keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Tapaninpäivän Iloja

Niin kauan kuin muistan, olen Tapanin päivän viettänyt tallilla, ihan pikkulikasta lähtien. Ja vaikka kuinka uhosin, että vietän joulun pyhinä yhden tallivapaan, vain maaten ja TV-sarjoja katsellen, ei luonne anna periksi moiselle ;) Etenkin, kun tänään oli niin hieno ilma, ettei koko päivää todellakaan olisi voinut käyttää sisällä homehtumiseen!
Aamulla asteita mittarissa oli kyllä -17, mutta tallilta lähdettyämme ilma oli lauhtunut mukavasti -10 asteen tuntumaan. Näin ollen pojat jäivät myös iltaan asti tarhaamaan, kun ei tuullutkaan yhtään. Meidän hepat on melkein tehty sokerista, sillä ne tulevat klo 16 sisälle kovalla tuulella, sateella tai jos on yli -10 astetta mittarissa ;) Kauhean kurjalla kelillä on mielestäni täysin turhaa seisottaa poikia tarhoissaan, vaan 8 tuntia ulkona hengailua riittää hyvin.


Poikien liikutukset koostuivat tänään hankilaukoista, sekä Torstenin kanssa maneesissa hieman rennosta eteen - alas työskentelystä. Sain kuin sainkin ponia pikkasen rennommaksi, ja ratsastettua (ylipitkilläohjilla) tasaisemmin molemmille ohjille. Viime tunnin, Anttiin verrattuna, hieman ristiriitaiset ohjeet saivat omaa päätäni sekaisin. Varmasti joka opettajalla on ne muutamat trikit, mitä kannattaa omaan käyttöön ottaa. Toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Valitettavasti (ja onneksi!) kun ponille vauhti ei ole se, mitä pitäisi päivät päästyään paukuttaa sen päähän, ei sen lisäämisellä myöskään ratkaista meidän ongelmia.


No, anyway, tänään kaikki pelitti siis suhteellisen hyvin, ja etenkin Intolla oli super hauskaa! Se meni ihan täysiä! Pukitteli ja hyppi jopa vähän pystyyn laukkasuoran alussa; anna mun mennä jo, nopeammin! :D

Alkuverkkaa ...


Rauhallista laukkaa...

Anna jo käsky ...

Oikeasti!!!


FINALLY!!
 
JIIIHAA!

Oivoi, huomenna pitäisi raahautua töihin. Ei nappaa! Etenkin, kun tiedossa on kaikki loppu vuoden häslingit...  Vaan positiivisuutta kehiin, vain kaksi päiväinen työviikko edessä, ja heti ensi viikolla uudestaan juhlimista ja lomaa :) Ja etenkin niille, jotka nämä välipäivät pitävät vapaata; nauttikaa meidän muidenkin puolesta!

11 kommenttia:

 1. Voi hyvänen aika noita teidän kinoksia *järkytys*
  Meidän kymmensenttinen "hanki" ei peitä edes laitumelle unohtuneita lantakekoja. Pelottaa, että talven keskiverto vakiomäärä lunta (n. 70 cm) tipahtaa pihalle yhdessä yössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä ne aika ihanat oli, semmoset kevyet mutta korkeat puuterikinokset - eilen. Tänään, kun koko päivän on satanut vettä, ne on menny aika paljon alaspäin, mutta tulleet satakertaa painavemmiksi!! Voi vitjat, mä inhoon tätä plus - miinus kelien vaihtelua.

   Poista
 2. Oi että on upeita kuvia! Ihana fiilis välittyy noista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä oli juuri niin hauskaa kun kuvat antavat ymmärtää! :)

   Poista
 3. On tainnut selitys olla tunnilla viimeksi huono: pohkeen eteen saaminen on eri asia kuin vauhdin lisäys. Paikallaan "käkkiminen" liian kevyellä tuntumalla ei ole selän läpi työskentelyä ja siksi se piti saada eteen niissä kohtaa kun olisi ollut helpompaa hallita vain kaulaa, sitä niin kuin hain. Mutta onneksi on tammikuussa paljon Antin valmennuksia, hänen selityksistään ei voi erehtyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kylläpä ymmärsin väärin. Anttia odotellessa!

   Poista
 4. Wau, aivan ihania kuvia! lumi oikein lentää ja tosi vaihdikkaita! millä kameralla nää on otettu?:)

  http://mmilya.blogspot.fi <- Saa tulla moikkaamaan ja liity ihmeessä lukijaksi jos tykkäsit! Hyvät joulunajan jatkot ja vielä parempaa uuttavuotta sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvaaja saisi tulla itse kertomaan kamerasta, huhuu? :)

   Käynpäs kurkkaamassa, ja kiitos samoin!

   Poista
  2. Heppa ja koirakuvat on pääsääntöisesti räpsitty Nikon D300S kameralla.

   Poista
 5. sun blogissa on kyllä ihan supermakeita kuvia - ja supermagee hepu kans!

  VastaaPoista