perjantai 26. joulukuuta 2014

Tapaninpäivä

Hevosmiestenpäivä


Tapaninpäivän perinteisiin kuuluvat rekiajelut. Varsinaisesti reellä ajaminen ei kuitenkaan ole kuulunut meidän toisen joulupäivän perinteisiin, mutta aina on hevosten kanssa harrastettu jotain extraa. Ajettu pulkalla - tai lumettomina talvina kärryillä :) Alla Inton tyylinäytteet molemmista lajeista.

2012

2013

Koska vain tosihevoset (eikä minulla ole enää sellaista) kykenevät moisiin oikeisiin töihin, suuntasimme tänään Torstenin kanssa pellolle treenaamaan vähän dressagea ;) Mielettömässä ilmassa oli mahtava ratsastella, kevyen pakkaslumen pöllytessä hienon ponin kavioissa.Vaan täytyypä kyllä sanoa, että olisi tällaisena päivänä ollut kivaa nauttia ajohommistakin. Ehkä vielä jonain päivänä :) 

17 kommenttia:

 1. Taas kerran niin upeita kuvia! Eikös Torsten ole tottunut ajohommiin vai mikset kärryttele sen kanssa? Vai kiihtyykö herra vallan jarruttomaksi? Niinkin voi joskus käydä, kokemusta on... :) Mukavaa loppuvuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin! Joo, ei Torsten ihan perusta noista ajohommista ... Taitaa olla kaikkien turvallisuuden takia parempi jättää ne työt siis muille :)

   Poista
 2. Ihania kuvia. Videoiden alapuolelta neljäs kuva on hieno = te olette hienoja ;)

  VastaaPoista
 3. Aivan satumaisen kauniit sävyt noissa kuvissa - ja Torsten näyttää kulkevan tosi hienosti! Meillekin piti tulla tänään kuvaaja ikuistamaan aurinkoisen talvipäivän iloja, mutta kuvaajan ilkeä vatsapöpö esti moiset haaveet. :( Toivotaan, että aurinkoisia päiviä tulisi vielä tänä vuonna. ;)
  Ps. Heppapulkkailu on parasta ikinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ira! Voi miten tylsää, etenkin sille kuvaajalle :/ Onneksi ne on lupaillut hyviä ilmoja muillekin päiville :)

   Poista
 4. On kyllä ihania kuvia! :) Olisipa täällä pohjoisessakin noin VÄHÄN lunta niin voisi mennä pellolla... Alkaa olla jo sen verran korkeat hanget että voi olla peltoilu aika hankalaa...( Mulla sitten vissiin on sellainen tosi hevonen, kun sen kanssa päästiin kärryttelemään ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anni! Joo, nyt on kyllä just hyvä, kun lunta ei ole liikaa :) Täytyykin ottaa kaikki ilo irti!

   (Olet tosi onnekas tosiheppasi kanssa :))

   Poista
 5. Niin upeita kuvia taas!

  VastaaPoista
 6. Ihanaa touhuilua!! Itse myös tänään pulkkailin putteni kanssa ja mukavaa oli! Harmikseni laitoin kuvan pulkkailusta FB:n suomenhevos ryhmään ja sain kuulla kuinka edesvatuuton ihminen voin olla kun tuommoista vaarallista touhua voin harrastaa ja kuinka hevoseni suurinpiirtein pääsee siinä hengestään. Luulin näin yli 30 vuotiaana 25 vuotta hevosia harrastaneena tietäväni voinko putteeni luottaa, mutta toiset tiesivät paremmin :( Pidän kovasti blogistasi ja jatkan lukemista huolimatta siitä että sinäkin olet pulkkaillut ponisi kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ... Mä olen myös saanut lukea eräästä nettifoorumista, miten vastuuton olen pulkkailuissani ;D No, jokainen tekee mitä tykkää, toiset nauttii pulkkailusta luottohevosten kanssa ja toiset juoruaa foorumeissa ;)

   Kiitos kehuista, toivottavasti viihdyt pitkään :)

   Poista