keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Kyllästynyt talveen

Hyvää aamupäivää ja uutta, varsin talvisena jatkuvaa viikkoa. Aivan liian talvista on aina vaan. Missä viipyy kevät, lämpö? Olen kyllästynyt pakkasiin, lumeen ja ikiroutaan !

Kuvat hellekesältä 2011
Maanantaina ratsastin kenkäpuolella Torstenilla maneesissa "kevyesti" tunnin eteen - alas. Kuitenkin Teen piti olla kuulolla, kevyt, täysin pyöreä, takajalat hyvin alla, lavat hallussa, askeleen ilmavaa ja tahdikasta. Itse keskityin "hoikkaan profiiliin" ja kevyeeseen käteen. Ja kaikki toimi !!!
Ei voi muuta sanoa, kuin että hieno poni !

Vasemmassa laukassa sain jälleen tehdä vähän enempi töitä, ja siinä muuttelinkin muotoa enemmän - alkuun annoin mennä ns. perusmuodossa, sitten ratsastin etupäätä korkeammalle ajattelemalla ympyrällä vähän avotaivutusmaisesti ja loppuun päästin ihan pitkälle kaulalle. Onneksi Antti saapuu ensi viikolla, toivottavasti sen työkalupakista löytyy sopivat neuvot joilla saadaan ongelmaa purettua. Ja vaikka tämä nyt vähän ongelmia aiheuttaakin, toivon myös, että hän huomaa kuinka me ollaan kehitytty tämän reilun kuukauden aikana, etenkin oman istuntani ja ponin läpiratsastuksen tiimoilta! (ollaanhan ? ;) )

Intokin pääsi vihdoin maanantaina töihin. Oli se sitä odottanutkin :) Viis siitä että kyseessä oli hurjat 20 minuuttia ilman satulaa kävelyä maneesissa ;) Mutta Into, se oli niiiiin tyytyväinen. Käveli maneesiin kuin maailman omistaja: "Tämä poika menee nyt töihin" ! Hassu <3
Ja ihan puhtaasti se onneksi liikkuikin :) (tosin niinhän se aina käynnissä ja laukassa liikkuukin, ravi on askellajeista paljastavin. Ensi viikolla sitten katsotaan mikä on koko totuus jalan kanssa)

 
Tiistai on mulle nykyään viikon odotetuin päivä, hyppäripäivä :) Ja kyllä sitten harmitti, kun hyppäri peruuntui sairastapauksen vuoksi :(
 Pojat olivat tulleet jo kahdeltatoista sisälle, kun kengittäjä kävi laittamassa Torstenille talvilenkkarin takaisin jalkaan (megahyvää palvelua, eikös? Poni löytyi karsinasta kengät jalassa, joskin vähän happaman näköisenä; "Ette sitten voinut minulle kertoa, että vieras kengittäjä tulee hoitamaan minua tänään"? ;)), joten lähdettiin hyvän mielen maastolle ja raikkaalle happihyppelylle.
Ja todella "raikas" olikin sää ; tuuli oli kova ja lumisade kuin suoraan marraskuusta - eihän maaliskuussa voi olla enää laillista sataa pakkaslunta?!
Pojat olivat kuitenkin enemmän kuin tyytyväisiä, ja olihan se jälleen itselle sellainen rauhoittumishetki, kun saa vain istua satulassa ja katsella (liian talvisia) maisemia.
Tosin hirveästi en voi enää rauhoittua, tai vaivun koomaan ;)



Liekö jotain totaalista talvikyllästymistä ja uupumista ilmassa kun aina vaan väsyttää ? Syynä bloginkin muutaman päivän hiljaiseloon ei siis todellakaan ole se, ettei täällä juurikaan ole tapahtunut mitään, vaan se, että en pysy hereillä!! :D
Esimerkiksi eilen; tulin tallilta jo seitsemältä kotiin, laitoin saunan päälle, avasin läppärin - ja nukahdin. Kymmeneltä minut herätettiin, siirryin sänkyyn, avasin läppärin uudestaan - ja nukahdin. Olin kuitenkin nukkunut 3 automatkaa päivän aikana, ja omasta mielestäni olen ihan virkeä, kun olen mennyt niin aikaisin nukkumaan muutamana iltana ihan tarkoituksellisestikin, mutta silti - kun tilaisuus tulee, aivot sanoo OFF ja silmät menee kiinni. (Tosin on ne muutenkin suurimman osan päivästä off-moodissa, vaikka silmät olisi aukikin...) Rasittavaa!

Katsotaan, jos yritän nyt edes tämän työpäivän pysyä hereillä - ja illan myös, koska pitäisi taas lähteä kuntohaasteen velvoittamalle lenkille, sitten kun olen liikuttanut omat poijat ja yhden lainatytön.
Palaillaan, mikäli pysyn hereillä! ;)

p.s Hyviä vinkkejä talvikyllästymisen selättämiseen otetaan vastaan ;)

4 kommenttia:

  1. Onpa sulla kiva blogi ja hienot hevoset.

    VastaaPoista
  2. "eihän maaliskuussa voi olla enää laillista sataa pakkaslunta?!"
    Ihan samat ajaukset mullakin on pyörinyt lähipäivinä. Tänään onneksi meilläpäin paistaa aurinko lämpimästi! :) Ihania kesäkuvia, kesää odotellaan tosiaan kovasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No todella, iltapäivällä oli täälläkin hieno aurinko - nyt on vaan taas pakkasmittari kivunnut yli kymmeneen asteeseen...

      Poista