keskiviikko 6. elokuuta 2014

Training

med Into & Torsten (ja lenkkarit!!)


Tällä viikolla on tosissaan ryhdistäydytty ratsastuksen suhteen. Hevoset ovat liikkuneet joka päivä :) Ja eilisestä treenistä on muutama hassu videopätkäkin Torstenista. Olin tosi tyytyväinen siihen miten ponny liikkui, vaikka itselläni oikean puolen lantio ja istuinluu eivät totelleetkaan niin kuin olisin toivonut. Siinä tulee kyllä avuton olo, kun yrität ja yrität ja silti aivot eivät pysty lähettämään viestiä perille saakka! Voisi jopa sanoa, että tuntee itsensä hieman tyhmäksi. Toisaalta on hyvä muistaa, että meillä kaikilla, niin ratsastajilla kuin ratsuillakin, on omia rajoitteita. Onneksi heikkouksia pystyy treenillä parantamaan - mutta on ne silti hyvä tiedostaa ja pitää mielessä. Ettei kaikki ole aina vain tahdosta kiinni :) 

Into teki myös töitä hienosti. Treenasimme lapoja auki pohkeenväistöjen avulla. Koska Intolla on jo ikää, eikä hellelukemat laske ennen illan hämärää, ei kovin pitkiä pätkiä voi tehdä töitä. Hevosen lämpöhalvauksen riskiä ei voi korostaa tarpeeksi mittarin liikkuessa lähellä kolmeakymppiä viikosta toiseen - joten muistakaa juottaa ja tarjota elektrolyytteja, tarjota hevosille varjoa päivän kuumimmaksi ajaksi ja tehdä töitä maalaisjärkeä apuna käyttäen. Tarjota töiden jälkeen tai muutenkin viilentävä suihku - ja ehdottomasti kuivata hevonen suihkun jälkeen hikiviilan tms avulla. Hevoseen jätetty ylimääräinen vesi kun kuumentaa hevosen ruumiinlämpöä entisestään. 

Tuosta treenistä ja omasta tahdosta vielä. Täällä tahto on pistänyt kaivamaan lenkkitossut esille. Kun koko kesän urheiluhetket ovat rajoittuneet terassituolin ja -tiskin väliseen matkaan, ja sitäkin harrastetaan vain uuden valkkarilasillisen takia, ei kunto voi olla hyvä. Ensimmäisillä kerroilla oli hapensaannissa vähän ongelmia - mutta sitten se on taas lähtenyt sujumaan. Iltamyöhään, kun ilma viilenee muutaman asteen, on ollut oikeastaan mielettömän rentouttavaa hölkätä hyvän musiikin tahdissa. Ja hyvänolon tunne lenkin jälkeen on aika hienoa :) Toivotaan että buusti kestää pitkään ... Vaikka turha sitäkään on stressata. Elämässä tulee tehdä juuri sitä, mistä silläkin hetkellä saa energiaa ja voimaa - pakonomaisella fiiliksellä tehdystä asiasta kun katoaa hyvin nopeasti se perimmäinen tarkoitus - se, että tulee hyvä olo.

Miellyttäviä treenihetkiä teille :)

10 kommenttia:

 1. Niin kesäisiä ja suloisia kuvia taas!♥

  VastaaPoista
 2. Upeita kuvia!:) ja todella hienosti näyttää teillä sujuvan treenit, teitä on ilo katsella.:)

  VastaaPoista
 3. Hyvin näyttää menevän molempien heppojen kanssa!:) Sulla on ihana blogi!

  VastaaPoista
 4. Pätevät Ponnyset <3
  Ja niiin nätit katsella ;)

  VastaaPoista
 5. Hyvä Jilla että mainitsit ton hevosen kuivaamisen huuhtelun jälkeen! Meillä tuli tallilla joku päivä nyt helteillä asia esille, ja kaikki eivät tienneet ettei hevosen vettävaluvaksi jättäminen suinkaan viilennä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama homma pätee märkiin pyyhkeihisiin, jotka jätetään hevosen päälle viilentämään hevosen oloa ... Vaan eipä se ihan niin toimikaan ;) Oppia ikä kaikki!

   Poista