maanantai 20. helmikuuta 2017

Maanantain perusjumppa

Kyselyikä


Jos Torsten olisi koululainen, se todennäköisesti vaatisi jokaiseen pyyntöön tai käskyyn selityksen. Miksi näin tehdään? Se tuskin koskaan kyselisi miten, koska osaa jo kaiken ja toisaalta hiffaa loput toisinaan turhankin rivakasti. Se ei myöskään kyselisi milloin, koska onhan ihan selvää että silloin kun hänelle sopii.

Mutta miksi, sitä se varmasti kyselisi toisten kyllästymiseen saakka. Miksi treenaamme pikkuravia - jotta jonain päivänä kun ratsastaja on valmis voimme esittää piaffia - miksi ratsastaja ei ole vielä valmis - koska se vielä harjoittelee - miksi se tarvitsee näin monta vuotta harjoitteluaikaa?!?! 

Toisinaan Torsten ei kelpuuta vastattuja selityksiä ja päättelee asiat itse paremmin tai esimerkiksi ratsastuksessa keksii mielekkäämpää puuhaa. Kuten tuijottelun :) Viime viikkoinen kevätväsy tuntui helpottavan vapaan viikonlopun ansiosta (tai siksi että talvi tuli lumineen takaisin) ja mikäs olisikaan ollut parempi tapa avata treeniviikko kuin (jonkun mielestä tylsä) perusjumppa. Miksi ihmeessä kysyi Torsten ja sai mielestään älyttömän vastauksen (koska pakko). Keksi sitten muuta puuhaa töiden ohelle, skarppasi viimeiseksi viideksi minuutiksi ja sai hitsin paljon nameja hyvästä työstä. 

Miksi tehdä enemmän, kun vähemmälläkin selviää :)Tässä kohtaa voi olla, että poni on mielessään miettinyt, miksi ohjat ovat korvissani ;)
Allekirjoittanut ehkä kyselisi, miksi maanantait on niin raskaita. Jos jaksaisi. Back to work, hetkeksi - iloa ja huumoria viikkoosi!

P.s. Tältä ratsastajalta Torstenkin varmasti saisi asianmukaiset selitykset lukuisiin kysymyksiinsä, kun Kyra tulee toukokuun lopussa Ypäjälle pitämään klinikkaa! Can't wait, täältä voit lukea lisää!

10 kommenttia:

 1. Kyra katsomaan ehdottomasti, ehkä Torsten pääsee mukaan myös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kyllä, poniaition ensimmäisenä osallistujana! :)

   Poista
 2. Meinaatko lähiaikoina päivittää blogikirppistä? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mulla ei taida olla muuta myytävää kuin yksi joustorunkoinen koulusatula, se lähtis halvalla ;)

   Poista
 3. Sun blogista tulee kyllä aina niin hyvälle mielelle :) Ja ihanaa kun ratsastat niin usien ilman satulaa! Sen pitäis mun mielestä kuulua jokaisen ratsastajan treeniohjelmaan, tosin ymmärrän jos on aina sen jälkeen haarat auki ettei houkuttele.. Torstenin selkä näyttää mukavalta nojatuoli-mallilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos kivasta kommentistasi!

   Ilman satulaa ratsastus on kyllä kivaa jos alla ei ole kovin jyrkkäsäkäinen hevonen, silloin minäkin tosiaan valitsisin satulan :D Torstenilla on ihan huippuhyvä selkä ilman satulaa treenaamista varten!

   Poista
 4. Hei, mitä materiaalia tuo teidän kentän pohja on, kun näyttää aina niin hyvältä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiekkaa ja kumirouhetta, pysyy paljon pidempään joustavana kuin pelkkä hiekka mutta nyt kun sulaa ja pakastaa eestaas muodostuu tietysti kosteuden takia sitten jäätä, eli on aavistuksen paremman näköinen mitä on ratsastaa :)

   Poista
 5. Hyvän näköistä menoa! Ja hyvä on sekin, että Torsten kyselee. Pakko on ratsastajankin miettiä miksi-kysymyksiä. :-) Allekirjoittaneella on paljon petrattavaa tässä...

  Hurmaavaa viikon jatkoa!
  Maarit L. :-)

  VastaaPoista