maanantai 8. joulukuuta 2014

Treenihaasteita

ei nyt varsinaisesti ihan sellaisia, kun suunnitelmissa oliViime perjantaina Blogitalli julkaisi ensimmäisen treenihaasteensa, jonka anonyyminä pysyttelevä koulutuomari on hyödyksemme laatinut. Tehtävä on hyvin yksinkertainen; pitkillä sivuilla eteen laukassa, lyhyillä sivuilla (ympyrää apuna käyttäen) takaisin kootumpaan laukkaan. Tarkemman selostuksen ja muita treenipostauksia voit käydä lukemassa täältä.Yksinkertainen on kuulemma kaunista - muttei aina helppoa. Laukka ei ole Torstenin eikä matkustajan vahvin askellaji, ja oikeastaan vasta nyt syksyllä T on muistuttanut edes etäisesti itsensä laukassa kantavaa hevosta. 

Niinpä minä sovelsin. Tein tehtävää myös ravissa. Siinäkään onnistumatta. Joten, jos sinä, Joulupukki, todella olet siellä jossain, voisinko please saada tänä vuonna lahjakortin ratsastuskouluun alkeistunneille. Tulisi varmaan ihan tarpeeseen :))

Onkos tullut kesä nyt talven keskelle? :)) Ihana hetki aurinkoa näin joulukuussa :)


Tosin, tehtävä muuttui aavistuksen helpommaksi löydettyäni vasemman pohkeeni. Koko ratsukko on vino vasemmalle, ja Torstenin selässä istuessa huomaan selkeän eron siinä, miten paljon vähemmän hevosta minulla on oikean istuinluuni alla verrattuna vasempaan - eikä tätä ainakaan auta se, etten ole vasemmalla jalalla ottamassa hevosen kylkeä vastaan, eli kehystämässä ratsuni raameja, vaan annan sen hölkkäillä ihan vapaasti vasen kylki edellä :) Ratsastus on oivalluksia täynnä - ja parhaat oivallukset saattavat tapahtua juuri niiden yksinkertaisimpien tehtävien kautta. Ja tietysti myös silloin, kun ratsastus on siltä päivältä lopetettu ja pää on kulutettu puhki omasta analysoinnista !


laukkaa


randomravailua


randomravailua


randomravailua
(Glögit sille joka kaikki videot kolusi läpi ;))


Joka tapauksessa, jouluaattoa ja pukkia odotellessa, meidät löytää maastosta. Ja glögikattiloiden äärestä. Hyviä treenipätkiä teille muille!

23 kommenttia:

 1. Heh, tiedän niin hyvin tuon tunteen että välillä sitä harkitsee lähtevänsä hevosensa kanssa alkeiskurssille, kun aina ne ihan yksinkertaisemmatkaan asiat eivät suju! Pari kuukautta sitten mietittiin hevosen kanssa että mitens siihen raviin siirryttiinkään suorana, ei huhhuh :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä ne perusteet ovat kaikkein tärkeimmät - eipä olisi missään ongelmia jos ne olisi kunnossa :D

   Poista
 2. Torsten on tosi tahdikas!!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Ei toi kyllä sahaamista ole nähnytkään, mutta aika kovin vedät laukassa sisäohjasta, kun yrität saada pään kaarelle mut loppu kroppa laahaa perässä eli kaipaa kyllä pyörivämmän laukan treenaamista. Mut sekin tulee vain laukkaamalla ja laukkaamalla eri tempoissa. :) ravissa sitä ohjan vetämistä ei ole mitä laukassa eli pitäisikin olla huomaamatonta sormien avaamista ja sulkemista eikä koko käden vetävää liikettä. Ja toi pään heiluminen on aika pahan näköistä, mutta sekin vaatii vaan keskivartalon treenaamista ja hallintaa. Tsemppiä treenailuun sitten kun se taas maistuu! :)

   Poista
  2. joo pään nyökkyminen ja katse maassa eniten pistää silmään :| muuten ois hyvän näköstä menoa!

   Poista
  3. Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan aina!

