torstai 21. maaliskuuta 2013

Ohjasajoa

Make kävi jälleen tänään laittamassa meitä ruotuun ajamisen merkeissä. Viimeksi ei oikein sujunut, ja  silloin Make joutui lopulta itse tarttumaan ohjaksiin (kipeän jalkansa unohtaen) jotta pääsimme edes jonkinlaiseen hyväksyttävään lopputulokseen, mutta tällä kertaa sain ja kykenin hoitamaan naruissa roikkumisen itse.  Jes.

Kun tiistain hyppärillä heitimme kuperkeikkaa, loukkasi poni siinä rytäkässä hieman oej polvea; sillä kintulla poni monisti puominkin kahdeksi kappaleeksi, joten ei ihme, että vähän turvotti. Ei pahasti, onneksi, reilu peukalon pään kokoinen nestepallo joka katosi liikutuksen ja kylmäyksen ansiosta. Tänään polvi oli vielä vähemmän turvoksissa, ja poni liikkui täysin puhtaasti - ehkä hieman jäykästi, mutta se on ymmärrettävää, joten meidän osalta myös ohjasajo pidettiin kevyenä liikutuksena. 

Harjoittelimme pohkeenväistöjä uralla käynnissä ja ravissa. Homma sujui melko hyvin, mutta etenkin ravissa oli haastavaa pitää sama tasainen poikitus läpi koko pitkän sivun. Teimme väliin voltteja, jotka olivat enemmän aivotyötä ohjaajalle kuin ohjattavalle. Uralta pois tulo ja pehmeä siirtyminen takaisin uralle aiheuttivat ohjien kanssa sekoilua! 


Ravin tahtia treenasimme ympyrällä, missä samalla hoitui niskan pehmeys ja tuntuman keveyden harjoittelu. Samoin laukkatyöskentely tehtiin ympyrällä, ja etenkin oikea oli mallikelpoista, eikä vasenkaan surkea esitys ollut, heti kun tajusin itse keventää (huomattavasti ...) ulko-ohjan tuntumaa. Sama täytyy kokeilla ratsastuksessa, vaikka äkkiseltään en myönnä roikkuvani ulko-ohjassa, kyllä se on ihan sisäkäden heiniä...

Lopuksi teimme vielä käynnissä avotaivutuksia uraa pitkin, jotta saisin ponin mahdollisimman notkeaksi ja pehmeäksi. Vasempaan oli helpompaa, melkein jopa helppoa ;) Piti vain olla tarkkana tahdista, eteen päin pyrkimyksestä, ohjastuntumasta. Ettei pyydä liikaa tai liian vähän taivutusta. Oikealle sain tehdä enemmän töitä, mutta onnistui sekin lopuksi. Hieno poni ! 

Into pääsi lyhyelle jumpalle maneesiin kartanokävelyiden jälkeen, ja arvon Herra toimi oiken kivasti :) Tänään ravailin jo hieman kaaria, kun eilen jolkottelimme vain suoraa uraa. 


Eilen mulla oli oikein megaluxuspäivä; kävin syömässä taivaallisen hyvää intialaista ruokaa lounaaksi, töistä lähdin aikaisemmin kampaajalle ja illalla viihdyin tallilla monta tuntia. Päivän parhaan hetken - ihanien tallikavereiden kanssa vietettyä aikaa yhtään väheksymättä  - koin  kuitenkin Inton kanssa,  harjailin ja rapsuttelin Setää hyvän tovin  vielä sen jälkeen kun muut olivat poistuneet koteihinsa. Ihanan rentouttavaa! (Paitsi tallilta pois ajaminen, kun puolet matkasta meni silmät kiinni aivasteluiden takia, silmät vuosi ja kutitti ... Pirun  irtokarva allergia ! ) Ja oikeasti rento päivä jatkui myös tähän aamuun; herätyskello soi  vasta 7:30, ja siitäkin torkutin noin kahdeksaan :) Arjen luksusta !  

Tämän yön unet eivät pääse lähellekkään eilisiä, mikäli en pikku hiljaa ala sammuttelemaan konetta ... Toivottavasti suurin osa teistä on jo nukkumassa, ja jos joku vielä valvoo, niin äkkiä lampaiden laskuun! Jos itse pääsen viiteen pomppivaan bääbäähän, niin se on ihme. Palaillaan, ja ihanaa perjantaita Murut <3

6 kommenttia:

  1. tuo ohjasajo näyttää kyllä tosi kivalta, ois kiva kokeilla itsekin! (tai siis jotain muutakin kuin hevosen perässä juoksua ja ympyrällä humputtelua)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä - ja erittäin hyvää jumppaa ja koulutusta hevoselle - se on! Suosittelen lämpimästi :)

      Poista
  2. Tulkaa meille opettamaan kaksi hevosta ohjasajoon. Thänks vaan jo etukäteen :D

    Onneksi se kuperkeikka ei aiheuttanut tuon pahempaa. Lähetän laskun puhkikoputetusta kanalan ovesta, se on maalaamatonta puuta. Olette olleet ajatuksissa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule, tervetuloa vaan tänne Maken oppiin :D

      Ja kiitoksia, laita lasku heti maanantaina, mikäli ei ole mennyt jo. Sormet ristissä, poni näyttää hyvälle! :)

      Poista
  3. Wau, hienoa ohjasajomenoa!!!! :O

    VastaaPoista