tiistai 14. huhtikuuta 2015

Kysymyspostaukseen vastauksia

Kaikenlaisia kysymyksiä teillä olikin! :)Minusta

Missä olet töissä?
Muutamalla ala-asteella teen opettajien sijaisuuksia ja satunnaisesti Espoossa, ranskalaisessa yrityksessä toimistoassarina.
Opiskeletko - ja voitko valoittaa lisää opettajaksi opiskelua/työtä?
Miten koulumaailma suhtautuu opettajan bloggaamiseen?
En opiskele, olen maailman laiskin ihminen lukemaan koulujuttuja. Salaa kai toivon pääseväni OKLään, mutten kuitenkaan ole ihan sata varma, onko opettajan työ unelma-ammattini. 16 vuotiaana olen aloittanut koulunkäyntiavustajana ja nyt koulumaailmassa on tullut hengailtua kuusi vuotta, joista viimeiset kaksi vuotta olen tehnyt vain opettajien sijaisuuksia. Työ on kivaa ja sitä on paljon, mutta sijainen on aina sijainen ;) Bloggaamisessa ei ole ilmeisesti ollut mitään ongelmaa, sillä blogini lukee CVssäni ja suurin osa opettajistakin tietää kirjoitteluistani. Oppilaillekin tulee joskus näytettyä kuvia päiväkahveista Setähevosen kanssa :))
Missä asut, onko sinulla sisaruksia tai poikaystävää?
Asun kotona. Voin vaihtaa pikkusiskoni tulevaisuuden aviomieheen jos hinnasta sovitaan.
Mitä teet vapaa-ajallasi, harrastatko muuta kuin ratsastamista ja osaatko soittaa instrumenttia?
Ystäviä yritän nähdä mahdollisimman usein. He ovat sellainen henkireikä - joiden kanssa  ei keskustella juurikaan hevosista ja vielä vähemmän ratsastuksesta. Niistä voin tulla sitten tänne kertomaan :) En harrasta varsinaisesti mitään muuta - joskin tykkään kuvata ja leipoa - mutta vain taivas on rajana siinä, mitä ystävien kanssa milloinkin tulee tehtyä. Osaan viheltää hienosti maneesiin mennessä, muuten ei sitten musikaalisia lahjoja olekaan tänne jaettu. 
Mikä on sun lempiherkku ja ruoka?
Haha, seriously. Näytänkö mä siltä, että nirsoilen ruuassa? ;) Kaikki menee. Joskus mäkkärin tuplajuusto voi olla just se, mitä tekee mieli. Tunnin kuluttua se voi tehdä mieli sushia ja iltapalaksi vielä pihviä. Kouluruoka on mainitsemisen arvoinen myös :) Varsinaisia makeita lempiherkkuja ei myöskään ole, syön kaiken mikä eteen kannetaan, tai mitä nyt milloinkin tulee leivottua. 
Jos saisit olla yhden päivän joku eläin/ihminen, mikä olisit?
Voisin helposti olla enemmänkin kuin yhden päivän talven kurjimpina kuukausina kissana. Makoilla ja syödä. Kävis mulle!
Paras hevosmuistosi?
Tämä oli kaikista kysymyksistä vaikein! Niitä on niin paljon. Kuitenkin, jostain kymmenen vuoden takaa muistan ratsastaneeni Intoa kentällä, ja se oli tosi hieno. Samaan aikaan kentällä oli hieno koulupv ja He Ata kilpaillut suomenhevosruuna omistajiensa alla. Muistan sen fiiliksen, kun tajusin, miten hienossa seurassa ratsastin ja miten ylpeä olin, kun minullakin oli niin hieno hevonen. Peräänannossa ja kaikkea! ;) Torstenista paras muisto on edelleen se aamu, kun näin ostokseni ensimmäistä kertaa liikkeessä valoisassa. Hangessa ravasi sellainen liitokavio, että olin pakahtua ylpeydestä – sitä ravia ei kyllä ole sen jälkeen enää nähty … ;)


Elämäni hevonen Into kävi viime keväänä kahvilla :)

