maanantai 1. huhtikuuta 2013

Kevätväsymystä ilmassa


Toivottavasti kaikki ovat saaneet riittävästi munia tänä pääsiäisenä. Huomenna niitä varmaan löytää jo alelaareista, mikäli joku ei ole vielä yhtään munaa saanut :))



Tänään ei ole kyllä paljoa tapahtunut.
Antin valmennus Torstenilla, kevyttä hölkkää Inton kanssa. 
Torstenillekin kevyt hölkkä olisi ollut ehkä parempi vaihtoehto, poni oli nimittäin vähän väsynyt. Teki kyllä tehtävät, mutta jouduin välillä ratsastamaan sälliä eteen - tai ainakin pitämään tahtia normaalia enemmän yllä - ja se ei kyllä ole tyypillistä kummallekaan hevosistani. Eteenpäinpyrkimyksen omaava hevonen ei ole itsestäänselvyys, ja tiedän olevani onnekas, kun molemmat, sekä Into että Torsten ovat aina liikkuneet itse, omilla jaloilla ja hyvällä moottorilla. Siksi tälläinen hevosen pienikin väsyminen - on se sitten henkistä tai fyysistä - aiheuttaa huolta minussa. On tullut mietittyä ruokinta, loimitus, satula, lihasjumit, pitkä talvi maneesissa. Katsotaan pari päivää, josko tilanne muuttuisi. 


Voi myös olla, että Torsten muisti, mikä päivä tänään on. Onhan se tosi kivaa esittää hieman väsynyttä tunnilla, ja loppuraveissa liitää omalla moottorilla, kivassa muodossa elastisella askeleella eteenpäin ja naureskella, että Aprillia, aprillia, syö silliä ja juo kuravettä päälle, en mä olekaan väsynyt! :D Poni ja ponin huumorintaju. 
Valitettavasti rehellisyyden perikuva Into ei huijaa edes aprillipäivänä. Tänään sen oli huolestuttavan vaikea liikkua.

Vaikka sohvan kanssa lähempi tuttavuus kuluneiden pyhien aikana onkin ollut rentouttavaa ja mukavaa, ovat päivät menneet nopeasti ja tuntuu vähän tyhmälle, kun ei ole saanut oikein mitään "oikeaa ja hyödyllistä" aikaseksi. Siksipä voisin jopa sanoa, että onpa kivaa mennä huomenna töihin  - ja huomenna kadun tätä lausetta syvästi ;) 
Mukavaa alkavaa työviikkoa siis teillekin! :)

4 kommenttia:

  1. Mulla vähän sama vauhdikkaan hevosen kanssa, että jos kerran on tuupattavaa mallia, heti tulee mietittyä että mikä on vikana tai mistä on kipeä :D

    http://pirinransu.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Musta tuntuu, että mun henk koht painajainen olisi omistaa eteenpäin potkitaan hevonen ; ihan vaan kun on tottunut näihin nykyisiin ! :)

      Poista
  2. Piiiitkä talvi takana, ja loppua ei ikijäälle näy :(
    Ei ihme että ponnysetkin uupuvat.
    Toisaalta tämä on ensimmäinen ehjä kausi Torstenin kanssa, edelliset meni ontuessa, nyt ei ole ollut rokotuslomaa kummempia "pakkolomia" joten ihmehän se olisi, jos ei kyllästyminen vaivaisi.
    Varsinkin kun liikutus on ollut liian lumen,liukkauden ja pimeyden vuoksi eniten maneesipainotteista, vaikkakin toki monipuolista,mutta silti neljän seinän sisällä tapahtuvaa, ja seinät, ne jos mitkä tappavat ponilta kuin ponilta eteenpäinpyrkimyksen.

    Niiiin sais kelit muuttua normi kurakevääksi, ihan senkin vuoksi että pääsisi hokeista eroon, luulen ettei ne ainakaan paranna Inton jalan tilaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on, pirun talvi ! Mä pakkaan kohta ponit matkalaukkuun ja suunnistan lämpimiin maihin.

      Poista