torstai 16. helmikuuta 2017

Valikoiva kevätväsy

Vitamiineja kehiin


Olen viime päivinä tehnyt sellaisia huomioita, että T on hieman väsynyt, ehkä jopa aavistuksen haluton. On (pika)funtsittu satulaa, todettu että selkä ei liiku entistä vastaavalla tavalla, tilattu kranio, pohdittu vitamiinilisiä ja suunniteltu kevyt viikonloppu. Ennen vapaita tarjosin ponille kuitenkin tänään mielenvirkistystä laidunpellolla, muutama pitkä ylämäkilaukka varmasti jeesaisi selän lihaksia ja tuulettaisi korvien väliä.

Ja sanotaanko nyt niin, että todennäköisesti ne vitamiinit ja vapaapäivät eivät tätä vaivaa korjaa. Torsten osoitti olevansa elämänsä kunnossa, täynnä virtaa ja räjähtävää voimaa sen tarjotessa ennen laukkasuoraa etujalan heittelyt, pään viskelyt, sivusladitukset ja pikapikapiaffet. Että ehkä tää kevätväsy koski lähinnä niitä dressagetreenejä ;D Ja niiden pariin palataankin heti huomenna, palauttelutreeni on varmaan paikallaan ;)

Energiaa viikonvaihteeseesi, vitamiinipurkista tai peltolaukoista! 

16 kommenttia:

 1. Hei ihan mielenkiinnosta, mitä vitskua meinasit Torstenille antaa? Meidän suokkipojalla vähän samanmoista pientä kevätväsyä, tosin kummasti maanantain puomitreeneissä väläytteli oikein energisiä mooveja (terkkuja vaan Noitikselta Torstenille, dressage on välillä tooosi tylsää vaikka nää ihmisblondit sitä tykkää hehkuttaa :D) Satula on just katottu ja hieroja tulossa tiistaina mutta ei kai pienestä vitamiiniboostistakaan haittaa ois näin karvanlähdön korvilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha jahas, tällaista on siis liikkeellä enemmänkin ;D Meilläkin Torsten sai kraniota tänään ja nyt vielä huominen käydään metsäkävelyllä, sitten takaisin töihin.

   Kävin kyllä perjantaina hakemassa shy feder pöntön kun edellisestä oli vähän taukoa, saa siis kaksi pumppausta sitä ja kaksi pumppausta chevinalia. On toiminut meillä ainakin tosi hyvin! Ja kuin tilauksesta Torsten sai viime viikolla kokeiluun Chia de Gracialta hamppuöljyä, siinä on paljon luonnon omia (eli hyvin imeytyviä) rasvahappoja ja E-vitamiinia jotka puolestaa kasvattavat lihaksistoa. Katsotaan miten se lähtee ponilla (ja koiralla ja kissoilla, kaikki käyvät samalla rehuastialla :D) toimimaan :)

   Poista
  2. Jep meilläkin pidettiin vapis ja maastoilu ja taas maistui työnteko :D Varmaan kyllä osasyynä talvikarva (joskin suokiksi vaatimaton sellainen) ja nää ihanat keväiset plussakelit... Tota shy feederiä olin itsekin kaavaillut, pitääpä siis käydä hakemassa purkki :)

   Poista
 2. Arvaa kuinka nuutuneita meidän tallilla on hevoset olleet, lämpöiset päivät ja ei juottoa ulos, teillähän saa vettä joten ehkä talvikarva ja lämmin ilma on väsyttänyt, toisaalta jos riehumiseen innostuu niin sitten on vaan ollut tylsät koulutehtävät😏

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin luulen, Torsten on niin paljon parempi aina ollut ratsastaa viileillä kuin kuumilla keleillä ja siitä huomaa näin kevään kynnyksellä kyllä heti, koska se muuttuu taas ei niin reippaaseen kesämoodiin ;)

   Tänään tein aamutallin ja päivätallin ja vaikka aamulla kannettiin reippaasti (lämmintä) vettä pihalle (eli noin 30 l/tarha) sai kaikkiin tarhoihin lisätä 10-20 litraa lisää vettä puolilta päivin. Lämpimät päivät edesauttavat kyllä juomista, on sääli ettei sitä ihan kaikilla talleilla ole tarjolla. (Ainakaan jos ovat enemmän kuin puoli päivää ulkona.)

