sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Kun kaikki on paremmin

Uuden hevosen osto on tuoreelle omistajalle aina uusi alku. Riippumatta hevosen entisestä kodista tai sen koulutustasosta, alkaa kaikki aina alusta.


Kuvat syksyn 2012 viimeisistä laiduniloista. 


Hammashuollot, kengitys, satulan etsimiset, ruokinta. Loimitus, kuolaimet nyt ainakin. Hevosen kouluttaminen niin normaali arjessa kuin ratsastuksessakin. Entisessä elämässä hevosella kuin hevosella on ollut asiat varmasti huonommin ;)

Hevosihmiseksi itseni luokittelisin, joten tiedän olevani syyllinen. Jokaisella meistä on omat näkemyksemme hevosten hoidosta.Jos uusi tuttavuus ei suostu lähtemään maastoon, ovat edelliset ihmiset varmasti siinä jotain kämmänneet. Kun puolen vuoden päästä viimeisimmästä raspauksesta, mutta uuden omistajan ensimmäisestä, hevoselta löytyy hoidettavaa suusta, on hevosta miltein laiminlyöty hammashuollon osalta.

Ja ratsastus. Hevonen on mitä luultavammin opetettu väärin, kun yhteinen sävel ei löydykään heti. Entinen ratsastaja on tainnut keventääkin väärin. Hevosella on huono lihaskunto, sillä se on aivan takuuvarmasti vain seissyt tallin takana viimeiset kuukaudet. Ja välillä käynyt nappaamassa ruusukkeita kansallisen tason karkeloista. Onneksi hevosillamme on nyt meidän kanssamme kaikki niin hyvin.

21 kommenttia:

 1. On se vaan hyvä että hevosillamme on näin mahtavat omistajat! Osuit kyllä naulan kantaan!

  VastaaPoista
 2. Hehe. Tähän voisi vielä lisätä sen, että nyt kun hevonen on päässyt niin ainutkertaisen hyvään kotiin niin sitä ei voi missään tapauksessa enää myydä eteenpäin. Jos joutuu luopumaan niin kyllä vaihtoehdot ovat monttu ja koukku. Vaikka hevonen olisi nuori ja terve, ei voi riskeerata, sillä muita hyviä kotejahan ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta ! Kyllä ainakin omat pojat pysyvät omissa nimissä ja omassa hoivassa loppuun asti ;)

   Poista
 3. :)
  Näinhän se on. Ja sekin kannattaa muistaa että jos itse yhtään epäröi pistää hevosen koko pakka uusiksi, niin aina voi ja kannattaa konsultoida jotain toista hevosihmmistä. Neuvojen ja neuvojien määrä on loputon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se onkin jo toinen juttu ! :D

   Poista
  2. Neuvoja ja ohjeita sekä mielipiteitä satelee, ihan pyytämättä ja yllättäenkin. Hevosihmisten tietotoimisto on uskomaton… eikun ehtymätön… eikun pettämätön!
   Ja mikä parasta, kaikki tietävät sinua paremmin miten asiat pitäisi hoitaa :P

   Poista
  3. Kyllä, ihan kaikki ja ihan kaikesta :D

   Poista
 4. Todellakin,todellakin,todellakin!

  VastaaPoista
 5. Ihan huippu! Sun olisi pitänyt hakea Hippokseen kolumnistiksi :)

  VastaaPoista
 6. Aiiiiiwan...Mutta vakavasti puheenollen, sellaisiahan me hevosomistajaihmiset ollaan. Halutaan niin kovasti että oman mussukan lihakset on lisääntyneet (vaikka oikeasti se onkin kasvattanut rasvakaulan), tavat parantuneet (vaikka oikeasti se pussaileva hevonen vaikka näykkäisee saadakseen herkun), koulutustaso parantunut (vaikka hevonen onkin ollut kävelytyksellä kaikenlaisten todellisten ja kuvitteellisten ongelmien vuoksi viimeiset puolivuotta). Voi meitä hassuja, luuloissamme onnellisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä tälläisessä kärkkäässäkin tekstissä pilee totuus takana, valitettavasti ;) Niin totta nuo kirjoittamasi esimerkit. Ei se ole aina niin helpooa ;)

   Poista