tiistai 28. helmikuuta 2017

Päivän ajatuksia

Miten kävi haasteen kirjoitella kuulumisia lähes päivittäin koko helmikuun ajan ja kuinka se vaikutti tilastoihin, entä mitä maksaa hevosen pito itsehoitotallissa ja miltä näytti Torstenin hankilaukkatreeni tänään pellolla ja muutama muu ajatus päivästä.


Olen joskus aiemminkin maininnut, miten vaikeaa nykypäivän ihmisen, aikuisen tai lapsen, on rauhoittaa mieli, sulkea ajatuksista hetkeksi kaikki ympärillämme pyörivä, melko usein varsin epäolennainenkin melusaaste. Koska siinä on haastetta aikuisille, voi se joskus tuntua lapsista jopa mahdottomalta tehtävältä - tai sitten ei. Vietimme tänään äidinkielen ja matematiikan tuntien välissä hetken vaakatasossa koko luokka, kertoilimme välituntikuulumisia ja kuuntelimme hiljaisuutta, normaalisti varsin puheliaassa luokassa. Oli kuulemma ihanan rentoa :) Hetken nollaamiseen ei kauaa mene, mutta siitä voi saada moninkerroin energiaa ja samalla hyvää rauhaa tekemiseen!

Kun kerkeäisi vielä itsekin nollaamaan ;) Helmikuun haaste alkaa olemaan takanapäin ja järkyttävästä (palkka)työurakasta huolimatta (mun mielestä neljän tunnin työpäivät olisivat ihan passelit, eli tällaiset yli normaalien työtuntien päivät monessa eri paikassa kuusi kertaa viikossa on ihan liikaa ;D) kuukaudesta on selvitty lähes kunnialla, tai ehkä sen voi jokainen itse päättää :D
Fiilis teidän kivoista kommenteista ja sellainen pieni rohkaisu siihen että kaiken ei tarvitse olla niin harkittua teki kuitenkin hyvää, joten eiköhän samaan tahtiin pyritä jatkossakin :) Ja jos vielä jotain, niin olen oppinut huomattavasti tehokkaammaksi kuvien muokkauksessa, enää ei toista tuntia käsitellä satoja fotoja vaan tasan ne kymmenen jotka aikoo julkiseen käyttöön ottaa ;)
Aikamoista ylämäkeä on muuten ollut myös matkamittarissa, lisää tilastotiedettä coming soon. 

Samaan tilasto-kategoriaan on myös ajatuksissa kirjoitella vähän kuinka edullista se hevosen pito itsehoitotallissa onkaan, näin kolmen kuukauden kohdalla voi varmasti laittaa julki ponin oman kvartaalitalouden - ei mitään halpaa lystiä tälläkään konstilla ;) Vaan eipä sitä ilmankaan osaisi olla, ei edes tällaisina päivinä kun loppupeleissä kaiken karsinan siivouksen ja tallivuorojen (siis yhden sellaisen ;D) jälkeen ei sitä aikaa jäänyt millekään tehokkaalle hankilaukkajumpalle - ei tosin tainnut häiritä Torstenia olla hetki laitumella vapaana ja sen jälkeen tarhassa harjattavana ;D


Näin meillä treenataan, omistajani on kuin puulla päähän lyöty siitä irtokarvan määrästä mikä meikäläisestä tällä hetkellä lähtee mutta ehkä tuo kovalla reenillä vielä oppii ponin pidon salat.

 Aina niin avulias tallikoira!

Karsina yön jälkeen, tositoimissa allit saa kyytiä (no ei nyt ehkä yhdellä karsinalla ;D), kuivitus on kivaa mutta lopputuloksen ihastelu parasta!

