perjantai 9. lokakuuta 2015

Villihevonen

Ja arvonnan voittaja :)
 
  
Mulla oli tänään allani sellainen villiponny, että huh. Huumoria riitti (vain Torstenilla) eikä puolipidätteistä mennyt läpi kuin muutama hassu, ja nekin vasta ratsastuksen loppupuolella. Loppukäynneillä se kyllä korjasi tilanteen ja sinkoili milloin mistäkin, mm. kaatuneesta rikkaruohosta. Kyllä, minun oma järkevä ponini! Ai olenko ylpeä siitä? No todellakin, katsokaa millä ryhdillä se kulkee! :D Väliäkös sillä ettei se missään avuilla ollut ;)
 


 

 
 
 







Hups, tulipas tähän miljoona kuvaa. Mutta Torsten vaan on niin <3 :D
 
Tiedättekö, huomenna on sellainen juttu, että aikataulujen sanelemana mulla on ensimmäinen tallivapaa pitkään aikaan. Itse asiassa, ensimmäinen vapaa uudella tallilla. Torstenhan ei todellakaan tarvitsisi lepopäivää treenistä, mutta itselle se tulee tekemään varmasti hyvää. Ehkä ;) Onneksi äiti on luvannut Torstenille luvattoman paljon nameja ja rapsutuksia, joten mä voin keskittyä olennaiseen. Mitä se sitten ikinä onkaan, kun ei ole hevosista kyse :D
 
Ainiin, ja se arvonnan voittaja! Hurjaa miten paljon osallistujia arvonnassa oli mukana. Koska pantoja ei ole jaossa jokaiselle, vinkkaan kurkkaamaan sinua lähimmän Wahlsténin jälleenmyyjän täältä.
Tittididiiii, otsapanta lähtee;
 
Oooh! Meidän Aisla-neidin leveää otsaa pukisi varmasti full-kokoinen panta kirkkailla bling blingeillä! :)
 
Onneksi olkoon Jossu! Laitathan sähköpostia minulle; jilla.lappalainen@hotmail.com
 
Ja teille kaikille, ihanaa viikonloppua!

41 kommenttia:

  1. Torsten näyttää menevän tosi hienosti.. vaikkei ollutkaan avuilla :D Samoin sulle, ihanaa viikonloppua!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, Torsten kiittää! Se kyllä tasan tiesi miten kameralle kuului esiintyä, viis siitä ratsastajasta ;)

      Poista
  2. No mutta herranjestas Jilla wow! Varsinkin tuo ensimmäinen kuva on aivan mieletön, takapää niin alla ja kevyt edestä! :D
    Itsekin nauroin eilen tättärää-meiningillä korvat tötteröllä paahtavaa Sidua. Ihanaa, kun viileät ilmat saa poniinit esiintymään ja puhisemaan - niillä tuntuu olevan hauskaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo!! Ekan kuvan aikaan alkoi olla jo joku roti hommassa, ei enää niin helposti lähdetty takakulmasta täysiä porteille päin :'D Sääli että rentoudella ei varsinaisesti ollut mitään tekemistä tämän ratsastuksen kanssa... Tai keveydellä, paitsi sitten siellä loppuratsastuksessa. Hitsi, miten saisi tuon energian ja näyttävyyden rennolla ja kevyellä hevosella? :D

      Ehkä tässä tulee vielä joku lämpöisempi jakso syksyn aikana niin ei tarvitse Torstenin kuskata mua ihan niin pahasti ;)

      Poista
  3. Täytyy kyllä sanoa, että wau! Olette Torstenin kanssa kehittynyt paaaljon, varsinkin tuon ryhdin kanssa. Näyttää mahtavalta, jatkakaa samaan malliin, ja yritä löytää avut! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitos. Tosin tämä ryhtihän varmaan johtui viileästä ilmasta - ja ties mistä :D Mutta onhan se hyvä tietää, että ei sillä varsinaisesti tuo kokoamiskyky edestä lopu kesken ;)

      Poista
  4. Mielettömän upea suomenhevonen!
    Noin niiden kuuluu liikkua, itse itsensä kantaen, energisinä. Jatka samaan malliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kaunis! Torsten varmaan nyökyttelee tarhassaan olevansa ihan samaa mieltä, se kun vähän päätti tahdin eilen... Mutta olihan se makea tunne, että pidätteistä liike nousi oikeasti ylöspäin - eilen olisi varmaan joku taitavampi saanut opetettua sille sekä passagen että piaffen :D

      Poista
  5. Wau!
    Miksi suomenhevoset ratsastetaan yleensä etupainoisiksi maneesilanoiksi KUN ne voi näemmä liikkua noinkin. Kyllä on ilmaa etupään alla ja polvi nousee kevyesti.
    Toivoisin tarkempaa postausta treenaamisestasi ja ihania varusteita katsellessasi toivoisin myös varustepostausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, nyt tekisi mieli sanoa että sanos muuta. En käsitä ollenkaan tätä etupainoisuus-kulttuuria mikä monilla suomenhevosratsastajilla on. Siksi en haluaisi leimaantua suokkiratsastajaksi 😅 Toisaalta, eilen olisi voinut olla hiekkaa illalliseksi, jos allani olisi ollut jonkun muun rodun edustaja - että kyllä suomenhevonen on kuitenkin ihan paras.

