maanantai 1. kesäkuuta 2015

Kisavideo

Kun tavoitteseen pääseminen on lähinnä muistin varassa


Kävimme eilen sunnuntaina kesäretkellä Torstenin kanssa. Äiti toimi kisahoitajana sekä henkisenä tukena, mutta ei tällä kertaa valokuvaajana. Kameran akku jäi kotiin ... Kuvat ovatkin viime viikon kahdesta eri ratsastuksesta.

Treenasimme kisoihin torstaina Eevan tunnilla. Luokaksi olin valinnut sellaisen lasten ohjelman, josta kuvittelisi, että siitä selviäisi kunnialla hengissä ;) Noh, tarkemman lukemisen jälkeen selvisi, että rata sisältää paljon koottua laukkaa sekä käynnin kautta tehtävät laukanvaihdot molempiin suuntiin. Saimme kotona aikaiseksi kelvollisia, muutaman hyvänkin pätkän, mutta koko rataa emme pystyneet lyhyellä kentällä ratsastamaan. 

Ja niin se pitkä sivu yllätti jälleen pituudellaan ;) En löytänyt tästä radasta yhtään kisavideota netistä, joten edes tiukka treeni olkkarin matolla rataa juosten ei ihan riittänyt. Olin aivan sekaisin kaikista niistä kirjaimista :D Ratsastin kaksi kertaa radan väärin. Ensimmäisellä kerralla tuomari ei viheltänyt, kun tajusin melko pian mistä olisi pitänyt mennä. Meillä oli päivän tavoitteena 60 prosenttia. Harmillisesti nämä kuusi miinuspistettä sotkivat tavoitettamme. Muuten olen rataan melko tyytyväinen. Fiilishän nyt oli taas jotain ihan muuta kuin kotona, mutta video näytti melko siistiltä. Harmittavasti ravilisäys oli rikkoa laukalle - mutta positiivista oli, että sain sen korjattua ennen sitä! - ja laukkalisäys unohduksen jälkeen oli huonosti valmisteltu. Ja kyllä lähes 60 metriä keskilaukkaa - josta pitäisi tehdä kirjaimessa siirtyminen koottuun laukkaan - on muuten todella pitkä suora :D

Sateisen maanantai-illan piristykseksi, alla veryttely + ratavideo tuomarin kommenteilla varustettuna.


Tästä on hyvä jatkaa ja pisteet nousee kohisten kun ratsastaja opettelee radat kunnolla :) Maksoinpas äsken Torstenin vuosimaksunkin, ihan varmuuden vuoksi... Voi iiks ja kääks, mutta nyt maastoon! Ihanaa viikkoa sinulle :))

26 kommenttia:

 1. Aluksi sihteeri pahoittelee mahdollisia harakanvarpaita, mun käsialaa harva kehuu ;)
  Kamalia nuo unohtelut, tietenkin silloin kun muuten menisi hyvin niin rata ei voi pysyä päässä. Noh, niitä sattuu kaikille joskus (kai?) Toisaalta ne on taas niitä asioita, mitä on suhteellisen helppo korjata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sihteerin homma ei ole kadehdittava, mutta iso kiitos tosi siististä paperista ;) Ei ollut mitään ongelmia saada selvää teksteistä! Ja kiitos muutenkin tosi kivoista kisoista teillä kyllä aina pelaa kaikki :) Jospa minäkin seuraavalla kerralla muistaisin radan ;)

   Poista
  2. Et ollut ainoa joka unohti, allekirjoittanut tosin ehti "korjata" ennen -2:sta :D. No meni muuten kyllä niin hyvin ettei parane valittaa:)
   Sihteerinä olo oli itseasiassa aika mielenkiintoista, sain nähdä ratoja (mitä ehdin vilkuilla) tuomarin vinkkelistä ja kuuli niitä kommentteja.
   Kiitoksia:). Kisoissa kyllä iso osa on iloiset toimihenkilöt ja kilpailijat, kaikki sujuu hyvin jos porukka on hyvällä mielellä:)

   Poista
  3. Joo, itsekin haluaisin joskus sihteeriksi, niin näkisi ihan uudella tavalla radan ratsastuksia :)

   Ja ihan totta, kisoissa niinkuin joka paikassa ilmapiirin tekevät ihmiset. On niin paljon kivempaa tehdä yhteistyötä iloisten ja rentojen kuin turhan tiukkapipoisten ihmisten kanssa.