Haaveista

Millainen olisi unelmatallisi? Olisiko se englannin nummilla oleva vanhanaikainen tiilirakennus vai moderni ja tilava talli?
Molemmat kiitos :) Talvet voisin asua siellä englannissa ja kesät täällä suomessa. Uudesta, lämmitetystä (koska suomen kesä) maneesin katosta roikkuisi stten kristallikruunut ;)
Jos ottaisit nyt toisen hevosen budjetista huolimatta, millainen se olisi?
Sellainen, joka iskisi silmää kun sen näkisi ;) Luonne ja ilme olisivat ratkaisevassa asemassa. Muuten se voisi olla puoliverinen kouluratsu tai _hyväliikkeinen_ andalusialainen. Tai joku iso poni :O ;) Niin, eikä ne kaikki suomenhevosetkaan ihan huonoja ole ;)
Missä vaiheessa aiot hankkia uuden varsan kasvamaan tulevaisuuden hevoseksi?
Jaa-a. Haaveilen kyllä oikeasti aikuisesta hevosesta tällä hetkellä, mutta varmaan joskus myöhemmin innostun varsaprojektistakin - tosin silloin en varmaan uskaltaisi koskea varsaan ollenkaan itse ;)Suomipojista

Millä tallilla Torsten asuu ja onko sillä vuokraajaa tai hoitajaa?
Torsten asuu pienellä yksityistallilla Kirkkonummella, eikä sitä hoida tai vuokraa kukaan.
Millaisia tavoitteita sinulla on Torstenille?
Noh, Torstenin esittelytekstissä sekoillaan jostain suokkien SM-karkeloista; sehän ei kyllä pidä enää lainkaan paikkaansa. Ihan hävettää että sellaista palturia siellä vielä lukee ! Itsellä ei tule koskaan hermot kestämään moista. Muuten mennään niin pitkälle kuin rahkeet riittävät, kyllä mä salaa toivon että kotitreeneissä pystytään esittämään seuraavan kymmenen vuoden sisälle Va B asiat :)
Parasta Torstenissa?
Työmoraali. Ilkikurisuus, huumorintaju.


Ratsastuksesta

Kuinka kauan olet ratsastanut ja monestiko tippunut?
Ihan pienestä asti, täältä voi katsoa lisää. Lapsena tuli tiputtua shetlanninponeilta useinkin, mutta esimerkiksi Intolta tipuin kymmenen vuoden aikana tasan kerran. Torstenin kanssa ollaan sitten paikattu tilannetta, viimeksi vuosi sitten keväällä estetreenissä.
Mitkä ovat sinun ja Torstenin vahvuudet ja heikkoudet?
Omista vahvuuksistani en tiedä, kun taas Torstenissa on paljonkin helposti lueteltavia vahvuuksia. Halu tehdä töitä, takakintereiden tekniikka - juuri viimeksi Grant kehui Torstenia (tästäkin) ja mainitsi, että Torstenilla on paras tekniikka mitä hän on suomenhevosilla nähnyt :) Toisaalta heikkouden ja vahvuuden raja on hyvin häilyvä; laskisin esimerkiksi Torstenin vahvan kaulalihaksen molempiin. Samoin isot lavat on hankala laittaa vain jompaan kumpaan; ne takaavat ison liikkeen, mutta sopivan satulan etsiminen on mahdottomuus ... Heikkous on lyhyt pinna (kuten ratsastajallakin) ja vielä lyhyempi kaula. Se ei varsinaisesti ole este millekään, mutta hidaste :)
Millaisia tavoitteita sinulla on ratsastukselle ja monissako kisoissa olet ollut?
Vaatimattomasti oppia ratsastamaan hyvin ;) Löytää sellainen harmonia ratsastukseen. Minulla ei ole varsinaisia kilpailullisia tavoitteita, sillä vaikka olen kilpailuhenkinen, ei kisajännitys ota millään loppuakseen, vaikka pieniä kilpailuja onkin tullut kierreltyä useamman vuoden ajan. 
Mitä asioita painotat ratsastuksessasi?
Noh, Torstenin kanssa sitä, että se kantaa itsensä, myös edestä. Tahtia ja suoruutta. Keveyttä ja nopeutta, tosin nämähän eivät toteudu ihan niin kuin haluaisin niiden toteutuvan. Haluan alleni kevyen ja esiintyvän, reaktiivisen hevosen. 