      Mitä treenipostaukseen tulee, niin ei mulla oikein ole mitään annettavaa sen tiimoilta :D Mä vaan ratsastan. Tällä viikolla Torsten on tainnut tehdä töitä kolme pv ja viettänyt kaksi päivää hölkäten vapaana maneesissa. Ja tänään sillä on taas vapaa - huomenna sitten taas jotain kevyttä. Että eihän tässä nyt varsinaisesti kovin suunnitelmallisia olla :D Onneksi kevyet päivät ei riko ketään ja viime vko oli melko rankka, että nyt tasapainoitetaan.

      Varusteista voisin sen sijaan ajatella tekevänkin jonkun postauksen, katsotaan! :)

      Poista
    2. Mun piti vielä kaivaa vuonna 2013 tekemäni varustepostaus, jos et ole sitä sattunut lukemaan. Osa tavaroista on tietysti vaihtunut, mutta suurin osa ei :) http://jillanblogi.blogspot.fi/2013/08/wannabe-varustepostaus.html

      Poista
  6. Wau, wau ja wau!! Upeita kuvia *.*♥

    VastaaPoista
  7. Koreita kuvia, näitä voisi käyttää esimerkkinä kun yrittää selittää milloin ratsastajalla on "enemmän hevosta edessään kun takanaan".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, kiitos! Kyllä se Torsten vaan tiesi mitä teki kun mua tunnin kiikutti ;)

      Poista
    2. Wau! Hieno kiiltävä muskelimies, kyllä sun kelpaa ;)

      Poista
  8. sitä mäkin ihmettelen että jos hevonen on pidempää ollut kevyellä kavio-ongelmien vuoksi miten se voi näyttää tuolle! Tiedän hevosia jotka ovat aktiivitreenissä eikä niillä ole puolia Torstenin lihaksista joten jotain sä teet oikein liikunnan ja ruokinnan suhteen. Treenipostausta toivoisin, sellaista missä liike liikkeeltä näyttäisit mitä teet, selostuksen kanssa ja ruokintapostaus olisi kans toivelistalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, ehkä nämä lihakset on rakennettu vain ruokinnalla ;) Mutta joo, vähän siltä on takapäästä tippunut lihaksia mutta ei juuri muualta. Olen tehnyt ruokintapostauksen tämän vuoden alkupuolella, tässä; http://jillanblogi.blogspot.fi/2015/03/lautasmalli.html

      Ja kiitos treenipostausvinkistä, katsotaan mitä saan aikaiseksi!

      Poista
  9. Vau, Torsten on upea. Se on kulkenut hienosti koko sen pari vuotta, jonka olen blogiasi seurannut, mutta se on kyllä kehittynyt tosi paljon. Sanon uudelleen, vau.

    VastaaPoista
  10. Täällä on ennenkin hehkutettu noita maisemia mutta minunkin täytyy vielä. Kyllä kelpaa! niin ja kyllähän tekin olette todella hienoja ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ne on kyllä makeet! Meri on aina vaan kaunis, myrskyisinäkin päivinä. Puhumattakaan tuollaisesta ilta-auringosta :)

      Poista
  11. Ihan turhaan olet tuskaillut muotoa, sillä on todella komea tapa kantaa itsensä :D Tai helppohan näin on sanoa tässä vaiheessa kun töitä on tehty vuosi jos toinenkin.

    Meillä on muuten samanlainen ihana uusi Equilinen huopa, tosin tummansininenä. Näitkös sen vaaleansinisen version himmeällä kultakantilla? Se on kuin tehty suomimiehen päälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Niina - kyllähän Torsten osaa, vielä kun kuskikin handlaisi ;)

      Toi on niin ihana huopa - mutta ei, Lohjan K-maataloudessa ei ollut vaaleansinistä! Sellainen kyllä takuuvarmasti sopisi Torstenille ;)

      Poista
  12. Huh kun Torstenilla näyttää tuota kaulaa ja niskaa olevan :DD Kyllä se niin komeasti kantaa itsensä, vaikka ei avuilla olisikaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, Torsten the pitkäkaula ;D Se on jännä miten se pystyy kaulansa venyttämään halutessaan.

