keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Inton viikon agenda

pulkkailua, kelkkailua ja vähän hammasvaivoja

Kumpi nelijalkaisista onnistuu ohjaamaan kelkan väärälle reitille?

Yksi kultainen noutaja tietysti ... ;)

Kun omistaa seniorihevosen jolle haluaa suoda mahdollisimman hyvät oltavat ja vaihtelevaa mielekästä tekemistä, voi päätyä tilanteeseen josta löysin itseni tänään.

Viime päivinä tehtyjen irtojuoksutusten, kelkkailujen ja hömpöttelyjen vuoksi ei Intolle ole suitsia suuhun laitettu. Mitä sitä suotta kun riimullakin pärjää. Tänään agendasssa oli talven ensimmäiset pulkkailut. Tuo pulkkailu on vähän arvelluttava laji. Kun istuu niin alhaalla, ja kiikkerässä penkissä, on ohjaus vähän hankalaa. Etenkin, kun eräs Setähevonen on melkoisen innoissaan kyseisestä lajista ;) Niinpä kiinnitin olympiat suitsiin, ihan varmuuden vuoksi. 

Vaan lopulta ei tarvinnut laittaa suitsia ollenkaan. Huomasin nimittäin suitsia pukiessa että Inton yksi "sivuhampaista" on haljennut ja heiluu ikävästi :( Mistään tätä vaivaa ei ole voinut arvata suuhun katsomatta. Syö ruokansa hyvällä ruokahalulla ja pureskelee ne paksuimmatkin porkkanat omilla hampaillaan. Vaan nyt on kuitenkin vahinko käynyt ja suu on eläinlääkärille näytettävä, sitä ennen ei suuhun rautaa laiteta. Ei edes sprengerin jalometalleja ;)

Suunnitelmat kuitenkin piti. Hevoselle riimu takaisin päähän, pulkka perään ja suunta kohti laidunpeltoja.
Ja niin me ajeltiin, ympäri ämpäri peltoa. Siinä askellajissa ja juuri sieltä, mistä kuski pyysi. Loistava hevonen. Niin rakas, niin hieno, niin kultainen < 3


Yhdessä vähän reippaammassa ylämäkilaukassa ei aivan kuski pysynyt poikkoilevan pulkan kyydissä ... Ja koska koko tämä meidän pulkkatouhu ei varmasti täytä kaikkia turvallisuusvaatimuksia, oli mulla ohja kietoutunut jalkaan ... ;) Kuskin tipahtaessa pois kyydistä ohja katkesi, ja meidän kiva ajoleikki loppui siihen. Käytiin sitten maastakäsin tsekkailemassa tilukset. Ihana hevonen, sitä ei vaan voi hehkuttaa liikaa < 3 

13 kommenttia:

 1. Näyttää hauskalta toi toinen kuva! :D

  VastaaPoista
 2. Ihana Into <3 hauskan näköistä touhua, mutta ei ihan joka hevosella toteutettavissa :D toivotaan että hammaspipi selviää nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä olisi Intonkaan kanssa tullut mieleen ajella ilman rautaa suussa pari vuotta takaperin ;) Onneksi huomenna tulee ell tutkimaan pojan hammasta !

   Poista
 3. Juu,u. Into on teistä selvästi viisain... :)

  VastaaPoista
 4. Ihana into! Hauskan näköistä puuhaa ja kivoja kuvia. :)

  VastaaPoista
 5. Miten kiinnität tuon pulkan? Olen itse miettinyt hyvää kiinnitystapaa ja kiinnostaisi kuulla miten teillä tehdään ja onko toiminut hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on tollaset halpisvaljaat, minkä isoihin rinkuloihin olen ajo-ohjilla kiinnittänyt pulkan. Pulkkaan on tehty reiät ohjille. Kyllä se toimii, mutta toki siinä on omat vaaransa, kun ei ole mitään "kiinteitä" aisoja.

   Poista
 6. Voi kun on ihanan näköistä!
  Onko pulkkakin siis kiinni? Hiihtoratsastuskauden alkaessa pitää taas kehitellä uusia tapoja...
  Tosin pakko jakaa anoppipuolen opetus: suomenhevoseen ei kannata sitoa kiinni Stigaa. Stiga ja hevonen voi olla haettavissa naapuritallilta useamman kilometrin päästä - ilman kuskia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti :)

   On pulkka hepassa kiinni. Tuollainen stiga + suomenhevonen yhdistelmänä saattaisi olla turvallisin aidatulla alueella ;))

   Poista
 7. Fantastisen näköistä!

  VastaaPoista