perjantai 28. elokuuta 2015

Eräänä perjantai-iltana

Ote kahden ystävän elämästä


Kun elämä tuntui täydelliseltä. Kesä 2014.

Noin kuukausi sitten, heinäkuun viimeisenä päivänä kävimme ystäväni kanssa seuraavanlaisen WhatsApp-keskustelun. 

Kriisi, pääsetkö meille tänään. 
Kriisi täälläkin, mä tulen. 

Alkuillasta saavuin ystäväni ihanaan kotiin. Korkkasimme siiderit, kilistimme ja aloitimme. Mua vaan pelottaa, että mitä jos se ei viihdykään? Mitäs jos mä en viihdy? Sitä en kyl silleen usko, mut tää on niin meidän koti, tiiätkö mitä tarkoitan? Täällä on vietetty teinivuodet, täällä Into on. Että mitä jos Torsten masentuu, se ei saa kavereita tai jotain muuta kamalaa tapahtuu? Vaikka olihan tämä talli silleen aluksi ajateltukin että Into pääsi hyville pohjille tarhaamaan ja vielä kerran kotiin. Torstenilla olisi periaatteessa vielä kunnon treenivuosia edessä... Mutta silti, tämä on hirveän vaikeaa!

Ja kyllä ystäväni tiesi. Tiesi tasan tarkkaan, miksi olin iltapäivällä itkeskellyt ja miten vaikean päätöksen edessä olin. Ihana ystävä, joka ei tiedä hevosista yhtään mitään, mutta joka tietää, miten tärkeä osa ne ovat elämääni.

Puhuminen helpotti. Joutuvathan lapsetkin muuttamaan, ja saavat uudesta paikasta kavereita. 


Korkattiin toiset siiderit. Meikkailtiin ja kiharreltiin hiuksia. Tilanne vaati toden teolla oikeasti mahdottomia tehtäviä. Ja Tomppaa. Syötiin pikaisesti hampurilaiset pikaruokaravintolassa ja ostettiin pieneksi purtavaksi jättimäiset popcornit.

Kahdelta yöllä kävelimme taxijonoon. Tomppa oli tarjonnut illan toiseksi parhaan seuran ja paljon naurua. Naurua riitti taximatkan jälkeenkin. 

Hei siis googlaa vielä se sininen kuu-uutinen. Ehkä toi ei siksi näytä siniseltä kun ollaan kaupungissa? ... Joo, tiiätkö mitä täällä lukee? Sininen kuu tarkoittaa sitä, että täysikuu on kaksi kertaa kuukauden sisällä. Että ei sen kuulukaan olla sininen!

Mä luulen, että myös taxikuskia nauratti.

Seuraavana aamuna kävelimme vielä torille. Juotiin aamukahvit ja syötiin lohtumunkit. Kriisit tuntuivat jo aavistuksen pienemmiltä. 

Ja se meidän kriisi. Se alkaa pian olla käsillä. Torsten muuttaa uuteen kotiin ensi viikon maanantaina! Ja Into, se kulkee aina meidän sydämissämme mukana.

34 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin! Elämä kantaa ja uskon teidän kahden selviytyvän mistä vain! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, te selviätte kyllä ihan kaikesta! Kaikki kolme ♥

   Poista
  2. <3 Kiitos! Ja kyllä tässä ollaan jo aika innoissaan uusista mahdollisuuksista, vaikka samaan aikaan onkin niin haikeaa lähteä "kotitallista" :)

   Poista
 2. Minkäslaiseen paikkaan muutatte?