      Poista
  13. Vau, niin mieletön Torsten näissä kuvissa! Siis oikeasti, miksei suomenhevoset useammin näytä tuolta?! En ymmärrä miten hyvin suuri osa suokeista, joilla itse olen ratsastanut (ei niitä tosin kymmeniä oo eli aika stereotypiahan tää on :D) ja läheltä nähnyt, on etupainoisia jyriä.. Kyllä sää Jilla osaat selvästi jotain taikatemppuja tehdä mistä muut suokkiratsastajat eivät oo ilmeisesti kuulleet :D ja pakko vielä sanoa, että aivan upeat maiset teillä! Onko tuo ihan meri vai mikä vesistö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihi, Torstenille pitää pistää jäitä hattuun ettei sinne nouse mitään muuta näiden ihanien kommenttien jäljiltä ;)

      Mutta joo, olisihan se kiva että Torstenkin kantaisi itsensä aina tuolla tavoin - se ei vaan aina onnistu. Ja kuten sanoin, ei Torsten alkuun ollut lainkaan avuilla, eli ryhti tulee kyllä myös aavistuksen sellaisesta pörheydestä, ei valitettavasti ainakaan pelkästään mun kokoamistadoista ;) Mutta ehkä tämän ryhdin saisi jollain tavalla yhdistettynä myös oikeasti rentoon hevoseen, se olisi aika hienoa.

      Ja kiitos, on nää maisemat kyllä mahtavat :) Tänään oli niin tajuttoman kaunis auringonnousu, meri välkkyi ja höyrysi mielettömän kauniisti ja valkoinen kuura kruunasi koko komeuden :) Niin, ja suomenlahti on tuo pieni lätäkkö :D

      Poista
  14. Minä enemmänkin oletan, että on niin ratsastajasta kiinni, miten saa raskaan suokin kantamaan itseään. Ei niinkään siitä suokista. Jyrä suokki voi olla toisen, osaavamman ratsastajan kanssa näyttävä. Olen tämän itsekin joutunut toteamaan, ratsastanut raskasta suokkia, jota sain kyllä liikkumaan ja puksutti eteenpäin. Mutta kun selkään astui omistaja, niin johan se jyrä, etupainoinen suokki muuttui ihan toisenlaiseksi. Ja näytti upealta.

    Ja toisekseen niitä upeita suokkeja, hyvin ratsastettuja löytyy, osalla vain ei ole blogia saati muutenkaan esittele hevostaan netin sivuilla. Ja taitoakin löytyy, mutta aina vain pitäisi sitä suokkioria saada vieläkin paremmaksi ja näyttävämmin ratsastettua, mutta näin sivullisena ja monen muunkin sanoneena, voisi jo omistaja sen kantakirjattavaksi viedä, mutta kai nämä vaatimattomat omistajat sitten tyytyvät sitä kultakimpalettaan pitämään vielä pimennossa.

    Joten aivan samaa mieltä en ole siitä, etteikö niitä hienoja suokkeja löydy ja ratsastajia, jotka osaavat sen suokin ratsastaa sen jyränkin. Kun olen saanut nähdä niitä ratsastajia livenä, jotka homman taitavat, vaikkei heitä netin sivuilla löydykään. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä samaa mieltä kanssasi, ratsastajastahan kaikki lähtee. Ja että on niitä etumatalaksi ratsastettuja hevosia ihan joka rodussa; suomenhevonen vaan ehkä rakenteensa vuoksi useimmiten sellaiseksi ratsastetaan, se kun olisi helpointa. Ja hevoselle joka on pitkään kulkenut rintakori alhaalla, voi olla todella vaikeaa nousta edestä edes taitavan ratsastajan kanssa. Se on vuosien työ.

      Torstenhan kulki kuin mikäkin maneesilana ihan tasan siihen saakka, kunnes vaihdoimme valmentajaa Mia Wollsteniin. Hän opetti Torstenille ja minulle mitä ratsastus voi myös olla - ja sanotaanko, että ensimmäiset tunnit olin niin pihalla, ettei ollut tosikaan. Ensimmäisellä tunnilla ajattelin, että joo kiitos mutta ei kiitos, kunnes lähdin itsenäisesti tekemään loppuraveja, eikä Torsten ollut siihen mennessä koskaan tuntunut yhtä hyvältä. Mutta tosi paljon asioita piti omassa ratsastuksessa ja ajattelumaailmassa muuttaa. Vaikka on ollut todella pitkä tie alkuajoista tänne, pikkuhiljaa alkaa tulokset näkymään. Ja Torstenhan on siis ollut koko ratsun uran ajan huomattavasti parempi työssään kuin ratsastajansa, joten voi raukkaa kun joutuu tuhlaamaan vuotensa opettaakseen mua ;D

      Varmaan eksyin jo aiheesta, mutta kyllä, on etumatalaksi ratsastettuja suomenhevosia ja sitten on niitä, jotka on ratsastettu edestä ylös. Ja on niin sääli, ettei näiden jälkimmäiseksi mainittujen ratsujen treeneistä löydä juurikaan netistä tietoa!

      Poista
  15. Wau, wau upea Torsten!<3

    VastaaPoista
  16. Ihana energinen Torsten!
    On mahtavaa että hevonen _haluaa_ liikkua iloisesti itsensä kantaen.

    Oliskos se muka ollut jotenkin parempi jos se olisi kulkenut ratsastajan määrittelemillä asetuksilla? Tuskin;)

    VastaaPoista
  17. Missäs ponnari, Jilla ? :D Hieno Torsten! ♥.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, just leikkasin hiuksia 10 cm, ei niitä tarvitse ponnarilla pitää :D
      Torsten kiittää!! :)

      Poista