sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Kouluponeja

Winter wonderland is over. Nyt on joku talven vesisadekausi? Joka tietysti aiheuttaa jos jonkinlaista liukkautta, mikä puolestaan vaikeuttaa tallin tekoa. Mutta no problem, nastat jalkaan ja rohkeasti eteen päin, niin se tämänkin päiväinen tallin teko sujui! 

Aikamoinen aikatauluttaminen oli, että kerkesi 6-16 välillä talli hommien lisäksi ratsastaa kolme hevosta. No, kerkesin kuitenkin, mistä nostan itselleni hattua - joskus kaksikin tekee nimittäin tiukkaa ... ;)

Ensin oli lainaratsun vuoro, joka tuntui jo paljon enemmän kouluratsulle kuin eilen :) Sitten pääsi Torsten kouluhommiin. Vähän matalampaa muotoa, taivuttelua, jumppaa, laukannostoja. Lopulta vasen laukka sujui oikein mallikkaasti, ja poni oli muutenkin mitä mainioin. (Paitsi kaataessaan neljä kertaa vesisaavinsa ulkona, ja riehuessaan raivoissaan tarhassa, kun vein sen sinne takaisin töiden jälkeen, jonne reppana poni joutuikin jäämään yksin, kun Into tuli samalla töihin.) Anyway, ratsastaessa fiilisäni kuvaa hyvin sanonta; Home Sweet Home!


Torstenin siis jäädessään ulos pukitelemaan, hakkaamaan etujalkaa ja huutamaan niin että koko kylä kuuli, oli Into viimeisimpänä - vaan ei ollenkaan vähäisimpänä - liikutusvuorossa. Herra oli vauhdikas ja ryhdikäs, mutta ihan vähän apujeni ulottumattomissa? ;) Kaikesta kyttäilystä ja muusta huolimatta, olo oli kuin olisi omaan sänkyyn päässyt. Ei näitä omia vaan voita mikään, vaikka onkin todella hyödyksi käydä vieraissa. Kiitoksia pooloponin omistajalle! :)

Semmoista tänään. Vesisadekin on muuttunut jo lumisateeksi (kauanko mä oikein oon tässä koneella istunut ?!). Huomisillan suunnitelmat, uuden vuoden lupaukset, kaikki on vielä tekemättä, ja edessä kuitenkin vähän täyttä pidempi työpäivä. Vaan eiköhän kaikki järjesty, ja illasta tule loistokas!

Onko teillä lukijat jo Uuden vuoden lupaukset tehtynä, vai tekeekö kukaan oikeasti lupauksia? Jos teette, niin onko luvattu asia oikeasti pitänyt? Mä voin myöntää, että muistaakseni yksikään omista lupauksistani ei ole pitänyt ... Ups!

9 kommenttia:

 1. Yhden asian lupaan; en tee lupauksia.

  Kouluponit,kaikki kolme, olivat kyllä eilen tosi hienoja.
  Tänään kaksi niistä oli pallopelipoikia.Pitivät kivaa maneesissa jumppapallon kanssa. On ne hauskoja :) Suomipoijat <3
  Vähän säälin sua kun et kerennyt tallille,mutta lohdutan; pojat sai asianmukaiset hoidot, pokut,lesevedet,läjän heinää ja uudenvuoden kunniaksi likitit. Torsten tosin söi omansa viidessa minuutissa joten siitä ei paljon illan iloa piisaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Torsten voi sitten katsella illalla, miten Into nuolee omaa tikkariaan ... :D

   Poista
 2. Oot hassun näköinen erilaisen ratsun selässä :D! Mutta hienosti kulkee lainaponikin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on jännä juttu? Inton ja Torsteninkin selässä istun ihan eri tavalla. Inton kanssa paremmin!

   Poista
 3. Mikäs heppa toi lainaratsu on? :) Millä tallilla sulla on hevonen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on semmoinen kiva entinen pooloponi, nykyinen monitoimiponi joka asustaa samalla tallilla missä omatkin hevoseni, pohjois-siuntossa parinkymmenen muun yksärin kanssa :)

   Poista
 4. Näyttää vaan kovin tutulta, ei sattuis olee Espirit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein meni! :)

   Koska talli tai hevonen ei ole minun, en viitsi juuri nimiä vieraista hevosista julkaista :)

   Poista
 5. Juu täysin ymmärrettävää, oli vaan pakko kokeilla kepillä jäätä. Tuli joskus muinoin ratsastettua kyseistä tammaa. Hauska tapaus!

  VastaaPoista