tiistai 28. huhtikuuta 2015

Erilainen valmennuspostaus

Kun suitset ja hanskat laitetaan naulaan 


Viime viikolla pääsin tutustumaaan tallikaverimme valmentajaan, Eeva Siivoseen. Ratsuttajana ja ratsastuksenopettaja työskentelevä nainen on alansa rautainen ammattilainen, ja saimme tunnilla todella hyvät täsmäneuvot ongelmiimme. Kun Torsten mielellään kulkisi oikealle ratsastaessa turpa vinossa, sain nostavan ohjasotteen avukseni (juuri saman neuvon Grant antoi viime kerralla). Laukan tasapainoa parannettiin vastalaukkaamalla aidan vieressä, työntäen ulkolapaa kohti aitaa. Lavat yleisesti pidettiin hallussa avotaivutuksien avulla, ja tasainen tuntuma taattiin tekemällä raviavojen sisään käyntisiirtymisiä. Muskelimieheksi nimittetty Torsten sai paljon kehuja hienosta, tahdikkaasta ravistaan sekä kivasta asenteestaan, joten ehdottomasti varattiin tällekin viikolle valmennus. 

Kun edellisenä iltana tuli viihdyttyä opetuspäivän jälkeen puoli kahteen asti yöllä toimistolla, ja aamulla aloitettiin kivan vitosluokan kanssa jo kahdeksalta, oli tyyny iltapäivällä ehdottomasti kavereista parhain. Että Torstenin kanssa juuri ja juuri kerettiin kentälle ennen valmentajaa ;) Suunniteltiin, että treenaillaan erilaisia A-ratojen pätkiä, heti alkuravailujen jälkeen. 

Öööh, Torsten ontuu?

Eipä siinä, Ponny ontui vasenta etujalkaa satulalla ja ilman, ratsastajalla ja ilman. Tunnusteltiin yhdessä kaikki jalat, mutta paha se on rutikuivista ja viileistä jaloista ryhtyä ongelmaa etsimään. Veikkaisin, että vika tulee ylempää, sillä sunnuntain hieronnassa oli löytynyt normaalia suurempia jumeja kauttaaltaan koko hevosesta. (Ja ilmeisesti ne oltiin saatu myös auki, koska eilen poni oli oikein kiva ja irtonainen ratsastaessa ;))

 Että se siitä radan harjoittelusta, Torsten pääsi laitumelle ja valmentaja toivottavasti treenaamaan terveitä hevosia :)) Kyllä elämä on sellaisten hevosten kanssa helppoa ;)

20 kommenttia:

 1. Voi kurjuus, mitä nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta - ontui eilen jopa hieman enemmän, joten ei kyllä mitään havaintoa. Ell on tilattu ja sitä odotellessa chillaillaan ...

   Poista
 2. Tosi harmi tuo ontuminen, toivottavasti ei ole pitkä vaiva. Mitkä noi herkullisen väriset hanskat on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan niin :)

   Ne on Röckelin tän kesän uutuus, ihanan pirteät! Keravan Horse & Riderista lähti mukaan :)

   Poista
 3. Voi Torsten, toivottavasti ei ole mitään isompaa ! :(

  Mutta siis Eeva on kyllä ihan paras !! En ikinä never ever vois kuvitella meille parempaa kotivalmentajaa. Ihan jokaisella ei välttämättä kärsivällisyys riittäisi... ;P Vaikka Eeva aina välillä uuden hevosen hommaamista ehdotteleekin, niin silti hän jaksaa panostaa meihin 100%, kestää Nuutin omituisuuksia (edelleen, vuodesta toiseen...) ja tuntuu löytävän ratkaisun ongelmaan kuin ongelmaan. Oon ihan intopinkeenä ku ylihuomenna päästään taas tunnille ekaa kertaa ikuisuuksiin kaikkien näiden haavereiden jälkeen... !! Ainaki toivon mukaan. Ei ois meidänkään kohdalla eka kerta kun valmennus loppuu lyhyeen, mutta no... sormet ristissä. Kuten aina.

  Semmonen terve hevonen ois kyllä ihan kätevä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo, terveet hevoset ois jotenkin tosi nasta juttu ;)

   Ja Eeva oli tosi hyvä, olin niin tyytyväinen sen ensimmäisen tunnin jälkeen. Ehdottomasti mennään uudestaan kun heppa on taas kuosissa :)

   Poista
 4. Voi kurjuus tuo ontuminen :( Toivottavasti on vain viattomista lihasjumeista kysymys!

  VastaaPoista
 5. Huipun valmentajan olet löytänyt. Toivottavasti ontuma on jo ohi ja pääsette jatkamaan kisakauteen valmistautumista. Miten muuten löysitkö satulan ja olisiko jumit voineet tehdä ontuman ja syntyä satuloita sovitellessa kun olet nyt jo aika pitkään etsinyt sopivaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, on sitäkin pyöritelty ilmassa, siis että epäsopivalla satulalla olisi jtn tekemistä asian kanssa. Erityisesti, kun Torstenilla oli tosi kova selkä sunnuntaina, mitä sillä ei vielä ole tähän asti ollut ... Että ehkä kaikki kokeilusatulat jotka on fläpättäneet selkään ovat sitten tehneet enemmänkin hallaa? Oma satula kun istuu edelleen parhaiten ja juuri olin päättänyt, että vien sen vain topattavaksi ja levitän siitä selkärangan tilaa... No, se ei nyt sitten olekaan ihan ykkösenä listalla :)

   Poista
 6. Voi ei, tsemppiä! Torsten on kunnon suomipoika, tietää miten pääsee laitumelle helposti. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, koska Torsten ei sinne muuten ole päässyt ;)

   Poista
 7. Harmi, että Torten ontuu :(, onneksi ponny tykkää varmasti viettää laiduinvapaitakin ;), tietenkin niitä olisi kivempi viettää terveillä jaloilla ! Paranemisia Torstenille.

  VastaaPoista
 8. Voi ei, harmillista tuo ontuminen! Mutta kyllähän Torstenille laidunruoho kelpaa varmastikkin, tuskin hirvittävän pahaksi siis pistää pientä lomaa. ;) Toivotaan, ettei ole muustakuin lihasjumeista kysymys.

  VastaaPoista
 9. Voi että, harmi että Torsten ontuu! :-( Toivottavasti on vain kyse niistä lihasjumeista. :-)

  VastaaPoista