   Poista
  4. Olin juuri tuomarin sihteerinä kansallisissa ja voin kertoa etten siltä kirjoittamiselta ehtinyt edes vilkaista yhtäkään ratsukkoa.... Ehkä näissä helpoissa luokissa ehtii hiukan vilkuilemaan, en tiedä.

   Poista
 2. Komea aina vain taitavammaksi muuttuva Torsten!
  Hyvää työtä teet Jilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohhoh, kiitos! :) Mutta kyllä minä olen se suurin este komean Torstenin uraa ajatellen ;D

   Poista
 3. Torstenin ravi on kyllä parantunut talven aikana tosi paljon! Tossa toisessa raviväistössä ja ravissa sen jälkeen se oli aika wautsiwaun näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se oli ylättävän hyvännäköistä aina paikoitellen, olen kyllä tyytyväinen :))

   Poista
 4. noi väistöt oli aika alakanttiin arvosteltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvostelu oli aika tiukka, mutta sitä se oli kautta linjan joten silloinhan se on ihan ok.

   Poista
 5. Lapsilla on kamalan vaikeat ohjelmat :)

  VastaaPoista
 6. Olipa hyödyllinen ratavideo kun oli pisteet ja kommentit siinä samassa. Fei ohjelmat ovat vaikeita, hyvin selvisit unohduksista huolimatta, oliko siihen joku syy miksi et saanut korjata ensimmäistä väärinratsastusta, siinä menetit pisteitä ropisten.
  Se mistä itse pidin radassa oli sen eteneminen helpon ja vaivattoman näköisesti tehtävästä toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, FEIn ohjelmat on kyllä aina vaativia, niissä tehdään ihan erilaisia asioita normaaleihin kun vertaa normaaleihin kouluohjelmiin. Muutaman kerran ollaan menty Fein joku He B tason poniohjelma, siitäkin tykkäsin tosi paljon.

   Ehkä tuomari ajatteli, ettei tarvinnut viheltää kun tajusin itsekin virheen heti, mutta totta on että olisin luultavasti saanut paremmat pisteet siitä enkä välttämättä olisi unohtanut enää toistamiseen rataa. Ehkä :) Turha sitä on sen enemää jossitella, olen kuitenkin ihan tyytyväinen suureen osaan radasta - pitäisi aina vaan käydä treenaamassa näitä pitkien ratojen ohjelmia (etenkin vieraita sellaisia) jollain pitkällä kentällä niin hahmottaisi paremmin.

   Ja kiitos kivasta kommentistasi :)

   Poista
 7. No mutta! Tehän tulette sitten elokuun toisena viikonloppuna meille päin kisoihin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipäs mennä asioiden edelle :D Tosin kurkkasin heti mistä kisoista on kyse, teillähän on lauantaina 1-tason luokkia, aika kivaa!

   Poista
 8. Kelpo kesäretki.
  Hieno poni, siitä ei jäänyt tavoitteiden saavuttaminen kiinni ;)
  Jotenkin luulen että Torsten kyllä selitti kotiin päästyään Tolbertille että ensi kerralla ne varmasti unohtaa ottaa hänetkin mukaan, sen verran huonomuistista porukkaa... Vaikka fiksuinta olisi unohtaa Jilla, noin niinkuin tulostasoa ajatellen...
  Eniten harmittaa se että kun kerrankin olisi saanut kuvailla superkauniissa miljöössä (tykkään kun kuvissa on ilmaa ympärillä) niin niinkin pikkujuttu kuin puuttuva akku estää homman.
  No ensi kerralla paremmalla onnella. Ehkä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viitaten aiempaan keskusteluumme Salesta ja S-marketista, en ehkä miettisi enää mistä se huonomuistisuus tulee :P

   Poista
 9. Oletko harkinnut vaihtavasi Torstenin talliin jossa paremmat treeniolosuhteet?
  Eikö ole vaikea treenata ilman maneesia ja pitkää rataa?
  Vaikka olettehan te kehittyneet noinkin niin miten paljon olisit kehittynyt maneesissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus kyllä. Enää en. Torsten voi niin hyvin täällä, eikä Sinin kaltaista tallinpitäjää ole toista. Tietysti olisi hinku treenata maneesissa ja isommilla alueilla, joten varmaan talvella tehdään maneesijaksoja useampikin, jos kaikki menee hyvin.

