torstai 27. kesäkuuta 2013

Työputki

Minulla on kiva kalenteri. Sellainen nätti, ruskeat kannet ja miljoona erilaista välisivua. Kalenteri on töistä saatu, joten kaipa sitä voisi sanoa työkalenteriksi. Olen kuitenkin löytänyt vihkoselle paljon paremman käyttötarkoituksen. Sivut pitävät sisällään Torstenin valmennukset, tallivuorot, kisakalenterin. Molempien poikien eläinlääkärikäynnit, hierojat, vapaapäivät, maastolenkit. Omista työjutuista olen kirjoittanut mukaan ne tärkeimmät. Lomat. (Mikäli työnantajani sattuisi tätä tekstiä lukemaan, niin tiedäthän, että pidän työstäni paljon - pojista vaan paljon enemmän :))

No, ihan aina en kuitenkaan kulje rakas kalenteri kourassani, vaan joskus se on laukun pohjalla sukkien, meikkien, hiusharjan, kolikoiden, kannusremmien ja kaiken muun roinan seassa. 
Torsten ei siis varmasti varsinaisesti kiitä minua, kun olin bookannut vahingossa kolme päivää putkeen erilaista tapahtumaa sen pään menoksi. Maanantaina oltiin Antin luona Laaksolla. Eilen oli Maken ohjasajo, ja tänään Mian tunti. Toisaalta, vapaapäivät maistuvat varmasti kahta makeimmille kunnon työputken jälkeen.

Eilinen ohjasajo sujui paremmin kuin hyvin. Ponin aivot ovat tainneet sulaa tässä kuumuudessa, sillä se kulki varsin mallikkaasti, ja teki kiltisti kaiken mitä Make pyysi. Ajon loppuun Make tokaisikin, että taisitte tuoda väärän hevosen tallista. Go Torsten! :) 


Torstenin kehusade jatkui tänään. Mia ratsasti taas tunnista ensimmäisen puoliskon, ja minä pääsin lopuksi nautiskelemaan ammattilaisen käden jäljestä. Mian kanssa T kulki ryhdikkäämpänä kuin koskaan aiemmin, teki todella hyvää laukkatyöskentelyä myös vastalaukassa ja näytti muutenkin niin hienolta. Itse en saanut sitä ollenkaan niin korkealle niskalle, mutta muuten kaikki sujui. Teimme paljon shoulder fore-harjoitusta, minkä jo Warwick McLean opetti minulle viime vuonna. (Tehtävät vain tuppaavat jäämään vuodessa ihan unholaan, mikäli joku ei ole niistä muistuttamassa.) Laukka oli tosi hyvää, tasapainoista ja hyvässä muodossa etenevää. Helteet saavat siis todellakin jatkua, tämä sopii ponnylle!!
Olen nyt muutaman päivän laittanut ponin selkään arnikaa, kun olin varma, että ponilla on selässään jotain vikaa muutaman huonomman ratsastuskerran jälkeen. Kaksi viimeistä päivää ovat osoittaneet sen, että jollain kierolla tavalla ajateltuna vika löytyykin sieltä selästä. Se myös poistuu, heti kun itse tajuan tulla pois sieltä säätämästä... ;) Jatkan kuitenkin vielä muutaman päivän arnika-kuuria, vaikka sekä Antti että Make erikseen kehuivat ponin todella hienon mallisia, pitkiä, joustavia ja isoja selkälihaksia. Että vaikka välillä tuntuukin hankalalta, niin on jotain sentään tehty oikein! :) 

Huomenna Torsten viettää ansaittua vapaapäivää ja molemmat pojat saavat uudet menopelit alleen. Ihan hyvä, sillä Torsten heitti toisen etutossunsa jalastaan pois jo eilen, laukatessaan laitumen portille vastaan. 

Myös mulla on huomenna vapaapäivä tallilta. Sitä voi taas päivän yrittää leikkiä normaalia ihmistä ja olla kotona ihmisten aikaan. Ilman että kynnen aluset ovat mustana savesta tai paita täynnä vihreää kuolaa. Kuulostaa jo nyt tosi tylsältä. Toivon teille paljon parempaa, hevosten täytteistä torstaita! :)

4 kommenttia:

 1. Tosi hieno profiili noissa ratsastuskuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, se oli vielä hienompi Mian ollessa selässä! :)

   Poista
 2. Hieno Torsten!

  Mullakin on Totille paperikalenteri, mutta oma kalenteri on sähköisenä, ja merkkaan myös ne päivät kun menen ratsastamaan vuokrahepalla. Koska merkintä on ilman kellonaikaa, niin kännykän näytöllä lukee usein tyyliin "Sampo: Koko päivä". Voi Sampo-parkaa.. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, Sampo voisi ehkä jatkaa noita kalenterimerkintöjä, vaikka tähän tyylin; Sampo: Koko päivä rapsutuksia, tai Sampo karkkipäivä: Koko päivä ;)

   Poista