Ja sitä paitsi, Torstenilla alkaa pian valmennuskevät, kun rautakaupassa turveostoksilla törmäsin uuteen valmentajatuttavuuteen ja alustavasti jo sovittiinkin valmennusaikaa - tästä se taas lähtee, ja jos tätä nyt ei varsinaiseksi "kisakuumeksi" voi kutsua niin ainakin meillä on hirveä hinku päästä treeneissämme eteenpäin. Kirjaimellisesti, tuumaa Torsten ;)Nyt kuitenkin takaisin töihin - huomenna aamulla skoolataan aamukahvit tasa-arvoiselle avioliittolaille. Rakkaus, tuo ihana asia! Kuuluu ihan jokaiselle meistä - ja kukapa omaa onneaan ei tahtoisi kirkossa kuuluttaa :) Rakkauden täyteistä, sateenkaaren väristä viikkoa sinulle! ♥

P.s. Söin tässä kirjoitellessani paketin keksejä enkä ole ollut tänään ilman laskiaispullia. Onneksi paastoaminen alkaa vasta huomenna ;)

14 kommenttia:

 1. Ihana postaus, olet upean luonnollinen ja aito.

  VastaaPoista
 2. Jään innolla odottamaan uusia postauksia. Blogisi on suosikkini aina vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentistasi! Minäpä ryhdyn pistämään ajatuksia näppikselle :)

   Poista
 3. Ihana postaus :) Päivä piristyy huomattavasti kun saa lukea sun kirjoituksia ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos! Ihana lukea tällaisia kommentteja, piristit mun iltaa 😘

   Poista
 4. Toi seppele on mahtava, en muista nähneeni tuollaista ennen hevosella. Ihanat kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä oli kyllä niin hauskaa tehdä, en ole mikään askarteluihminen mutta noin helppoja ja samalla näyttäviä askarteluja voisi tehdä useamminkin :)

   Poista
 5. ? Laitatko siis viisi säkkiä turvetta kerralla yhteen karsinaan? Pidät patjaa irtoturpeen alla?
  Onko hankala siivota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä laitan mutta kuivitan siis vain kerran viikossa ellei tarve vaadi useammin ja yleensä sille ei ole tarvetta. Kai siinä on jonkinlainen patja ja sitten irtotavaraa päällä, on todella helppo siivota, karsina on aina kuiva eikä sinne siis jätetä mitään pissoja tms, tuollainen kuiva turve kyllä painuu patjamaiseksi ilman kosteutta 😅

   Poista
 6. Hyvän mielen postaus. :-)
  Pätkis on ihanan avulias osallistuessaan talliaskareisiin. On hurjan tärkeää varmistaa että kaikki sujuu hyvin ja vahtia käytävällä tilannetta. Ammattilainen työssään. ;-)
  Tuo karsina näyttää kyllä niin kutsuvalta! Hyvä on Torstenin oma koti. ♥
  Valmentajan löytyminen rautakaupasta oli hieno sattuma! Hienoja treenejä varmasti luvassa.

  En hyvistä aikomuksistani huolimatta kommentoinut jokaista postausta heti julkaisupäivänä. Hetken rauhoittuminen jokaisena päivänä tekee varmasti jokaiselle hyvää. Erityisen hyvää se tekee silloin kun tuntuu ettei siihen missään nimessä juuri nyt ole aikaa. Silloin tarvitsemme ja hyödymme siitä eniten.

  Mukavaa maaliskuuta!

  Maarit L. :-)

  PS. Itsehoitotallin kvartaalibudjettia odotan mielenkiinnolla. Hieman kyllä pelottaa kun on jo semmoinen koirakuume päällä että siihen kun tulee päälle omahevoskuume niin mitenköhän tämän tädin vielä käy... ;-) Vuokrahevoseni ♥ on onneksi niin niin ihana ja rakas että kuume ainakin ajoittain laskee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on just näin! Viime viikko oli vielä niin hektinen töiden osalta ja niin on vielä tämäkin päivä, (tänään aukeaa kyllä skumppapullo illalla tuörupeaman päätteen kunniaksi :D) että minäkin totesin pienen huilin kirjoittamisesta olevan ihan paikallaan.

   Mukavaa viikkoa sinulle! ☀️

   Poista