Millainen Torsten on ratsastaa kangilla?
Tosi hyvä. Paitsi silloin kun se laittaa kielen bridongin ja kangen väliin ... Kanget pölyttyvät siis naulassa. 
Entä mitä mieltä olet turparemmeistä, miksi käytät niitä ja erityisesti remottia? Mitä kuolainta käytät Torstenilla?
Noh, turparemmit - joista käytän vaihtelevasti niin englantilaista, meksikolaista kuin remottiremmiäkin - tasaavat tuntumaa ja estävät Torstenia pelaamasta niin paljon kielellä. Myös kuolaimpia on useampia eri malleja - sekä kuolainta että turparemmiä tulee vaihdella säännöllisesti, jotta paine ei tule aina samaan paikkaan. Sprengerin aurigan nivel, oliivinivel sekä kolmipala ovat tällä hyviä, ja paksu nivel on eniten käytössä.
Mitä mieltä olet kuolaimettomasta, toimiiko Torsten sellaisella?
Torsten toimii peruskivasti kuolaimettomalla, tosin ei sillä mitään tekemistä kouluratsastuksen kanssa ole kun kuski on niin kokematon kuolaimettoman käyttäjä. Varmasti käyttäisin säännöllisesti jos omistaisin sellaisen. Täältä voi lukea kokemuksiani muutaman vuoden takaa kuolaimettomasta.
Millaisia kannuksia käytät?
Ponikannuksista seuraavia, pyöreäpäisiä kannuksia talvisin. Kesäsaappaissa on kiinni pidemmät, pyöreäpäiset sporrat ja kaapista löytyy varalle myös Hipposportin pisimmät, teräväpäiset piikit, joilla ei kylläkään ole kummoista käyttöastetta. Ja tietysti säännöllisesti tulee mentyä myös ilman kannuksia.
Ja mitäs mieltä olet kengättömyydestä?
Noh, varmaan se toimii joillain hevosilla. Omat hevoseni ovat aina olleet kengässä, vaikka esim Torstenilla on tosi vahvat ja hyvät kaviot. Jos hevonen on kovassa käytössä, en pitäisi kengättä, ellei sille olisi jotain erityistä syytä. 
Laitetaan nyt vielä samaan syssyyn kysymys pihatoista ja siitä, minkälaiset elinolosuhteet omasta mielestäni ovat hevoselle parhaat ja toisaalta, millaisia en hyväksy?
Pihatoista minulla ei ole mitään omakohtaista kokemusta, mutta ideanahan se on tosi kiva. Toteutus on vaan monessa paikassa jotain muuta ... En veisi Torstenia talliin jossa olisi harvemmin kuin 4 krt/pv heinäruokinta, savitarhat tai puolipäivätarhaus. Arvostan sitä, että hevosia pidetään hevosina niiden yksilölliset tarpeet huomioiden.


En julkaissut tietoisesti aivan kaikkia kysymyksiä, mutta tässä niitä yleisimpiä.Traileriasioista kysyneelle voin lämpimästi vinkata tätä sivustoa, tuolta minä vuokraan trailerin aina tarvittaessa, vetoauto löytyy omasta takaa. Ennen romaanin loppumista täytyy vielä laittaa esille kysymyksistä parhain;

Onko sinulla tai Torstenilla pahoja tapoja?

Hahhahaa, ei meillä varmaan muita olekaan ;)

19 kommenttia:

 1. Naureskelin muutamallekin vastaukselle ääneen, ei näistä sun jutuista voi tulla kuin hyvälle tuulelle :D

  Oothan muuten huomannut toukokuun aluekisat meidän tallilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että sua naurattaa, Torsten täällä heiluttelee kavioo sinne päin, mitäs hauskaa siinä on ettei pienellä ponilla ole hoitajaa?! ;D

   Enpäs ole huomannut ja taidan jatkossakin ingoorata, aluekisat on pelottavia :D

   Poista
 2. Taas tosi kiva postaus ja uniikit kuvat.

  VastaaPoista
 3. sulla on kyllä niin ihana ja positiivinen asenne, joka välittyy noista teksteistä. Näin reilu parikymppisenä tuntuu olevana kauheat paineet kun pitäisi kouluun päästä ja kaikkea tehdä mahdollisimman pian. Kuitenki oli ihan huojentavaa lukea että joku muukin on koulun sijaan päättäny tehdä töitä ja mietiskellä rauhassa hampparin tai parin äärellä sitä tulevaisuuttansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos - ja turha stressata, kyllä sitä kerkeää tehdä opiskelemaansa työtä sitten myöhemminkin :) Vaikka kyllähän tässä alkaa itsellekin tulla jo lieviä paineita, on noita hamppareita tullut tässä vuosien varrella vedettyä ilman tulevaisuuden päätöksiä ! :D

   Poista
 4. Sä oot kyllä hauska tyyppi, ihania vastauksia! :D Ja nämä kahvittelukuvat ovat kyllä hevoskuvien kermaa.

