maanantai 3. elokuuta 2015

Hellou!

What's up?


Tänne kuuluu hyvää. Torsten vietti viime viikolla muutaman extravapaan, ja palasi viikonloppuna töihin. Lauantaina työskenneltiin vain askellajit läpi, sunnuntaina sitten enemmän jumppaa käynnissä ja erityisesti käynti - laukka siirtymisissä. Olen nyt valitettavasti saanut maistaa omaa lääkettäni kaikissa alaspäin siirtymisissä. Jos niitä ei ratsasta kunnolla, ei voi olettaa että hevonen tarjoaisi parastaan sinä päivänä kun ratsastaja ehkä haluaisikin tehdä ne oikein... Tai siis jotenkin muuten, kuin antamalla vapaat ohjat hevosen rojahtaessa etupainoisena nenulleen... :D Siinä on meille työsarkaa taas pitkäksi aikaa. 

Tänään nopea höntsäily ilman satulaa vaihtui lennokkaaseen raviin (sellaiseen raviin, että takapuoli ei meinannut pysyä ollenkaan selässä! :D) käyntiväistöihin ja laukan kokoamiseen. Torsten tarjoaa laukassa helposti vain lyhyempää kaulaa, mutta se ei ole ihan se, mitä minä haluaisin. Runko lyhyemmäksi ja kaula aavistuksen pidemmäksi, eli samalla tavalla miten T itsensä ravissa kantaa. Laukka vain vaatii vielä niin paljon voimaa! Aika hyvin sain aktivoitua takajalkoja suoralla uralla tehdyillä käyntisuluilla, jolloin Torsten joutui lyhentämään itseään rungostaan ja asettelemaan takajalkansa enemmän napaa kohti. 







Laukkatyöskentelyssä Torstenin voimattomuuden huomaa myös erilaisessa kyttäilyssä. Tänäänkin ponny pelkäsi vaikka ja mitä - siis ihan mitä vaan kunhan ei olisi tarvinnut keskittyä siihen oikeaan duuniin. Ravissa ja käynnissä tätä ongelmaa ei yleensä ole, koska ne ovat itselleni helpompia ratsastaa.



Laitan mukaan myös pitkän ja tylsän pätkän videota lopun ravityöskenteltystä. Sokeripurkin kautta siirryimme vielä puoleksi tunniksi nauttimaan ilta-auringosta lähiteille. Työt ja huvi balansessa :)


Ja mitä epämääräiseen liikkeeseen tulee, on Torstenille sovittu treffit ellän kanssa 19.8. Silloin tutkitaan kaikki mahdollinen röntgenillä ja ultralla. Siihen asti liikutaan päivän kunnon mukaan, ja tietysti seurailen myös etujalkojen nesteitä. Kyllä niitä sielä vielä on, mutta eipä ne tunnu laskevan millään. Kylmäys, linimentit ja botit, siinä on aika kova kombo - Torsten vaan on vielä vähän kovempi ;) Tämän päiväisen liikkumisen perusteella en kuitenkaan ole kovin huolissani, joten eiköhän me pystytä melko normaalisti treenailemaan ellän tuloon asti - sitten kun selviää vaikka jännevamma täytyy mietttiä, onko musta ollenkaan ainesta hevosenomistajaksi...

12 kommenttia:

  1. Kyllä oli magee ravi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siellä sai oikeasti tehdä töitä että pysyi kyydissä!

      Poista
  2. Tuleeko sulla ikinä niskat kipeäksi ratsastaessa?:) meinaan ajattelin että sun pää "nyökkää" aika paljon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhahaa, ai siitäkö se johtuu :"D No ei sentään. Mutta joo, aika karseen näköistä nyt kun itsekin jäin katsomaan. Täytyy jotenkin yrittää vakauttaa tota yläkroppaa!

      Poista
    2. Itse olen oppinut, että muualla kehossa tapahtuva jännittyminen "purkautuu" aina kropasta liioitellusta jotakin muuta kautta, esim. juuri pään luonnottomana nakuttamisena. Eli jos esim. puristaa kovasti reisillä/polvella eikä liike siksi pääse ulos kehosta kunnolla sitä kautta, hevosen liike purkautuu esim. niskasta.

      /Eveliina

      Poista
    3. Joo, näin se varmaan just menee, eli liikkeen täytyy tulla "ulos" jostain!

      Poista
  3. Toivotaan, ettei mitään ihmeellistä niissä jaloissa olis! Olisi tosi sääli, kun Torsten on niin upea! :( No, ei tuo kyllä miltään kovin vakavalta kuulosta, ja liikekin on vain vähän epämääräistä. Tsemppiä klinikalle, kun sen aika on!

    VastaaPoista
  4. Ihana Torsten ♡ musta tuossa oli paljon kivoja pätkiä, joissa Torsten kantoi etuosansa ja niskan hyvin :) Saako sulta kysyä mikä olet ammatiltasi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, Torsten oli oikein hyvä ratsastaa - ja se on kulkenut just kivasti itsensä kantaen.

      Juu saa kysyä, tämä kysymys pohjautuu varmaan erääseen ht.netin keskusteluun ;D Mutta siis, olen varmaan ikuinen opiskelija joka tekee työkseen opettajien sijaisuuksia useassa eri koulussa sekä toimistoassarin hommia. Eli en ole vielä mikään ammatiltani :)

      Poista
  5. Täällä myös yksi niskoillaan nikkaileva ratsastaja. :D Mulle kerran yksi valmentaja sanoi, että vien pään liian eteen eikä ranka ole kaulasta suorassa ja siksi siis alkaa pää nyökkäillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos vinkistä, minäpä kokeilen tätä seuraavalla kerralla! :)

      Poista