maanantai 5. lokakuuta 2015

Hämärähommia

 
Mulla on takin taskussa bränikän audin avaimet. Ihan loistava tilanne siis, lukuun ottamatta sellaista pientä faktaa, ettei mulla ole audia. Tädilläni sen sijaan on! Sillä ei vaan ole enää avaimia... Viime viikolla sain äidiltä työpäivän aikana viestin, mahtaisivatko hänen kotiavaimensa löytyä taskustani. Vastasin, että kyllä, täällä ne ovat tallessa! Että ihan vaan varoituksen sanana, jos joku täydellinen mies nyt olisi lähiaikoina ajatellut antavansa kotiavaimensa minulle. Ne saattaa jo löytyä taskuistani :))

 
Luettuani jutun Charlotte Dujardinin viime viikonlopun klinikasta, tiedän nyt, miksei me olla voitettu kultamitalia. "Short reins win gold medals." Torstenin ja mun tämän päiväisestä hölkästä pitkin ohjin löytyy videomateriaalia - iltaratsastuksen valokuvaamiseen sitä valoa on jo liian vähän. Kymmenen minuutin kiikuttelun lisäksi me tehtiin hyvät alku- ja loppukäynnit. Ja Torsten sai tulla kerran videollakin näkyvän minikokoisen ristikon yli laukassa. Ai että se tykkäs! Ihana, ihana Torsten. Yli-innokas, jos niin voisi sanoa. Enpä olisi eilisen, rankan valmennuksen jälkeen uskonut että tänään siitä löytyisi vielä noin paljon virtaa. Taitaa talvikausi virallisesti olla täällä - tallilta kotiin ajellessa auton mittari näytti yhtä astetta plussaa. Vähän ikävää jäätyvien sormien kannalta, mutta ihan huippua Torstenin ratsastettavuuden kantilta. Se on yleensä talvikaudella niin paljon energisempi kuin kesällä, että treenaaminen on todella antoisaa. Hevonen joka liikkuu itse eteen, se on ehkä sellainen asia mistä en ratsastajana luopuisi. Olen liian mukavuudenhaluinen ;)


Linkki
 
Siinä kotiin ajellessa herkuttelin ajatuksissani omenahillolla täytetyistä tähtitortuista ja mukillisesta kuumaa glögiä. (Ja vielä päivällä työkaverini kanssa naureskeltiin tavarataloon ilmestyneille kyntteliköille...) Lähikaupassa sain todeta, että joku muukin oli ajatellut samanlaista herkuttelua, sillä glögihylly ammotti tyhjyyttään. No, lämmittivät neljä tähtitorttuakin mieltä :D

 
Hei, ensi kerralla lupaan palata järkevämpien juttujen kanssa. Nyt oli vaan niin hyvä buugi, pakko oli tulla jakamaan iloisia hetkiä tänne :) Toivottavasti sielläkin maanantai on alkanut hyvin. Ja toivottavasti huominen sujuu vielä paremmin! :) 


18 kommenttia:

  1. Istuntasi näyttää todella hyvälle!

    VastaaPoista
  2. Kui siisti Torsten onkaan! Hyvälle näytti meno videolla. Oon aivan kade myös noista saappaista ja huopakin on aika napakymppi. Onko noi saappaat hyvät jalassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Torsten on varmaan omasta mielestään todella siisti, ehkä jopa kaikkein siistein. Oon samaa mieltä :D
      Saappaat oli kyllä tosi hyvät. Viime viikolla pidin niitä sohvalla istuessa muutaman tunnin päällä, muuten niitä ei ole sisäänajettu eikä silti ratsastus ollut ollenkaan vaikeaa. Mun paksun pohkeen takia saappaan resori on jo maksimaalisessa käytössä... :D Kaupassa sitten huomasi, että vähän nappaa kantapäistä. Ei se mitään, kyllä ne on sen arvoiset!

      Poista
  3. Torsten liikkuu hyvin, haluaisitko avata miten sait hoidettua epäpuhtaudet pois, kun piikittää ei voinut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, Torsten liikkuu nyt taas oikein kivasti, aika isollakin askeleella.

      Luulen että suurimmat avut tuli kengityksestä (rengaskenkä) ja sitten niistä iilareista, mitkä laitettiin suoraan vuohisniveliin eteen. Muutenhan se sai Dewils Clawta (nivelaine, poistaa myös tulehdusta) pidemmän kuurin 70 ml päiväannoksella (Normaali ylläpito n 15 ml.) sekä tietty normimäärät msm + ruusunmarjaa. Ja ellältä se sai hiilonin suoneen ja metacam-kuurin. DMSO on edelleen avaamattomana kaapissa, T oli sen verran huono käytöksinen tallin vaihdon yhteydessä että jalkoja tuskin olisi saanut sillä hinkata. Ehkä nyt jo onnistuisi.

      Liikutus on ollut pitkään kevyttä, tyyliin kaksi työtä (pakko liikuttaa kun pää ei ehkä olisi kestänyt uutta paikkaa, lyhyempää tarhausaikaa ja seisomista samaan aikaan) ja kaksi vapaata kävelyä. Kävely on mielestäni tärkeää, että nivelnesteet lähtevät liikkeelle. Sääli että viimeisin irtokenkä taas vähän madallutti "kannatonta" kavioita, se näkyi hetken liikkeessä mutta ei onneksi enää eilen.

      Mutta näillä mennään, pitkä talvi on edessä - tulehdus ei varmasti ole vielä poistunut, sillä onhan ne kannat edelleen eriparia, ovat varmasti vielä monta kuukautta. Olen syöttänyt ensimmästä kertaa elämässäni myös biotiinia että kavio kasvaisi nopeammin, en tosin ole varma onko siitä ollut mitään apua :D Hiljaa hyvä tulee. Kun aiemmin tasapainoiltiin vain työn ja huvin välillä, nyt tasapainoillaan oikean treenin (ihan jo sen takia, että lihaksisto pysyisi kunnossa eikä T muuttuisi kovin etupainoiseksi), huvittelun (eli maastolaukkojen) ja jalkaongelmien kanssa.

      Poista
    2. Äh, ajatuskatko, ei vuohis- vaan kavioniveliin!

      Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huuh, onko koeviikko nyt ohi? :)) Täälläkin täytyy kaivaa jo vähän paksummat hanskat ja ehkä pipo olisi myös asiaa... Hyvää viikkoa myös sinulle Mette! :)

      Poista
    2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

      Poista
  5. Vauuuu Torsten näyttää superhienolta videolla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaktu, T on niin hauska vaikka kyllähän se mua edelleen ihan mielellään kuskaisi omassa valitsemassaan tahdissa :D

      Poista
  6. Onpa se söpö patukka! :D niin tomerana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se ole patukka :((( :D Se on vaan niin lihaksikas! ;)

      Poista
  7. Ihana Torsten! :) Hyvä kuulla että toimenpiteet on auttaneet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä niistä kaikista on varmasti ollut oma hyötynsä. Tosin eilen irtojuoksutuksessa sitä taas huomasi, miten paljon tukea ratsastuksessa tulee annettua - vapaana hölkätessä sitä ei ole ja liike aivan eri näköistä. Tästä tulee vielä piiiitkä talvi!

      Poista
  8. mitkä saappaat sulla on ja paljon noilla on hintaa? ihan tosi mageen näköiset! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hui anteeksi, mulla on jäänyt ihan huomaamatta tämä kommentti! Saappaat on Mountain Horsen, hinta Lohja K-maataloudessa 299, muualla vähän enemmän :)

      Poista