sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Hyvät hevoset

Ponien kanssa jatkettiin siitä, mihin eilen jäätiin. Torstenilla tylsää työskentelyä kentällä ja Into hullutteli pellolla :) 


Torsten oli oikein mainio ratsastaa. Se liikkui hyvin eteen, kivassa tahdissa. Laukkaan pystyin ratsastamaan ilmaa - se tosin saattoi johtua ilmasta ;) Viime päivinä olemme käyneet tallikaverin kanssa keskustelua siitä, miten hevoseen saisi ratsastettua enemmän räjähtävää voimaa ja reaktiokykyä. Maastolaukka siirtymisten lisäksi on varmasti yksi keino, sillä kentällä harvoin saan Torsteniin niin paljon energiaa ja voiman tunnetta, kuin maastossa laukatessa.


Tänään voimaa riitti, mutta tottakai ilma myös verottaa. Tuulessa liehuva toppaliivi, ridaloimi, puskat ja ihan kaikki, mikä nyt sattuikaan kiinnittämään ponnyn mielenkiinnon, sai ehdottomasti, satakymmenprosenttisen huomion. Törkimysponi ;)
Inton kanssa jatkettiin kevyttä, vahvistavaa ja avaavaa jumppaa pellolla. Ja vaikka Torsten väläyttelikin tänään jotain voimaan viittaavaa, ei se kuitenkaan ole mitään verrattuna Intoon. Vuosia sitten, kun ratsunani oli vain Into, ei olisi tullut mieleenkään pähkäillä, kuinka saisin hevoseen enemmän reaktiokykyä ja voimaa. Into ei tarvitse avukseen tuulta, eikä sen ei tarvitse olla maastossa kiitolaukassa, jotta sen voimakkuuden huomaisi. Into on hevonen, jonka voimakkuuden ja nopeuden mittaamiseen tarvittaisiin ainakin viisi Torstenin kaltaista pullamössöponia. 

Into toimii kuin ratsastajan mieli. Puoliajatusta riittää siihen, että Setä nostaa kierrokset ja samassa askeleessa allani on isoin, ilmavin askelin nelistävä hevonen. Istuntaa tiivistämällä Setä tulee takaisin alas (kuten eilinen video esimerkillisesti näytti ;)). Ja juuri kun luulin, että tämän kovempaa ei voi millään hevosella päästä, laittaa Into vielä yhteen vaihteen sisään, ja yllättää ratsastajan täysin.Voimakas ja reaktiokykyinen hevonen on Lahja, muistakaa nauttia siitä! <3 nbsp="">

12 kommenttia:

 1. Into on kyllä niin hieno ikäisekseen ihan vaikka pellolla laukatessaankin! Ei toki Torstenkaan kalpene rinnalla ;) Kiitos kun muistutit taas siitä, että tosiaankin voimakkaasta ja reaktiokykyisestä (suomen)hevosesta saa olla iloinen, eikä sitä tarvitse puolustella ja varoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Into ja Torsten kiittää kehuista! :)

   Kyllä tänään itselleni sain hokea matraa "reipas heppa on lahja heppa" Inton kiskoessa ohjastajaansa kärryillä ... :D ilmeisesti viime päivien laukkatreenit olisi pitänyt jatkua myös kärryt perässä !

   Poista
 2. On hevosia. Ja sitten on Hevosia. Into on Hevonen <3

  VastaaPoista
 3. Voi vitsi nää sun ponnyt on niin ihania! :) Setä oli niin takajalkojensa päällä että ajattelin jo että vetääkö se piruetit tosta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Into kyllä varmaan tarjoaisi piruetitkin, mikäli ratsastaja niin haluaisi ... :))

   Poista
 4. Intolla on asennetta :D Upea.

  VastaaPoista
 5. Ihana Into!!! <3
  Osaan niin samaistua kirjoitukseesi! Täällä Voimakas 16v The Suomenhevonen vs. Rimpula 4vee. Tietää kummalla on sitä kantovoimaa ja charmia! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ja sun rimpula ei todellakaan ole mikään rimpula ;)

   Poista
 6. Vaikea uskoa että Into on jo 22, upea näky!

  VastaaPoista