tiistai 7. helmikuuta 2017

Pelkkää kemiaa

 Yökoulumuisteluita ja yksi jäätynyt puhelin

Into yökoulussa ♥

Sain viikonloppuna tietää, että minulla olisi töissä tälle päivälle yhdeksännen luokan kemian tuplatunnit. Näin jo mielessäni seuraavan päivän lööpit, Kemianluokka paloi poroksi, sijaisopettajaa syytetään.  
Aamu valkeni kuitenkin niin kauniina ja kuivashampoon pelastaessa sähköiset hiukset - tukka hyvin, kaikki hyvin - että ei iltapäivän koitosta tullut enää murehdittua. 5-6 luokkalaisten kanssa oli ihan tarpeeksi tekemistä, etenkin kun aamun ensimmäiset viisi minuuttia istuin aivan väärässä luokassa, väärien oppilaiden kanssa ;)

Turhaan maalasin kauhukuvia räjähtävästä kemian luokasta mielessäni, sillä minä olen jo niin vanha että kun monta vuotta sitten vein erääseen yökouluun maailman mahtavimman Setähevosen tervehtimään silloisia kolmosluokkalaisia, oli heistä osa tänään kemian tunnillani ♥ Into pelastaa aina eikä luokassa edes palohälytin piipannut. 

Aamun kaunis kuura työmatkalla, tsempit päivään, sijaisen pelastus ja välkkävalvojan kylmät vaatteet.

Vaatteet vaihtoon ja kakkaa sihtaamaan!

Torsten on niin hauska, pitäisi ottaa siitä videota kun on niin innoissaan lähdössä töihin :D

Töiden ja kaffekupin jälkeen oli aika ajella turvekaupan kautta tallille. Kuivituspäivä on paras päivä viikossa enkä millään malttanut käydä ennen siivoamista eli valoisaan aikaan ratsastamassa - olisi kannattanut koska tässä vaiheessa puhelimestani loppui akku ja hämäräkuvaus ei ole edes oikealla kameralla mukavin kuvauksen lajeista. Mä olenkin tänään vähän huomaamattani ajatellut kuin antiblogisti :D Siitäkin huolimatta Torsten oli oikein mainio päivän lyhyessä ja ytimekkäässä treenissä, pohjat antavat hyvän jouston dressagelle tällä hetkellä!
Jälkihoitojen, puiden sahailun ja tarhan siivouksen jälkeen oli todettava että -10 asteessa selviää hyvin kolme tuntia ulkona kunnon vaatetuksella ja voi muuten olla, että olen kerrankin kotona siihen aikaan mitä olin luvannut. Kunnes kotimatkalla, ajatellessani laittaa puhelimen auton laturiin heräilemään tajusin, ettei minulla olekaan enää puhelinta. Haa haa. Ei muuta kuin takaisin tallille, fikkari käteen ja lumihankeen. Luurin etsimisen aikana ehdin jo ajatella, että tämäpä on hyvä tekosyy ostaa uusi puhelin paremmalla kameralla (ja ihan oikeasti samaan aikaan harmittelin että nyt mulla ei kyllä ole mitään kuvia tälle päivälle, oi jos vaan olisin tiennyt mitä olen kuvannut... :DD) mutta sittenhän se puhelin osuikin jo valokeilaan, ojan pohjalta paksun jääkuuran peittämänä. 


Loppu hyvin, kaikki hyvin. Torsten ilahtui kun mamma vielä kerran ajoi tallille viemään hänelle herkkuja :) Ja olihan se lopulta ihanaa saapua kotiin, kun tortillat odottivat kuumana ja loputkin kylmettyneet sormet saivat kyytiä löylyn lämmössä. Iltapalaksi kotimaisia marjoja ja vanhanajan vaniljajäätelöä - nyt täytyy enää odottaa että pesukone tekee viimeisen linkouksen, ennenkuin pääsee unten maille. Ja tietysti toivoa että yhdet niistä kaikista samaan aikaa pesussa olevista farkuista kuivuisivat huomiseksi. Muuten on toppahousupäivä toimistolla ;) 

Huomenna uusi päivä, uudet kujeet. Palataan ♥

8 kommenttia:

 1. Ihana postaus taas kerran, en vaan käsitä miten osaat! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Elina, kyllä tätä muutkin ihmettelee miten osaan hävittää ja hukata tavaroita ja säätää ja koodata, lähes joka päivä 😏

   Poista
 2. Tämmöset postaukset on kivoja!

  VastaaPoista
 3. Tapahtumarikas tiistai! Hyvin kerrottu! :-)

  Onneksi kemian tunnilla säästyttiin lööppiotsikoihin johtavilta esimerkeiltä... ;-) Minä jemmaan puhelimen, matkakortin ja kotiavaimet tallilla lukolliseen kaappiin - pysyvät siellä tallessa ja säästyy etsiskelyiltä... ;-)

  Tiistaitunti sujui suosikkitamman selässä. Olin listan nähtyäni hymy korvissa ja tämä ilme pysyi lähes koko tunnin ajan. Ihana, ihana fwb-neiti iloitsi pikkuesteistä yhtä paljon kuin minä. :-D Onnellisena ja tyytyväisenä kävin kotona nukkumaan.

  Maarit L. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanalta kuulostaa estetunti! Ja puhelin olisi siitäkin syystä hyvä jättää kaappiin että eipä sillä kauheasti näillä pakkasilla tee, akun kesto ei ole parhaimmillaan -10 asteessa :D

   Poista
 4. Mua kiinnostaa tuo teidän tallin kuvio, miten toimii ja ostatko itse kuivikkeet, jos ostat miksi olet päätynyt noihin pikkusäkkeihin? Onko turve niissä yhtä hyvää kuin kerrotaan vai onko vain kalliisti pakattua tavallista turvetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kirjoittelen vielä aiheesta tarkempaa postausta, mutta hoidan siis itse ponin karsinan ja tarhan päivittäin (tarha hoidetaan vuoroviikoin tarhakaverin omistajan kanssa) ja lisäksi 12 tallivuoroa kuukaudessa.

   Ostamme itse kuivikkeet ja Kokeilimme ensin isommassa paalissa, ja se toimii ihan ok mutta kokeiltuamme tätä täysin kuivaa ja irtonaista pikkupussiturvetta, siirryimme käyttämään sitä :) pidän Torstenilla tosi paljon kuiviketta karsinassa (mielestäni on ihan sama missä sitä kuiviketta säilöö, varastossa vai karsinassa, jälkimmäinen on tietysti hevoselle kivempi) mutta lisään uutta kuiviketta vain kerran viikossa, viisi säkkiä kerralla ja kertaakaan ei ole karsina näyttänyt siltä että kuivike olisi tummaa/sitä olisi liian vähän tällä systeemillä :)

   Poista