sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Juokse sinä humma ...

... kun tuo taivas on niin tumma, lalaalalaalaa !




Meidän Setäheppa oli tänään ihan pop, kun käytiin ensimmäistä kertaa ajelemassa sitten viime syksyn. Inton astellessa valjaat päällä ulos tallista, säihkyivät sen silmät kilpaa auringon kanssa! Vähän jouduin miettimään, pääsenkö kärryihin ollenkaan kyytiin, kun Herralla oli hieman kiire lyömään pohja-aikoja ;) Vaan muutaman kymmenen metrin jälkeen Into rauhoittui, ja Herra muisti taas, että oltiin rauhallisella sunnuntaikävelyllä V75-lähdön sijaan. Testasin ohjattavuutta ja jarruja kentällä muutaman kierroksen varmuuden vuoksi, ja kun kaikki toimi, suuntasimme maastoon. Vajaa tunnin lenkki auringonpaisteessa loistavassa seurassa, päivän kohokohta! :)


Torsten puolestaan jatkoi tänään dressagehommia, vuoden tauon jälkeen kanget suussa. Poni toimii niillä ihan kivasti, itse olen vain aivan hukassa kaksien ohjien kanssa ! Ihan niinkuin yksissä ei olisi tarpeeksi ... ;) Ravissa en päässyt samalle flo-asteelle kuin eilen, mutta laukka oli varsin mallikasta. 





Eilinen ilta muuten vain parani, kun tajusin, että yle esitti puolenyön jälkeen kouluratsastuksen world cupin finaalin koosteen. Kyllä on ratsastus saanut taas oikein prime time esitysajan ;) Miehet ei nyt varsinaisesti hyppineet ilosta tästä iloisesta uutisesta, mutta katsoivat kuitenkin. Ja haukkuivat kouluratsastuksen oikein huolella. No, osittain he olivat oikeassakin. Kuudesta ratsukosta ainoastaan voittajan ratsastus oli pehmeää ja rentoa katseltavaa. Kaikki muuta olivat jotenkin väkinäisiä, jopa kovia. Toiset enemmän, toiset vähemmän. Onneksi tuomarit palkitsivat voittajan runsain prosentein. 

13 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat jälleen ja ihanan monipuolista harrastamista.
    t.Minna

    VastaaPoista
  2. Voi vitsi toi kärryttely on varmaan siistiä ! Ihania kuvia taas, etenki toi eka ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä ihan parhautta. Vaihtelu virkistää!

      Poista
  3. Kiitos maasto seurasta ;) -Sonja-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi, otetaan joku päivä uusiksi! ;)

      Poista
  4. Kärryttely on vaan niiiin parhautta :)
    Ensi kerralla kaffekori matkaan mukaan.

    Mieslaumasi puhuu muuten asiaa, harvassa ovat ne lajin saloihin perehtymättömät jotka huokailevat ihastuksesta katsellessaan kouluratsastusta. He nimittäin näkevät sen mille laji _oikeasti_ näyttää ,me muut näemme sen mitä haluamme ...

    Mun mielestä kouluratsastuksen kehitys olisi saanut pysähtä aikaan Kyra & Matador. Silloin hevoset eivät näyttäneet niin pinkeille ja kuskit eivät vaikuttaneet täysin hermoraunioilta.
    Tai sitten aika vaan kultaa muistot ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se vähän on, että ei hevos-ihmiset näkevät mitä siinä tilanteessa tapahtuu ja "me" mitä siinä voisi tapahtua ... Jokseenkin surullista, etenkin kun ottaa huomioon kisojen tärkeyden, paikallahan oli melko pitkälle koko kouluratsastuksen kerma kilpailemassa.

      Poista
  5. Pistin ihan saman merkille. Etenkin hollantilaisten ratsastus oli epämiellyttävää ja Werthin hevonen oli kuin täysin eri paria etu- ja takapäästään. Ja se italialainen syöttöporsas..

    Voittaja oli upea ja yhteistyö kanista katsottavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kaunista jopa :D

      Poista
    2. Joo, voittajan ratsastuksesta ei ilon kyyneleet ollut kaukana ! Melkeinpä kaikkien muiden kohdalla ihan jotkut muut kyyneleet olivat lähellä ...

      Poista
  6. Ryhdikäs suomenhevonen kankikuvissa.

    VastaaPoista