sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Aamun rataharjoitukset

Aamulla kello oli soimassa jo ennen kuutta, sillä startti Vihti DCn rataharjoituksissa oli jo yhdeksältä. Vaikka poni Torsten oli aamulla tosi iloinen nähdessään meidät, ei se suojien laiton jälkeen enää ollenkaan halunnut tulla karsinasta ulos ; eeei, minä en lähde vielä, minulla on aamutoimet kesken! Koppiin poni käveli kuitenkin jälleen kerran super hienosti, myös takaisin päin tullessa. Loistavaa. 


Heti selkään kiipeämisen jälkeen fiilikset olivat aivan erilaiset kuin eilen - poni käveli tosi reippaasti, huuteli laitumella oleville hevosille ihan tohkeissaan ja oli muutenkin melko pörheänä. Rata ratsastettiin maneesissa, missä on vain yhdellä sivulle kouluaidat, mutta tällä kertaa jännityksen tuomiseksi oli tuomaripöytä nostettu korokkeella puolen metrin korkeuteen, mistä olisin kuvitellut ponin sanovat jotain. Mutta ei, Herra keskittyi vain peilailemaan itseään koko lyhyen sivun kattavasta peilistä ;) Ilmeisesti piti näkemästään. Raviin sain tosi kivaa pomppua, laukka oli melko voimatonta ja etupainoista. Käynti oli superhyvää, keskikäynti - lisätty käynti - keskikäynti kuviosta saimme radalla seiskan! Ihan piirun verran jos olisin ollut tarkempi niin varmasti olisi voinut vieläkin parantaa. Myös ensimmäiseen keskiraviin olen tyytyväinen, siinä poni jopa ihan vähän pidensi askeltaan, pitkästä aikaa. Keskilaukka - harjoituslaukka siirtymisissä oli eroa, mutta laukka oli niin leväperäistä ettei se pelastanut tilannetta, vaan koko laukkaohjelma oli numeroiltaan 5,5-6, kun taas raviohjelma 6, 6,5 ja sitten muutama seiska. Muoto ponilla oli vähän epätasainen, keskityin niin paljon takapään aktiivisuuteen, että etuosa jäi sitten ratsastamatta ;) 
Prosentteja Karkkolaiselta kertyi reilu 61 - no ei sentään, eihän mikään rata voisi noin sujuvasti mennä! Unohdin radan nimittäin kaksi kertaa !!! Näinpä ollen kuuden pisteen typerä menetys tiputti prosentit reiluun 58saan. 

Ohjelmana oli FEIn kenttäkilpailuohjelma poneilla 1993 He B

No, tämmöstä tämä on - pääasia, että poni liikkui eteen, itse muistin hengittää ja pystyin oikeasti hieman vaikuttamaankin poniin. Tiina oli ihanan positiivinen ja kannustava, vaikkei selkeästi pitänyt tämän päiväistä meidän parhaimpana esityksenä - eiliseen nähden ero oli kuitenkin suuri.

Nyt pikaisesti suihkun kautta ulos, mukavia tälläiset "kisapäivät", mitkä ovat jo puoleen päivään mennessä ohi! Mukavaa sunnuntain jatkoa sinnekin :)

10 kommenttia:

 1. Harmittavat unohdukset, Torstenilla on hieno ravi ja kadehdittavan puhdas käynti.
  Hyvää sunnuntain jatkoa t.Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne vähän harmitti - mutta onneksi tapahtuivat rataharjoituksissa eikä oikeissa kilpailuissa! Kiitos ja samoin sinulle :)

   Poista
 2. Muisti palailee pätkittäin ;)

  Varhaisdementia iski kyllä kerrankin oikeaan aikaan ja paikkaan, rataharkat on oiva hetki harjoitella ja toistaa myös uusia virheitä ;)

  Kiva päivä, kivasti pompottava, hirvittävän hyvin käyttäytyvä poni. <3

  Ja tosi kivaa oli sekin että satulahuoneen ovenlukkoon löytyi vara-avain, kun menit sen alkuperäisen avaimen unohtamaan lukkojen taakse heti aamusta :) Säästyi isäsi oven purkuhommilta.

  Rentouttavaa iltapäivää, koita muistaa tulla takaisin kotikuntaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, ei kaikki voi mennö putkeen kerralla, eihän? ;)

   Poista
 3. Voi ei, radan unohtaminen on varmaan ärsyttävin juttu maailmassa :D ite en koskaa oo unohtanu niin, ettäkö ois tuomari joutunu oikasemaan, mutta kerran tuli kouluradalla pariin otteeseen niin totaalinen blackout että ratsastin ihan urpot tiet. Mutta onneks tosiaan kävi rataharkoissa eikä vaikka jossain aluekisoissa. Ja ehkä ainaki seuraavaks muistaa painaa radan päähän entistä tarkemmin ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo, jos vertaa eilistä esitystä tämän päivän esitykseen, niin me saatiin kyllä tänään paremmat prosentit, vaikka kuusi pistettä annoinkin dementian vuoksi pois ;)

   Aiemmin olen joskus ihan lapsena unohtanut radan, milloin tuomari vihelsi. Sen jälkeen on kyllä tullut tehtyä useampaan otteseen sellaisia pikaisia takaisinvetoja, että ei me tonne mennäkään, eikä niihin ole tuomarit kerenneet reagoida :D

   Poista
 4. Radan unohtelua - tai väärin ratsastusta on viime aikoina ollut ilmassa, nimim. Eilen -4 pistettä pois lahjoittanut Urpå.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niin tätä! Oman unohdukseni yritin selittää sillä, että uskalsin alkaa taas lukemaan sitä vasta eilen illalla, kun eilen oli kuitenkin jo kaksi rataa muistettavana. Ja vaikka tämänkin olen aiemmin ridannut, niin nyt yritin oikeasti ratsastaa enkä vain matkustaa huonosti mutta oikein esitettyjä teitä ;)

   Poista
 5. Ai joo, se pääty-ympyrä...miten niin väärään suuntaan? ... nyt puhutaan ei-mun lajista :D

  Sulla on ryhti parantuntut ihan huimasti. Näyttää tosi hyvältä. Tai sitten julkaistut kuvat on valittu huolella... huimasti paljon tsemppiä tuleviin, eihän teillä ole mitään hätää. Ja onneksi isipappa on monitoimimies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kiitoksia, vaikka taitaa ne kuvatkin olla huolella valittuja ;)

   Poista