  VastaaPoista
 3. Siis myytkö torstenin vai...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos hinnasta sovitaan :'D Ei sentään, vaihdetaan vain tallia ;)

   Poista
 4. Onko into sun heppa?.myytkö sä torstenin? Mitä tapahtuu. Mä en tajunnu postauksen ideaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Into oli minun hevonen. Into jouduttiin lopettamaan viime vuoden syyskuussa. Torsten ei ole myynnissä, vaan vaihdamme tallia maanantaina :)

   Poista
 5. Ei kuulosta helpolta hevosenomistajan elämä! Ainakaan muuttokriisin aikaan. Ei muuta kuin hurjasti tsemppiä sulle, Intolle ja Torstenille uuteen paikkaan. :)

  On muuten ihana kun puhut Intosta niin lämpimästi. Huomaa, että se on edelleen ajatuksissasi. Ja niinhän se kuuluukin olla. Elämänsä hevosta voi tuskin helpolla unohtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, vaikeita juttuja etenkin kun meillä on niin superhyvä olla täällä meidän nykyisessäkin kodissa! Ratsastaja vaan kaipaa hieman parempia treenausmahdollisuuksia, että jotenkin tässä nyt vaan kävi näin :D

   Into <3 on aina mukana!

   Poista
 6. Onnea uuteen kotiin Torstenille(:

  VastaaPoista
 7. Vaikeita asioita joita itselläkin tulevaisuudessa edessä, tällä hetkellä ollaan kivassa paikassa, mutta tulevaisuudessa treenaus mahdollisuudet ei tule riittämään :( Tsemppiä teille uuteen kotiin :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä! Nämä ovat oikeasti aika vaikeita asioita, kun haluaisi tietysti tarjota hevoselle vain parasta - ja siis tämä tuleva tallihan on aivan mahtava, sinne on todella vaikea päästä kun liikkuvuutta ei ole nimeksikään. Ja toisaalta, missäänhän ei ole sellaisia tarhoja, mitä nykyisellä tallillamme on, mutta sitten niiden tilalle saa maneesin ja isot kentät. Nämä ovat aina valintakysymyksiä... Joten tsemppiä myös teille tulevaan! :)

   Poista
 8. Into pysyy varmasti aina mukananne <3 Minkälainen tämä uusi talli on ? Ja onnea uuteen kotiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on sellainen mahtava talli samalla paikkakunnalla missä nykyinenkin sijaitsee :) Maneesi, kaksi kenttää, laitumet... Ei sitä sitten varmaan kauheasti muuta voisikaan toivoa :)

   Poista
 9. Ei varmasti ole helppo päätös vaihtaa tallia kun olen blogistasi päätellyt että hoito on ollut ensiluokkaista nykyisellä tallilla ja tehän olette viihtyneet tosi hyvin. En ala arvuuttelemaan mikä teidän uusi osoite on, mielenkiinnolla odotan blogistasi vinkkiä minkä olet hyväksynyt riittävän hyväksi Torstenin hyvinvoinnille.
  Heti ei tule mieleen noilla spekseillä tallia kirrkkonummelta, mutta nähtäväksi jää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei ollut helppo päätös ollenkaan. Torsten ja minä molemmat viihdymme niin hyvin eikä koskaan tarvitse huolehtia, onko hevosella kaikki ok, kun tiedän niin olevan. Tosin tuskin tarvitsee uudellakaan tallilla murehtia :) Tallin vaihdon syynä onkin ainoastaan treenipuitteet, maneesi peileillä ja isompi kenttä tuntuvat ainakin tässä vaiheessa sellaisilta asioilta, mitä kaipaan treeneihin :)

   Poista
 10. Tsemppiä teille kaikille <3

  ~ Iida

  VastaaPoista
 11. Samaan aikaan surullista ja iloista. Paljosta luopumista ja samalla saamista.
  Toivon teille positiivista energiaa muutokseen ja olen hiukan utelias sen suhteen mikä talli on teidän tuleva koti kun tiedän korkean vaatimustasosi.
  Onnea matkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei minulla ole korkea vaatimustaso :D Paras kelpaa ;) Kiitos kivasta kommentistasi, eiköhän me viihdytä uudessakin paikassa :)

   Poista
 12. Oi Jilla, muakin rupesi itkettämään. Mutta mä tän sun tekstin perusteella ajattelen, että te olette Torstenin kanssa tehneet tuolla tallilla nyt sen, mitä teidän pitikin. Te saatoitte Inton viimeisen kerran Kotiin. Mikään ei ole sen kauniimpaa, ihmisillä tai eläimillä, kun saada lähteä omasta kodista siihen viimeiseen kotiin. Sinne, jonne henki siirtyy, jotta voi sieltä jatkaa matkaa teidän mukananne.