   Poista
 4. Hyvät videot, kiitos jakamisesta

  VastaaPoista
 5. Ei tätä haastetta tavalliset bloggaajat uskalla tehdä kun anonyymit on neuvomassa. Hirveetä olis laittaa treenivideoita laajaan levitykseen Eikö blogitallia lueta tosi paljon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö se ole mukavaa kuulla rakentavaakin palautetta sen ainaisen hyvän rinnalle? Itse ainakin ratsastajana olisin tyytyväinen saamastani palautteesta. Ja jos videoita laittaa kaikkien nähtäville niin luulisi olevan valmis kaikenlaiselle palautteelle. Ja eiköhän Jilla ole saanut kaiken kirjavaa palautetta mm valmentajiltaan? ;)

   Poista
  2. Joo, Blogitalli on saanut laajan lukijakunnan lyhyessä ajassa - ja kyllä mä mietin näiden videoiden laittamista monta kertaa, sillä tiedostan kaikki viat, mitä nyt kommenteissa olen saanut. Toivotaan, että seuraavalla kerralla voin esittää parempia videoita, missä näkyy muutosta aiempaan ratsastukseen.

   Poista
 6. Samat anonyymit vinkujat valittavat forumeilla miten kaikki blogit on kiiltokuvablogeja ja miksi missään ei näytetä oikeeta elämää. Tadaa, tässä sitä on! Ja sitten aletaan vinkumaan, kun ei ratsastetakaan täydellisesti! Voi jeesus, päättäkää jo. Ennen kuin haukkuu ja ilkeilee, kannattaa miettiä kaksi kertaa millaisen videon omasta ratsastuksestaan saisi nettiin. Todennäköisesti ihan paskan, sillä harva osaa ratsastaa pidempää pätkää hyvin. Toki sitä haluaisi aina vaan esitellä ne hyvät, se on inhimillistä. Mutta ennen kuin suun aukaisee haukkuakseen toisen ratsastusta, on hyvä pysähtyä miettimään sitä omaansa.

  Kiitos jilla kun laitoit videot. Rohkea olit. Tsemppiä treeneihin!

  VastaaPoista
 7. Kuka sua valmentaa/on valmentanut? Uteliaisuudesta kysyn kun näytti yhdessä kuvassa tutulta valmentaja :)

  VastaaPoista
 8. Siis yhdessä vanhan postauksen kuvassa, ei tässä :DD

  VastaaPoista
 9. Siellä missä video, siellä myös anonyymit auttajat ;)


  VastaaPoista
 10. En ole kovinkaan kauan blogiasi lukenut, enkä ole ennen nähnyt ratsastusvideoitasi. Ihan ällistyin, että miten erilaisen kuvan voi saada jos katsoo videot tai jos katsoo kuvia :) Kuvien perusteella en yhtään ollut kuvitellut, että ratsastuksenne näyttää tuolta, hassua.
  Vähän pisti silmään epävakaa käsi, takajalkojen voimattomuus ja huono ryhti, mutta nyt on sitten jotain vertailukohdetta, kun julkaiset seuraavan kerran videoita :) Kiitos siis videoiden julkaisemisesta (niistä voi itse kukin ottaa opikseen ja miettiä omaa ratsastustaan) ja tsemppiä tuleviin treeneihin, tuosta on hyvä jatkaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niinhän se on. Video-tunnisteesta löytyy helposti lisää videoita. Katsotaan, koska seuraava video tänne ilmestyy - kiitos tsempeistä!

   Poista
 11. Itteäni otti vähän ekassa videossa silmään toi "sahaaminen" . Kätes heilui aika paljon...
  Ja sitten noissa ravivideoissa ryhti, pään heiluminen ja jatkuva "kuopan kaivaminen kylkeen" pohkeella.

  En halua loukata, tää oli vain mun mielipide, 6 vuotta ratsastaneena ja 12 vuotiaana mun on aika paha tollasta sanoa kun sulla luultavasti on aika paljon mua enemmän kokemusta ja tietoa.. :D

  VastaaPoista