lauantai 24. elokuuta 2013

Lainapilotti

Ah, vapaapäivä, mikä ihana asia!

Tämän päiväisen lomapäivän kruunaa ehdottomasti eilinen neljäntoista tunnin mittainen tehokas työpäivä. Työpäivän puolestaan kruunasi junamatka, jonka puolessa välissä kaadoin puoli pulloa kokista haaroihini. Viereisellä penkillä istuvalla nuorella herrasmiehellä oli aika homma pitää naama peruslukemilla, tarjotessaan minulle ystävällisesti paperia vahingon tapahduttua. Kokis vaaleilla farkuilla on muuten melko epäilyttävän näköistä :)

Torsten taisi jo aamulla hakiessani sitä laitumelta tietää, että tänään tulisi tapahtumaan jotain epänormaalia. Ponilla ei todellakaan ollut aikomustakaan tulla vastaan portille (!), ja tallissa kuntoon laiton ajan se omisti melkoiset tanssikengät.


Tällä kertaa tanssikengät eivät jääneet vain talliin, vaan Torsten käytti niitä myös ratsastuksen ajan. Olen jo pitkään ihaillut erään bloggaajan tapaa ratsastaa hevonen kuin hevonen mielettömään liitokavio-liikeeseen ja kauniiseen peräänantoon. Niinpä - luultavasti jonkun epäonnistuneen liikutuksen jälkeen - otin yhteyttä Miljaan, ja kysyin, voisiko hän tulla kaivamaan Torstenistakin liikettä esille. Vaikkei Milja viesteissä antanutkaan liitokavio-takuuta, olisi hän sen voinut tehdä. Samassa askeleessa kun hän kapusi Torstenin selkään ainoana neuvonaan "Älä tipu", alkoi ponny liikkumaan. 


Puoli tuntia he työskentelivät todella tehokkaasti, pohkeenväistöillä, keskiraveilla, keskilaukoilla ja vastalaukoilla. Poni sai huomautusta vasemman lavan tippumisesta sekä heikommasta vtj, mutta muuten kehuja sateli. Ehkä vähän myös ratsastajalle :) Torsten liikkui reippaasti, oli kevyt, hyvin puolipidätteisiin vastaava ja teki kaiken mitä kuski pyysi. Hieno heppa! Lopuksi menin vielä itse selkään kokeilemaan, ja olihan se aika hauskaa. Siis se, että mulla oli alla eteenpäin pyrkivä, isosti liikkuva hevonen - ilman potkimista, kannuksia, punkemista, tai mitään muutakaan! Iso Kiitos Miljalle, tästä on hyvä jatkaa :)







Into pääsi hommiin vasta kun molemmat pojat oli kengitetty. Teimme kevyen kenttätreenin, vähän ravia ja enemmän laukkaa. Setä oli ihan ok. Se on kyllä sellaisessa turilasturkissa, että klipperi laulaa ihan lähipäivinä ...


Ja jotta allekirjoittanut ei pääsisi Torstenin suhteen liian helpolla, heitti poni uuden etukenkänsä jorpakkoon alle kaksi tuntia kengittäjän lähdön jälkeen. Huumorijätkä! Onneksi se saa kengän takaisin kiinni tiistaina, niin ei pitäisi tulla paniikkia sen suhteen ennen kunkkareita, joihin siis suuntaamme ensi viikon perjantaina.

Mutta nyt, nyt on aivan pakko mennä nukkumaan, sillä herätyskello soi alle neljän tunnin päästä ... Huoh, miten tässä taas kävi näin ... Nukkukaa minunkin puolesta huomenna oikein pitkään! :)

9 kommenttia:

  1. Kyllä ratsastaminen on helppoa kun sen osaa :)
    Varsin vaivattoman näköistä oli lainapilotin meno. Tykkäsin.

    VastaaPoista
  2. Näytti hyvältä ja tarmokkaalta!
    Into on niin tyylikäs ja hieno, eikä ikinä uskoisi, että herra käy jo kolmattakymmentä. Paremmassa kunnossa kuin moni nuorempi koskaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Into on <3 tosin Into on aina ikinuori, ja jos se joskus täyttää 25 vuotta, matkamittarin ratsutus päättyy siihen ;) terkuin samaa vuosimallia Inton kanssa ;)

      Poista
  3. Jos sulla joskus tulee siihen mahdollisuus, niin suosittelen! :)

    VastaaPoista
  4. Kiitokset tästä kokemuksesta, hieno poni ja mukava retki! On ihanaa olla avuksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi! Laitan sulle pikapuoliin viestiä, jos saataisiin kalenterin sopimaan yhteen ja tulisit uudestaan!

      Poista