.
2. Anna tunnustus eteenpäin 5:lle lempiblogillesi ja kerro siitä heille kommentilla.
3. Kopioi Post It-lappu ja liitä se blogiisi.
4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta, vaikka se on kerrottu vain Post it-lapulla ja toivo, että lempibloggaajasi jakavat sen eteenpäin.

Itse laitan Post it-tunnustuksen seuraaville blogeille;
Huuuh, nyt toivon että olen muistanut kaikki! Ja pahoittelen vielä hitauttani. Ihan siitäkin syystä, että mä olen nyt neljä tuntia istunut tässä sohvalla kuuma läppäri sylissä, ja kiroillut niin paljon tätä Bloggerin rivittämislogiikkaa, että V meni jo sänkyyn, kun ei jaksanut enää kuunnella. Ehkä olisi itsekin jo korkea aika hilautua sinne, ja olla välittämättä pienistä rivi, teksti ja väriongelmista. Kun mua siellä odottaa kirjakin, jonka lukemisesta olen haaveillut koko päivän. Ihanaa perjantai-illan jatkoa teille, tämä neiti suunnistaa nyt kirjan kimppuun! :)

3 kommenttia: