tiistai 19. elokuuta 2014

Mitä jos ...

Monien huulilla - ja omillanikin - on kuluneen kesän aikana viipyillyt lause Mitä jos ... ?

Tälle se tuntuu, kun saa vasemman ohjan ja pohkeen läpi ja hevosta oikeallekin istuinluulle. Huigeeta!

Mitä jos lopettaisi kisaamisen? Onhan koulukilpaileminen ihan masokistien laji - maksaa itsensä kipeeksi usein hyödyttömästä liibalaabasta. Arvostelulaji, you know ;) Illalla sitä voi sitten tuijotella kallista paperia ja ihmetellä kurjia prosentteja. Eikä edes yhtään naurata. 


Vaan mitä muuta kaikella rahalla ja vapaa-ajalla, jotka kilpailuihin uppoaa, tekisi? On nimittäin hyvä olla harrastuksia. Toisaalta, tarviiko uuden harrastuksen olla kovinkaan erilainen vanhaan verrattuna? Olen ajatellut seuraavaa; Kesän tavoitteena on kiertää mahdollisimman paljon erilaisia terasseja läpi - radallehan siinäkin mennään - ja hyvällä mielellä tietysti ;) Olen myös varma, että prosentit kasvaisivat huomattavasti ja kulut, no, ne pysyisivät ainakin samana. Talvikauden voisi sitten harjoitella kotona ja silloin tällöin vierailla lähikuppilassa treenaamassa. 


Minun huulilta kuullaan myös, että neljäs kerta toden sanoo. Me jätämme Torstenin kanssa Kunkkarit tänä vuonna välistä pois. Senkin viikonlopun voi käyttää paljon korkeampien prosenttien parissa. Hyvällä mielellä. Uskoisin myös Ponin kiittävän tästä päätöksestä.

Mikä olisi sinun harrastus, mikäli kouluratsastus ja siinä kilpaileminen jostain syystä alkaisi tökkimään?

(Niin, tämä postaus on kirjoitettu viidentoista tunnin työrupeaman päätteksi. Käsittääkseni pitkä valvominen vastaa tiettyjä prosentteja - eikä välttämättä hyviä sellaisia ;) Nyt saunan kautta nukkumaan, palataan nollalinjalla :))

27 kommenttia:

 1. Sulla on kyllä ihan loistava huumorintaju!! :DD noiden prosenttien keruussa on se hyvä puoli ettei aina edes ketuta jos jää liian alhaisiksi!

  VastaaPoista
 2. Voiii, kyllä Torstenia nyt varmasti surettaa jos se ei pääse ypäjän hiekkalaatikkoon kyntämään helppo bee kolmosta ;)
  Mitä JOS tämä vuosi olisikin se jolloin kuski ei sairastu, poni ei juokse radalta ulos tai traikku ei hajoa matkalla ... Ja nyt se jää kokematta ! Tosi harmillista ;)

  VastaaPoista
 3. Samaa kyllä mietitty täälläkin.. Kunkkareihin ilmoitin vaikka prosenteilla tuskin tuuletetaan mutta käydään retkellä tuulettamassa ihan vähintään 150e taivaan tuuliin ;) iloista loppukesää tai syksyä sinne, kumpaa nyt eleetäänkään ja tsemppiä kummankin lajin harjoituksiin ja prosenttien haalimiseen :) Minna K.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Minna :) kyllä mekin varmasti vielä jonain vuonna suunnataan kunkkareihin tuhlaamaan... Sitten kun taas tuntuu siltä! Oikein paljon tsemppiä teille kisoihin! :)

   Poista
 4. Samaan päädyin itsekin aikanaan. Hauska laji, mutta harrastelu riittää. Hyppääminenkin on kivaa, kun alla on peli, mikä hyppää... ;) (eikä kynnä siis kentänpohjaa..) Siispä mukava harrastelu, sekin antaa paljon, vaikka monesti pelätään muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyppääminen olisi kyllä tosi kivaa - mutta siihen tarvittaisiin sekä rohkea kuski että varma hevonen :D

   Mä en usko että ainakaan ihan vielä heitän hanskoja tiskiin kokonaan kisaamisen suhteen. Toisaalta, Intolla en ole koskaan kisannut ja kyllä me ollaan silti treenattu ihan kunnolla - joskin mulla on sitten ollut muita heppoja kenen kanssa on päässyt valkoisten aitojen sisäpuolelle toteuttamaan itseään :))

   Poista
 5. Torsten on jo kuningas, ei Hän tarvitse mitään kisoja sen osoittamiseen ;)

  VastaaPoista
 6. No mutta, mutta. Jos ei suju, niin ongelma on siinä, että jotakin on vialla. Silloin se pitää paikallistaa ja korjata. Siinä on kouluratsastuksen idea: käydä näyttämässä mitä osaa, kuulla, ettei se riitä, ja palata kotiin miettimään, miten saada se riittämään.

  Torsten-videoiden perusteella ongelmaa on lähinnä vain siinä, että hevonen ei ole niskasta läpi, siis peräänannossa. Ei tuomarit yksinkertaisesti voi antaa pisteitä helpossa A:ssa hevoselle, joka liikkuu kuin helpossa C:ssä. Ei, vaikka se muuten tekisikin kaiken vaadittavan. Pohkeet läpi ja sillä niska nyökkyyn kuten kuvistakin näkyy, niin aivan varmasti on mahdollista saada reippaasti yli 60% aluetasolla muuttamatta mitään muuta. Vähän lisää poweria niin taas nousee pisteet.

  Minä ymmärrän, ettet kerro kaikkea blogissa. Minä olen aivan varmasti täysin hakoteillä ajatukseni kanssa. Olen kuitenkin saanut blogia hetken aikaa seuraamalla sen kuvan, että te vain käytte kisoissa, ette onnistu, ette muuta mitään, käytte uudestaan ja mietitte taas miksi ei onnistu. Välissä ei tapahdu mitään. Aivan varmasti sinä tiedät mihin pisteiden saanti tökkää: siispä tee jotain tai vaihtoehtoisesti hyväksy tosiasia, että pisteet eivät koskaan tule nousemaan ellei tuomari satu olemaan lepsulla päällä.

  Kouluratsastus kilpailulajina on niille, jotka haluavat kehittyä. Voit ottaa opiksesi ja muuttaa jotakin, tai luovuttaa ja jämähtää. Saat tietysti ihan itse valita. Jos olet tyytyväinen siihen, mitä sinulla nyt on, niin lopeta kilpaileminen ja jatka eloasi onnellisena minunlaisista välittämättä. Jos taas kuitenkin takaraivossa kaihertaisi ajatus siitä, että potentiaalia on, mahdollisuuksia on (ja niitähän on!), niin jatka yrittämistä. Se palkitaan kyllä aikanaan.

  Tätä kirjoittaessa tuli mieleen, että tekstisi saattoikin olla vaihteeksi huumorilla rustattu. Siinä tapauksessa saatoin provosoitua turhasta... Sen verran näin kuitenkin vaivaa tuohon pikku purkaukseen, että menkööt nyt tämän kerran. Osaat kyllä antaa sen mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos jos on tarve. En pahastu. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomi on tosikkojen maa,tai sitten joku tulkitsee tahallaan väärin? Miten kukaan jaksaa blogata jos lukijat ovat tasoa mielensä pahoittaja anonyymi?
   Torsten on mun silmään kehittynyt huimasti sen perusteella mitä täältä blogista saa lukea ja katsoa ja kisatuloksista seurata, a:sta yli 60% tuloksia jne mutta nehän on tullut anonyymin mukaan vain lepsulta tuomarilta:)
   Hyvää syksyn jatkoa ja maailma ei tosiaan kaadu siihen jos ei lähde ylihinnoiteltuihin Kuninkaallisiin kisaamaan,eikä siihenkään jos lähtee ja suoritus meneekin penkin alle:).

   Poista
  2. Just noin se menee, mitä eka ano kommentoi! :D Tuntui ainakin täällä pisto sydämessä... Jos ei mitään muuta, ei mikään muutu.

   Nimimerkillä aina samoja sijoja ja prosentteja kisoista tahkoava.

   Poista
  3. Ano nro 1;
   Kiitos kommentistasi. Olen samaa mieltä kanssasi - tosin, kouluratsastus ei ole aivan niin mustavalkoista, sillä se tosissaan on arvostelulaji. Toisaalta, sitten kun on oikeasti hyvä, ja kilpailee isommilla areenoilla, pienenee tuomareidenkin väliset näkemyserot hurjasti verrattuna leikkiluokkiin.

