maanantai 12. marraskuuta 2012

Hei, me osataan!

WAU, mikä fiilis. Antti on ihan huippuvalmentaja, poni oli oikeassa dressagemoodissa ja niin minäkin!


Siirtymisiä, niitä hinkattiin. Korkeampaa niskaa, rentoutta, tahtia ja isoa ravia. Ja voi että, niitä todellakin saatiin! Jo heti alkutunnista poni oli kuulolla, ja oma istunta kohdallaan. Piiiiitkät jalat ja kannetut kädet perseen pysyessä penkissä, niinhän sielä aina pitäisi istua! Toki oli hetkiä, jolloin ponilla tuntui turhan raskaalta, jolloin heitti pään ylös eteen, ja kesti muutama askel saada se takaisin ruotuun. Lopputunnista Antti tulikin laittamaan turparemmin kireämmälle, demostroiden ensin, kuinka löysällä ne olivat, vetämällä alaturpiksen leuan alta irti... Noo, kaipa ne vähän tiukemmalla voisivat olla ;) Viimeisimmät ravipätkät, korkealla niskalla, kevyellä ponilla sen nostaessa polvia hienossa tahdissa oikeasti astuen ja polkien joka askeleen, se fiilis... Jokaiseen ratsastuskertaan, kiitos! Ja sama taphtui laukassa oikeaan, megahyvä! Vasenta täytyy vielä vahvistaa, se on kaikissa askellajeissa heikompi puoli, mutta etenkin laukassa puoliero näkyy selvästi. 


Hyvä huomio oli myös, kun ratsastettiin pysähdyksiä. En saisi päästää ohjia pois, kun hevonen on myödännyt niskastaan ja lähdetään liikkeelle. Ja valehtelematta, en ole tiennyt niin tekeväni! Intolla en nimittäin niin tee ( ? ;)), joten kevyt tunne pysyy hänen kanssaan läpi siirtymisen. Torstenilla kuitenkin heitän salaa ohjat pois liikkeelle lähdössä... Oli muuten sata kertaa paremmat, kun en niin tehnyt ;)

Into puolestaan... Hän oli aika innokas tänään :D Vauhtia riitti! Noin viikon läpiratsastamattomuus ei ihan toimi papparaisella ;) Toivottavasti ensi viikolla kerkeän ratsastamaan sitä vähän enemmän. Pukitteleva 21 vuotias ei ehkä ole nimittäin kaikkein fiksuin näky .. Onneksi on possu vain niillä, ketkä sitten myös siellä selässä pysyvät. En usko, että sillä olisi käynyt eilen mielessäkään tehdä moisia temppuja kun selässä oli niin kokematon kaveri. 

Hieno heppailupäivä siis takana, ja varusteetkin tuli putsattua. Ja hei, vielä sellaista, vaikka kello onkin jo yli puolen yön, (vaikken sitä halua uskoa, kun herätys soi klo 5:00...), niin oikein ihanaa isänpäivää iskä <3

4 kommenttia:

 1. Ehkä eilisen flown takana on, että Torstenin on KLIPATTUNA kevyempi liikkua ;)

  VastaaPoista
 2. Onneksi olkoon, saavutit yhden kallisarvoisista hohtohetkistä. Niillä jaksaa kauan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, onneksi tosin tämän päivän estevalmennus palautti meidät ruotuun ;)

   Poista