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva postaus. Selkeät ja hauskat vastaukset
  esim. "Mikä on sun lempiherkku ja ruoka?" "Haha, seriously. Näytänkö mä siltä, että nirsoilen ruuassa? ;) Kaikki menee." tai " Onko sinulla tai Torstenilla pahoja tapoja?" "Hahhahaa, ei meillä varmaan muita olekaan ;)"
  Mahtavia! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hyvä että tykkäsit! :)
   Ps. Mä olin tänään teidän koululla :)

   Poista
  2. Harmi, etten nähnyt sinua, olisin tullut moikkaamaan. Osaatko sanoa milloin olet tulossa uudemman kerran?

   Poista
 6. Oot aivan huippu Jilla! :D

  Mikä olet ammatiltasi ja mitä kaikkea olet opiskellut? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Wau, kiitos! Mutta joo, en ole ammatiltani mikään enkä ole opiskellut mitään :O

   Kyllä me kavereiden kanssa naurettiin, että voin tämän postauksen jälkeen kulkea L merkki otsassa ;))

   Poista
  2. Ihanko tosi? Sittenhän me ollaan kuin kaksi marjaa ;)
   Oon aina ajatellut, että olet ammatiltasi opettaja. Lähipiirissäni kaikilla on ammatti ja töitä ja opiskelevat lisää jajajaja. Ja minulla hirveä stressi, kun "en ole saanut elämässäni mitään aikaan". Opiskelen aikuislukiossa ja kansalaisopistossa kieliä silloin, kun mieli tekee ja pätkätöitäkin teen silloin tällöin, jos oikeen tylsää tulee ;)
   Ei mitään hajua mitä haluan tehdä "isona".

   Kiitos, helpotti :D

   Poista
  3. Ihan turhaa stressailla, ei mullakaan ole mitään havaintoa mitä haluan tehdä _ihan oikeasti_ :D

   Poista
 7. Olet aika etuoikeutettu kun saat tehdä elämässäsi sitä mistä tykkäät. Saa katsella ja tutustua erilaisiin ammatteihin rauhassa, on varmasti huippua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojuu, kyllä olen. Tietysti se vaatii aika paljon työtunteja :)

   Poista
 8. Tuo koulutus kohtaan pakko kommentoida. Minulla itselläkin tilanne että teen töitä nooo en ehkä unelma duunia mutta tässä on niin paljon hyviä puolia että olen tyytyväinen siksi. Säännöllinen työ, vkl vapaata ja kas työnantajakin on mieheni, sisäsiitiä hommaa myös :D - Vapaapäiviä toisin sanoen koti toimistopäiviä voi pitää eikä lasten sairastumisista tarvitse tehdä eriksee mitää raporttia :D. Sitten hain nyt yhteen kouluun en kyllä tiedä menenkö sittenkää edes pääsykokeisiin. Olen myös miettinyt että mitä siitä vaikka työ ei olekaan mikään unelma vaan toimistotyötä. Tämän työn vuoksi voin vapaa ajalla harrastaa ratsastusta yms. Eli puntarissa on monet asiat. ;) On mulla yks ammatti artesaani. Sen koulun kävin ns harrastusmielessä joo tiedän valtiorahan haaskaamista mutta onpahan ammatti. Siinä samalla sain 2 lasta ja aina olen tehnyt töitä. Päivääkään en ole nostanut työttömysrahaa yms. Joo ehkä me ollaan miehen kans kohta yrittäjiä ja se on ollut jo pitkänajan haave saada tää työpaikka omaksi jossa mies ollut 10v töissä :) Minä tutustuin moneen alaa siivoojana joo usko tai älä, soluttaudun ns kulissien taakse siivojan rooliin joo tein kyllä työnikin, mutta sivu silmällä ja toisella korvalla tarkkailin mitä ympärillä tapahtuu. Olen myös miettinyt että miksi muuttaisin jotain asiaa elämässä jos näin on oikeasti hyvä ? Ihanaa Kevättä teille! Emmy p.s muutetaa vuokrahevosen kans takaisin vanhaan talliin omistajan halusta. Mutta nämä 2kk olemme saanut treenata niin kivasti, että haaveilen jo johonkin seuraan liittymisestä tutustumisluokka mielessä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sinusta taas Emmy! Ja hei, nythän on hyvä palata takaisin maneesittomalle tallille kun kesä tulee ;)

   Mutta täytyy sanoa, että sun työtilanne kertoo mielestäni aika paljon siitä, että miten sitä voisi nuorena ja kokemattomana tietää, mitä haluaa tehdä loppuelämän? Onneksi elämä kuljettaa, ja sitä voi päätyä noin onnelliseen asemaan :)

   Poista