   Mä olen sen verran kunnianhimoinen, kaikessa laiskuudessani, että varmasti meidät näkee vielä kilparadoilla. Ja mitä tulee ihmettelyyn sijoista ja prosenteista, olen ihan muutamaa hassua kertaa lukuun ottamatta ollut samaa mieltä tuomareiden kanssa meidän arvostelusta. Siinä mielessä olen kuitenkin kanssasi erimieltä, että tämän postauksen kuvissa näkyvä muoto ei kelpaisi kisaradoille, vaan kommentiksi tulisi varmasti etupainoinen hevonen. Sillähän ei myöskään ole niska korkeimpana kohtana - ja se on se juttu, mitä itse haluan ja miten homman kuuluisi toimia. Sama juttu koskee luotiviivan yläpuolella olemista - Suomessa on ihmeellinen kulttuuri arvostaa viivan alle menemistä, ja sakottaa paljon viivan yläpuolella olemisesta. Se on nurinkurista, ainakin jos tyyliä vertaa ulkomaille.

   No, nyt eksyin vähän jo aiheesta. Joka tapauksessa, kiva kun kommentoit. Postaus oli ehdottomasti huumorilla kirjoitettu, ehkäpä jopa hieman prosenteissakin, eikä sen tarkoitus ollut valittaa koulukiusaamisesta tai ilmoittaa, ettemme enää koskaan kilpaile :)

   Poista
  4. Ano2; kiitos kommentistasi. Vaikka aiempi anon kommentti olikin kirjoitettu vähän kärkkäästi, oli se täyttä asiaa. Toisista on kisaajiksi, toisista ei. Aika näyttää, onko meistä oikeasti siihen :D Hyvää syksyn alkua myös sinulle - ja kiitos Torstenin kehityksen huomioimisesta. Olen kyllä ihan samaa mieltä, että kaikesta huolimatta ollaan me viime kaudesta nostettu vähän tasoamme :)

   Tarulle;

   Haha, niin tunsin minäkin :D Mutta sitten hei, jos aina hakee niitä ekoja sijoja, eikös silloin voisi olla ihan tyytyväinen? ;)

   Poista
  5. No mutta, mutta, tästähän tuli provosoituvien provosoijien kommenttiketju! Terveisiä toiselle anolle. Ja näköjään seuraavallekin. Eihän blogeissa uskalla kohta enää kommentoida, kun kommenttienkin lukijat ovat tasoa mielensä pahoittaja anonyymi? ;) Tai sitten innostuitte tekstistäni ("Hoooooo! Eriävä mielipide!! Nyt Anomobiiliin ja puolustamaan viatonta bloggaajaa, joka on joutunut kylmäverisen väärinymmärtäjämielensäpahoittajakiusaajahitlerinsiskoanonyymin hyökkäyksen kohteeksi! Pian Gotham on taas turvallinen paikka!") niin kovin, ettette edes lukeneet sitä loppuun asti.

   Ja mitä muotoon tulee, niin ei kai esimerkiksi kunnolla eteen-alas mennessä niska ole korkeimpana kohtana. Rento sen pitää kuitenkin koko ajan olla. Ja jos Torstenia katsoo, niin kovin korkeassa muodossa se tuskin pystyisi pitämään nenukkiaan luotilinjalla - miksi siis nostaa niin korkealle, ettei hevonen pysty itseään enää rehellisesti, rennosti selän läpi kantamaan? Kaikki eivät pysty kokoamaan yhtä paljon, eikä tarvitsekaan.

   Pieni luotilinjalta nouseminen nyt ei haittaa. Ei ainakaan meitä - toista etupainoista putteratsukkoa - ole siitä rokotettu. Hieman luotilinjan edessä on kuitenkin eri asia kuin nenä ja kaula suorassa linjassa, näin kärjistäen (ja tämä, rakkaat kanssa-anonyymit, on taas sitä huumoria!).

   Jos kuitenkin tiedät, ettet syystä x ja y saa Torstenia liikkumaan helpon A:n vaatimalla tavalla edes kotikentällä, niin miksi lähdet yrittämään sitä kisoissa? Tämä on se asia, joka minua hieman ihmetyttää. Tosin kukin tyylillään, ei minulla ole mitään oikeutta lähteä kritisoimaan tapaasi tehdä jotakin. Minä teen eri tavalla, sinä omallasi, hyvä niin. Toimintatyylisi ei herätä suuria tunteita, eli tämä ei ole sitä kuuluisaa asiallista kritiikkiä (rauha, anonyymit, rauha), vaan erittäin neutraalisti ilmoille heitetty ajatus. ;)

   Kauaa en ole blogiasi seurannut, mutta muistelen joskus olleen mainintaa ratsuttajasta. Kuinka Torsten sitten liikkuu ammatti-ihmisen kanssa?