  Torsten on sopeutuvainen hevonen, ja sinä kyllä huomaisit, jos se ei jostain syystä sopeutuisikaan. Sitä tuskin tarvitsee huolehtia. Ja teillä molemmilla on edessä hienoja treenejä, kannattaa ehdottomasti muuttaa sinne, missä se treenaaminen on helpointa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne <3 Mä ajattelen ihan samalla tavalla. Kun muutimme tänne takaisin, olin pitkään sitä mieltä, että kun Intosta aika jättää, Torsten lähtee maneesitallille. Mutta Intosta aika jättikin liian nopeasti... Tämä vuosi on ollut ehkä sellainen toipumisaika. Torsten sai vielä viettää yhden laidunkesän nuoruuslaitumillaan, ympäristössä missä kuvittelen sen viettäneen elämänsä parhaita kesiä yhdessä Inton kanssa, ja nyt tämän kesän Tolbertin kanssa joka on ollut sellainen ystävä niin meille ihmisille kuin Torstenillekin, että ikävä tulee varmasti.
   Mutta nyt ympyrä sulkeutuu, ja on aika mennä eteenpäin. Kohti himokouluratsastustreenejä ;) Vielä kun Torsten tulisi kuntoon niin olisi hyvä :D

   Poista
 13. Heh, ihan samoja ajatuksia siis siellä! Joskin meidän muutto on jo huomenna! Tsemppiä teillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä, jännää! Oikein hyvää muuttopäivää teille!! :)

   Poista
 14. Mulla oli aiemmin ihan sama juttu eessä, lähdin hevoseni kanssa tallilta missä olin itse ollut lapsesta aikuisuteen asti ja siellä opetellut ratsastamaan, siis jo kauan ennen kuin oman hevosen sain. Ja oma hevonenkin oli sillä tallilla asunut varsasta asti. Hirveä stressi mutta kumma kyllä hevonen viihtyy mahtavasti täällä uudessa osoitteessa (alkujännityksen jälkeen), ja minäkin. Tietysti ikävä kolkuttaa välillä, mutta muistot on ja pysyy. Ja nyt tehdään uusia muistoja eri paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla! Ollaan mekin viihdytty myös muissa talleissa, tosin täällä on hoito ja tunnelma ihan omaa luokkaansa. Ja yhtä Torstenin nuoruusvuosien muuttoa lukuunottamatta ollaan aina muutettu kahden hevosen kanssa; ei ole tarvinnut murehtia sen kummemmin uusista ystävistä kun pojilla on ollut toisensa :) Mutta uskon kyllä, että viihdytään molemmat myös uudessa paikassa! :)

   Poista
 15. Hyvästä hyvään vaihtaminen on varmasti vaikeaa, kun ei ole mitään pakottavaa syytä, päinvastoin, lukuisia jäämistä puoltavia asioita, ja sitten kokee syyllisyyttä ihan turhaan. Kyllä te pärjäätte! Tuleeko sulle paljon pidempi tallimatka?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta. Tallimatka kyllä pitenee, mutta ei vajaan vartin pituinen ajomatka ole vielä paha :)

   Poista
 16. Isoja juttuja nuo hevosen muutot, itselle ainakin ollut. Mutta varmasti nuo paremmat treeniolosuhteet tekevät hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, miten mä olen missannut tämän kommentin! Anteeksi Noora! Nythän voi jo muutaman viikon uudessa tallissa viettäneenä sanoa, että treenimahdollisuudet on kivat Ja nyt, kun Torstenilla on kaveri tarhassa, ei ole tullut sitäkään enää murehdittua :)

   Poista
  2. Apua, miten mä olen missannut tämän kommentin! Anteeksi Noora! Nythän voi jo muutaman viikon uudessa tallissa viettäneenä sanoa, että treenimahdollisuudet on kivat Ja nyt, kun Torstenilla on kaveri tarhassa, ei ole tullut sitäkään enää murehdittua :)

   Poista