   Poista
 10. Aika etupainoisena näyttää menevän, kuten tuomarikin siitä mainitsi. Tai jotenkin tuo muoto on vähän kummallinen ainakin minusta.. Mutta ravi näytti ainakin omaan silmään tosi mageelta paikotellen! :) Hieno hevonen sinulla! Ja varmasti lähtee prossat nousuun kun vaan opettelet radan hyvin! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojuu, laukassa paikoitellen valuu etupainoiseksi mutta siitä en ole huolissani, ei olla siitä enää tällä tai edellisellä kaudella saatu muilta tuomareilta huomautusta. Ja kyllä, kumma miten ratojen opettelu vaikuttaa pisteisiin ;)

   Poista
 11. Olisi liuta kysymyksiä, toivottvasti jaksat vastailla.
  Kerroit aiemmin hankkineesi gramaanit oletko käyttänyt niitä paljon? Eikö hevonen mene niillä helposti kuolaimen alle? Miten estät tämän kisoissa.
  Sama kysymys kankiin, treenaatko niillä usein, miksi et käytä kisoissa niitä, eikö kanki helpottaisi kokoamista radalla? Mitä treenejä teet ja millä harjotteilla saat sään ja lavat pidettyä ylhäällä? Miksi et käytä kisavaatteita tai letitä hevosta kisoihin,etkö sillä tavalla saisit paremmin pisteitä? Aiotko osallistua kuninkkaallisiin tänä vuonna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tietysti jaksan, katsotaan onko näissä vaan mitään järkeä ;)

   En ole käyttänyt gramaaneja sen yhden kerran jälkeen, juuri sen takia kun on ollut kisoja tms, ennen niitä en halua gramaaneja käyttää. Varmasti käytetään taas sitten kun tuntuu siltä ja aikataulut sujuu. Hevoset kyllä tuppaavat mennä helposti luotiviivan alle niiden seurauksena, mutta silloin niitä käytetään väärin. Torsten ei varmaan edes osaa mennä kuolainten takana/luotiviivan alla, sillä kun on niin lyhyt kaula :D

   Kanget ollaan viime viikolla otettu työn alle, mutta niillä Torsten heittää kielen kuolainten väliin enkä uskalla ratsastaa bridongilla niinkuin normikuolaimilla välttääkseni kielipelin. Sovimme valmentajan kanssa että laitan kanget seuraavalle tunnille, joten silloin ollaan taas vähän viisaampia. Kyllähän kangista olisi hyötyä, mutta toisaalta jotenkin tuntuu että Torstenilla kanki ihan niinkuin laskevana apuna, ja sitä taas en tarvitse. Nivelillä jos ei pärjätä niin sitten pitää varmaan siirtyä maastoiluun :))

   Sään ja lapojen ylös ratsastamiseen on paljon eri tehtäviä. Pääasia että hevonen on suora, tasaisesti kaikilla avuilla molemmin puolin - sitten erilaisten väistöjen ja etu- sekä takaosakäännösten kautta lapoja pystyy ratsastamaan ylös, eli että hevonen kantaa itse oman etuosansa. Myös nopeat siirtymiset ovat olleet tehokkaita niin lavoille kuin takapään vahvistukselle. Parhaat neuvot saat varmasti valmentajaltasi! Tuossa tunnisteet-sarakkeessa Grant Shcneidmanin nimen alta löytyy myös hänen meille antamia vinkkejä, tietysti niinkuin minä olen ne ymmärtänyt.

   Ja mitä tulee kisaehostukseen, en mahdu kisavaatteisiini eikä Torstenin tukkaa saa siistillä letille, siksi menemme ilman :D Pikkukisoissa sillä ei ole oikeastaan mitään merkitystä, ei tuomari arvostele mun vaatteita tai Torstenin jouhia :) Pääasia että on asialliset ratsastusvaatteet joista tuomari näkee istunnan, eli esim huppari ei käy.

   Ja kuninkaallisista en ole vielä varma, ne on aina normi 2-tason kisoja kalliimmat, joten katsotaan haluanko nähdä sitä vaivaa että sinne asti lähdemme.

   Poista
  2. Ja pahoittelut kirjoitusvirheistä, vastasin puhelimella joka on turhan herkkä ;)

   Poista