torstai 6. kesäkuuta 2013

The Coach

Mansikkapirtelö kädessä, läppäri sylissä ja pehmeä sohva alla. Vihdoin. 


Eilen oli joku supertehokas päivä. Lämpöasteet työpaikalla olivat asteen vajaat kolmekymppiä, ja jo se itsessään tuntuu melkoisen rankalta. Tallilla ei onneksi mitään tosiratsastusta harrastettu, vaan näytettiin molemmille pojille Jupen taikaneuloja. Torstenista ei löytynyt mitään suurta korjattavaa (korkeintaan käytöstä ;)), toisin kuin Intosta :(  Intoa pitäisi käyttää, ihan niinkuin kaikkia vanhoja hevosia, mahdollisimman paljon. Oej ontumisen takia - minkä aiheuttaa ? polvesta löytyvät luunsirut - liikutus on kuitenkin ristiriitaista. Kamala oravanpyörä!

Torsten pääsi hoidon jälkeen maastolenkille tallikaverin kanssa, ja mahtui mukaan muutamia reippaita spurttejakin :) Teki niiiin hyvää, sekä kuskille että kuskaajalle ;) 

Illalla ilmakin mukavasti viileni, joten kotiin päätyäni pihakalusteet saivat uuden ilmeen, ja kymmenen jälkeen suuntasin seurassa hölkkälenkillekin! Millä todennäköisyydella pimeään vuodenaikaan kello kymmenen haluaa edes tehdä muuta kuin sohvalla makaamista? Ihana kesä <3

Tänään ajattelin ottaa vähän rennommin. Nukkua vähän hammaslääkärissä - ihan niinkuin junassakin olin torkkunut. Toivottavasti en kuorsannut. Loppumatkasta heräsin omaan kuolaani. Mä toivon, ettei vastapäätä istunut nainen nähnyt sitä. Mahtoi nimittäin olla melkoinen näky. 

Viiden vuoden hammaslääkäritauon jälkeen yliarvioin itseni. Seitsemän vuoden ravaaminen erilaisten hammasrautojen takia oli tehnyt minusta hieman liian itsevarman hammaslääkärissä kävijän. 
En nimittäin todellakaan nukkunut siinä penkissä. Muutaman kerran ummistin silmät, kun hammaskiven poisto aiheutti tuskaisia hetkiä, mutta that's it. Onneksi taitava ja rauhallinen hoitaja teki tukalasta tilanteesta siedettävän. Niin, ja reikiäkin löytyi vain kaksi kappaletta. 


Tallilla odotti ihana yllätys, kun kaikki hevoset oli otettu kuumuudesta sisälle huilimaan. Tällaisia tekoja arvostan asiakkaana suuresti. Että oikeasti ajatellaan hevosia, vaikka se aiheuttaisi extraduunia. 

Torstenin kanssa oli estetreenit. Poni oli oikein hyvä. Me oltaisiin jo aika valmiita kilpailuihin! Sellaisiin, missä korkeus on maahankaivettu, ja esteiden välit voisi kävellä. Ja puna-musta-valko-väriset puomit olisivat kiellettyjä. Me varmasti voitettais koko luokka.
The Coach antaa palautetta.

Intolla on jaloissaan Hevarin kylmäyssuojat, 
olivat muuten tehokkaat!

Leppoisaa loppuviikkoa! 

(Torstai-aamun lisäys; taisi olla eilen illalla silmät hieman ristissä tätä kirjoitellessani, ihan turhahan tuollainen "Julkaise"-nappula on ;) Mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan! ;))

6 kommenttia:

 1. Muutama huilitunti viileässä tallissa hellepäivinä on hevosille luksusta. Kiva, kun teidän tallilla huomioidaan hevosten hyvinvointi noin upeasti. Läheskään kaikilla talleilla ei saa edes vesiä tarhaan, edes kesällä.

  Juppe on ihan paras. Hoiti aikoinaan sekä hevostani, että minua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä ymmärrän talleja, missä hevosia ei oteta päiviksi sisälle - onhan se raskasta, oikeasti, roudata niitä edes takaisin. Mutta toi vesi homma, se ei mene mun kaaliin _edes_ talvella. Se ei vaan ole mitenkään hyväksyttävää! Onneksi - toivottavasti -suurimassa osassa Suomen talleja kuitenkin huolehditaan hevosille vettä.

   Ja Juppehan on nyt on aivan legendaarinen. Tosin, se laittoi nyt viimeksi neulan Torstenin huuleen, kun kerroin mikä ahmatti se on (tiesi sen varmaan kyllä kertomattakin), ja sanoi, että nyt ei pitäisi enää ahmia. Tänään ystävän mennessä alkuillasta tallille, oli tasan kolme hevosta jaksanut vielä syödä. Yksi niistä oli tietysti poni Torsten ;)

   Poista
 2. Sinulla on aivan ihania Suomenhevosratsuja :)) Ja muutenkin ihana blogi, kuvien täyttämänä. Juuri tälläisiä blogeja rakastan lukea!

  VastaaPoista