perjantai 11. tammikuuta 2013

Kuusivarkaita

Tänään kuultu ponien keskustelu; (Henkilöt T - Torsten, I - Into, K - naapuritarhan K)

T: Anna tänne meidän kuusi, ryöväri!
I: Niin, anna meidän kuusi takaisin, sitten voidaan olla kavereita.
K: Uskallatteko tulla hakemaan?!
T: Minä tulen, anna äkkiä tänne se!
K: EN! Tuo turpasi tänne niin saat turpaan!
T: Itse saat, minä kerron mammallesi!
I: Kröhöm, mamma on täälä ...
T: Kuulitko, kuusi tänne varas !!!! Ooh, mamma, minä en tätä aloittanut, tuo varasti meidän kuusen!

Ja mammahan juoksee pelastamaan ponit sisälle, palauttaa kuusen heidän tarhaan ja vetää kolmannen langan tarhojen väliin.
K:lla oli purujälkiä turvassa, Torstenilla tietysti siisti purukaluston merkintä suussa, alaleuassa. On nää hevoset kyllä sellaisia. Hohhoijaa...! 

Ponit pääsivät sitten käyntilenkille maastoon, jossa käytiin kaikki askellajit läpi ja järkytyttiin lumen kolaajasta. Eihän kukaan järkevä ihminen kolaa, kun sitä varten on isäntä ja tallin traktori?

Kotona on tullut vain chillailtua (ja tehtyä tosi hyvää jauhelikastiketta spagetilla!), olo jo paljon parempi, joten viikonloppuna molempina päivinä tiedossa aamutallia. Kivaa :) Kuvat on eilisen päivän kevyestä keventelystä.

8 kommenttia:

 1. Hauskasti kirjoitettu :D
  Miten saat ratsastettua hevosesi noin kadehdittavan"ylös",onko sulla treenivinkkejä etupainoisen suomenhevosen ratsastamiseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) No, Torstenin kanssa olen joutunut aika paljon tekemään hommia ylös ratsastamisessa, se menisi mielellään mäyräkoirana - mutta mieluummin näin päin. Into on nimittäis sitten automaattisesti aika korkealla niskalla, ja sen kanssa saa oikeasti miettiä, miten saisin sen venyteltyä tarpeeksi hyvin eteen alas, muttei kuitenkaan kuolaimen alle, mikä on sitten sen toinen vaihtoehto.

   Torstenilla olen ratsastanut paljon avotaivutuksia, mutta ihan viimeisen silauksen ylös nousemiseen olen saanut Antilta. Käynnissä ja ravissa pohkeenväistöä seinään päin, jolloin sen on pakko nousta ettei tule tikkuja turpaan ;) Käynnissä myös semmoista viisariharjoitusta, eli max. 10 m voltilla aika suorana, asetus kuitenkin sisälle, takaosa reilusti ulos. Ihan niinkuin kellon viisari. Se nosti ponia ja paljon! Molempiin suuntiin muutama ympyrä ratsastuksen alkuun pari krt viikossa, ja poni oli oli ylhäällä :) Tuon pohkeenväistön seinää päin teen ihan alkuverkkojen jälkeen, vielä vaikka kevyessä ravissa, ei mitään sen kummoisempaa. Niin, ja laukassa uralla etuosa sisälle, meni sata kertaa pieleen, ja menee joskus vieläkin, mutta siinä joutuu oikeasti ottamaan painon kokonaan takajaloille ja laukkaan tulee paljon lisää ilmaa ja toki se niska nousee sieltä sitten :) Toivottavasti sait jotain selvää!

   Poista
 2. Hauska tarina!
  Meidän tarhasta kuuluu säännöllisesti jupinaa kun hevoset moittivat toisiaan, poni pyörittää joulukuusen raadon aidan ali ja tamma mäkättää, aiheestakin. Sitten sitä kurkotellaan yksissä tuumin takaisin niin, että toinen vetää ja toinen työntää. Ja sitten höristään ihmisille jotta tajuaisivat hätätilanteen ja rientäisivät pillit ulisten apuun.

  Hassuja ne on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä hädässä olevia hevosia täytyy auttaa! ;)

   Poista
 3. Sulle olis haaste! :)

  http://petrakoivulahti.blogspot.fi/2013/01/haaste-liebster-blog.html

  VastaaPoista
 4. Aikuiset hippot tappelevat verissäpäin joulukuusesta, joulun _jälkeen_ ;)
  Mokomat.
  Ihanat.

  VastaaPoista