   Poista
  6. Olipa kaikenkaikkiaan inhottava kommentti.

   Poista
  7. No jopas jotakin. Nyt on pakko sanoa, että minä ihan oikeasti loukkaannun siitä, että minun kommenttejani väitetään ilkeiksi ja inhottaviksi. Tämä oli vielä pakko päästää ilmoille, mutta nyt taitaa olla minun puolestani viisainta vaieta, kun väkisin ymmärretään väärin.

   Poista
  8. Olen eri mieltä etupainoisista suomenhevosista ja niiden ratsastamisesta.

   Ja ehdottomasti olen eri mieltä siitä, että olisin pulassa oleva bloggaaja. Hämmentynyt kyllä asenteestasi muita anonyymejä kommentoijia kohtaan - käsittääkseni heillä on täysin samat anonyymin kommentoijan oikeudet kuin sinullakin.

   Poista
  9. Pyydän anteeksi. Hämmennyin vain itsekin, kun kommenttini ymmärrettiin pahantahtoiseksi. Se ei ole missään nimessä eikä missään vaiheessa ollut tarkoitus. Vastaanotto pääsi yllättämään - yritän yleensä välttää konflikteja, mutta nyt sellainen iski päin naamaa.

   Mutta, olkaamme siis vain samaa mieltä siitä, että olemme eri mieltä joistakin asioista. Koulukuntia on monia ja siihen ei maailma kaadu.

   Ja vielä kerran anteeksi. Pakko myöntää, että huono päivä näkyy läpi noista teksteistä. En olisi saanut provosoitua, vaikka paha mieli tulikin.

   Poista
  10. No panic, elämä jatkuu ! Hyvää syksyn alkua sinulle.

   Poista
 7. Nå hohhoh mikä kommentti.Miten joku ano viitsii provosoitua huumoripostauksesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä olen kanssasi samaa mieltä, että tämän piti olla huumoripostaus - mutta nyt se on kyllä muuttunut jo melko vakavaksi pohtimiseksi :D

   Poista
 8. Hävettää kertoa, mutta minulle alkoi kouluratsastus ajan mitään tympiä. HeA-ratoja hiulattiin läpi, ei kehittymistä suuremmalle tasolle, junnattiin vain paikoillaan. Aina sai tuomareilta pelkkiä kommentteja liian matalasta muodosta jne. No, jotenkin siinä sitten kävi, että heitettiin kannukset ja kuolaimet kaapin nurkkaan ja siirryttiin maastoihin kuolaimetta. Siellä ne taitavat itseasiassa vielä puolenkin vuoden jälkeen pölyttymässä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, teillä on ollut ihan täysi lajin vaihdos! Toisaalta, mikäs sen kivempaa kuin maastoilu :)

   Poista
 9. Anonyymin (20. elokuuta 2014 11.21) kommenttihan oli hyvä! Asiallinen ja toki hieman sormella osoittava, mutta ei missään määrin ilkeä tai ikävä. Totuuden siemen, ja kuten Taru, minäkin tunsin piston sydämessäni kommenttia lukiessa. Mikään ei muutu jos mitään ei muuta. Jillan hauskasti oivallettu teksti lajinvaihdosta oli tietysti silkkaa huumoria, mutta joskus sitä tarvii, jotta saa puettua jonkin asian sanoiksi.

  Kouluratsastus on kivaa, mutta ajoittain mietin lajinvaihtoa minäkin. Marsunkasvatus, virkkaaminen, mitä näitä nyt olisi. Nyt kun olen uuden valmentajan myötä muuttanut ratsastuksessa jotakin, asiat ovat muuttuneet paljonkin, ja ehkä sittenkin saamme ratsukkona vielä joskus 60 % (helposta C:stä ;) ). En kylläkään tiedä, menemmekö vielä joskus kisoihin kokeilemaan vai emmekö mene. Pääasia, että harrastaminen on hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamen.

   Kiitos loistavasta kommentistasi, juuri näin se menee. Tsemppiä kisoihin! :)

   Poista