   Poista
  2. Haha ja ainiin, koulutehtävät ovat siis varmasti olleet ubertylsiä, mutta sanoisin että pohjat ovat vaikuttaneet ratsastuksen sisältöön aika paljon - edellisen viikon täydellisillä lumipohjilla pystyi tekemään vaikka laukkakulmia ja reippaita väistöjä, nyt jäisellä kelillä toivotaan että pysymme pystyssä ihan vain suoralla uralla ;D

   Poista
 3. Söpö Torsten!! Ihan mielenkiinnosta kysyn, miksi treenaat "heti huomenna" Torstenia kouluratsastuksessa motivaatiopulasta huolimatta? Siis ainakin itse sain sellaisen käsityksen tekstistä, että kevätväsy on todennäköisesti motivaatiopulaa sileäpuolella. Eikö olisi parempi mennä muutama päivä tai viikko maastossa/irroitella pellolla tms? Olisi varmaan molemmille kivaa, ettei motivaatio katoaisi entisestään, vaan ennemminkin nousisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, tämä olisi voinut tulla Torstenin näppikseltä ;)

   Ei sentään, ja ymmärrän pointtisi, niin minäkin ajattelisin jos en ratsukkoa sen kummemmin tuntisi. Torsten on kuitenkin oikeasti todella työmotivoitunut ja se on tehnytkin töitä hyvin, vain sellainen viimeinen wou-efekti on puuttunut. (Ja se on tietysti suuri puute muttei vaarallista.) Sen takia olisin kuitenkin halunnut jumpata kentällä (ilman satulaa, tätä en tietysti postauksessa maininnut) vähän lihaksia auki ennen nyt tämän viikonlopun metsäkävelyitä, sillä luulen että Torsten veti älyttömässä riehumisessaan lihaksistoa vähän maitohapoille, sen takia jumppaliikunta olisi tehnyt hyvää. Me käymme kuitenkin aina alku- ja loppukäynnit maastossa ja kentälläkin nykyään on vaikka mitä kivaa kytättävää, niin en siinä mielessä ole huolissani vaikka joskus tulee useitakin koulupäiviä putkeen, kunhan lihaksisto pysyy mukana.

   Ja toisaalta maastot ovat nyt meillä niin jäiset, ettei siellä pysty kuin kävelemään, muutenhan siellä olisi ollut hyvä vähän ravailla ja laukata - toisaalta Torstenin käytös nyt ei vakuuttanut :DD

   Ja siis, lopultahan kävimme sitten eilen jo metsäkävelyllä riimu päässä, kun omat aikataulut eivät sallineetkaan ratsastusta. Lopuksi Torsten kävi laitumella piehtaroimassa :) Tämä viikonloppu huilataan, tänään kävimme maastakävelyllä ensin maastossa ja sitten tekemässä aivojumppaa kentällä jonka jälkeen Torsten pääsi kranioitavaksi ja huomenna pidämme vielä yhden kävelypäivän. Maanantaina jatkamma vihdoin niitä dressagetreenejä ;)

   Poista
 4. Veikkaisin paksun karvan ja lämpimän kelin yhdistelmää nuutumisen syyksi. Omani ainakin vetelämpi plussakelillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin! Torsten turilas ei vaan millään aio irroittaa talviturkkiaan, kohta se saa kesäletin klipperin avustuksella ;D

   Poista
 5. Reipas laukka vastaa aika montaa purkillista vitamiineja! :-)

  Hiukan teki mieli protestoida näin lauantaiaamuna kellon soidessa klo 6.30. Mutta hetken silmiä räpyteltyä oli helppo nousta ylös kun tietää pääsevänsä aamuratsastukselle. Maneesiin tosin lumisen pellon puuttuessa mutta alku- ja loppukäynnit sentään ulkona, näyttää tulevan aurinkoinen päivä!

  Ihastuttavaa viikonloppua!
  Maarit L. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta, mielenvirkistys tekee hyvää itse kullekin!

   Toivottavasti teillä oli mukava treenipäivä. Katselin myös tallilla auringon värjäämää pinkkiä taivasta (kun kello oli soinut 5.30 aamutallia varten ;)) ja upea päivähän tästä tulikin. Ja vieläkin on aavistus valoa!

   Kivaa viikonloppua myös sinulle!

   Poista