tiistai 13. marraskuuta 2012

Opi ratsastamaan

Haluan jakaa kanssanne, hyvät fanini, muutaman kohdan kirjastani "Opi ratsastamaan". Ei olisi pahitteeksi valita myös pätkiä kirjastani "Ponikoulu", mutta jotta pääsen takaisin kovin pienien iltaheinien pariini, yritän olla nopea. (Jilla; lue molemmat! Ovats saatavilla myös ruotsiksi, kun suomen kieli tuntuu olevan niin käsittämättönmän vaikeata sinulle.)

On se nyt per****, kun ihmiset, jotka eivät osaa ratsastaa, tulevat hienojen ponien selkään. No, harva hevonen yltää minun tasolleni, mutta silti. Ihmisten tulisi ymmärtää, että harjoittelua varten on olemassa keppihevosia. Ja nykynuorisolle tietysti semmoisia jänniä simulaattori Simoja. 

Tähän sain vahvistusta jälleen tänään, kun henkilökohtainen liikuttajani kapusi armotta selkääni ja suuntasimme estetunnille. Tuo tunari lähinnä roikkui suupielissäni kun yritin parhaani mukaan ratkoa kinkkisiä puomitehtäviä, hovimestarin nostaessa tikkuja yhä korkeammalle ja korkeammalle.


Eikö muka parempaa kuvaa löytynyt?
Onneksi Jilla ei itsekkään ollut tyytyväinen päivän suoritukseen. Ensi kerralla, kun tavoitteenani on hypätä jälleen isompia esteitä, toivoisinkin liikuttajakseni Malin Baryardia <3 Kun kuitenkin olen niin kaunis, niin mielestäni ansaitsisin yhtä kauniin naisen selkääni. Hänen kohdallaan ei myöskään painoraja paukkuisi, ja saattaisi hän osata ratsastaakin.

Opetustuokio jatkuu taas joku päivä, joten pysykäähän langoilla! Rapsutuksia ja pusuja kaikille! :) Ja ponit; Pysykää kovana!!

Kirjoittanut: Sumun Tottiino, kaikille kauniille neidoille ja puumille Torsten
Kuvittanut: ala-arvoisesti hovikuvaajani 

17 kommenttia:

 1. Mahtava kuva ja hauska teksti! Harvoin noin hyviä tilannekuvia tallentuu :-D Nouseehan se jalka!

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtava!:'D Torsten ansaitsee tästä vähintään tuplaheinät illaksi, ja vähän välipalaksikin!:D<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, enkös?! Hienoa että on sinun kaltaisia ihmisiä vielä olemassa, voisitko ryhtyä hovimestarikseni?

   Poista
 3. Hahhah, ihan mielettömän hyvin kirjoitettu! Näyttäisi löytyvän Sumu Tottiinolta häikäisevän hyppytaidon ja ulkomuodon lisäksi myös nokkelaa sanavalmiutta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina valmiina, se on meidän ponipoikien motto :)

   Poista
 4. Parahin Sumun Tottiino,
  katseltuani (ja kuvattuani ;) ) eilisen hyppärisi olen vakuuttunut siitä että kaltaisesi lahjakkuus menee kotimaneesin seinien sisäpuolella täysin hukkaan !

  Tuollainen notkea valiovoimistelija voisi olla hyvä lisä esim. kiinan akrobaattisessa voimisteluseurassa.
  Olet selvästi erittäin lahjakas tekemään ns tikusta (tai puomista...) asiaa ;) Onneksi loistava tasapainosi (ihan ilmiömäinen,tavan ponit ei kaatumatta temppuihisi pystyisi !) paikkaa (rohkenenko sanoa) satunnaiset tekniset puutteet taidoissasi.

  Ja samat sanat Jillalle :)
  Olet kyllä aikamoinen apina pysymään kyydissä ! (onneksi!)

  t. ala-arvoisia napsiva hovikuvaajasi, joka poistuu naureskellen tavaamaan kameran manuaalia ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta minä pidän Suomesta. Tai vaihtoehtoisesti jostain muusta maasta, jossa saisi laiduntaa ympäri vuoden. En niin riisistä välitä.

   Toivotaan, että apina pysyy jatkossakin kyydissä, jos vielä meinaa hehtoahteriaan selkääni laittaa, mielestäni on hyvin epäreilua lähteä kesken kaiken muille teille.

   Poista
 5. Arvoisa Torsten, etujalkasi venyvyys ja ulottuvuus on sitä luokkaa, että Totilas näyttää jäykälle eläkeläishevoselle - kalpene Totilas! Verrattiinahan sinua viikonloppuna lipizziaaneriinkin, joten eiköhän todella ole korkea aika alkaa vaatia ratsastajaltakin hieman sulavampaa eläytymistä kuin turha vauhdin jarruttelu!

  Terveisin Keilakerho RY:n kärsivien kaakkien Crash-Test Dummy Lars-Lipeävä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vihdoinkin kunnon arvostusta! Ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, vai miten se meni, kyllä me täällä kotimaassa ollaan vaan niin hienoja :) Toiset toki vähän hienompia kuin toiset!

   Poista
 6. Ai että sai hyvät naurut tätä lukiessa :D ihana !

  VastaaPoista
 7. Mistä näitä suussaroikkujia tulee? Mullakin on oma sellainen. Onneksi sama tantta kuskaa porkkanoita.
  Terkuin, naapurinpoika Lanttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me menemme kyllä vähän hukkaan täällä suomessa, kun on niin huonoja ratsastajia.. Haaveilen kovasti siitä Malinista...

   Kyllä, olen laskenut, sinä saat varmasti minua enemmän porkkanoita, ja se on kyllä suuri vääryys! Muista kiittää kilttiä tanttaasi joskus, vaikka iloisella pukilla, siitä ne aina niin riemastuu, ihan alkavat melkein kiljua! :)

   Poista
 8. Toimeksi saaneena; -eira-14. marraskuuta 2012 klo 22.26

  Arvoisa Nuori Herra Suomenhevonen,
  otan vilpittömästi osaa vaikeaan ratsastajatilanteeseesi. Nykyään(kin) on niin vaikeaa saada hyvää henkilökuntaa.

  Oma palvelusväkeni on siitä hyvä, ettei juurikaan selkääni painollaan rasita, ruokkii kiitettävän säännöllisesti ja yrittää ymmärtää vaikean lapsuuteni painolastia. Luulen, että sinunkin henkilökunnallasi on pyrkimys hyvään. Ja hehän saavat tilipäivänsä kun silloin tällöin väläytät heille parhainta osaamistasi. Ja toki henkilökunnalle on osoitettava heidän paikkansa, mm. poistumalla kouluradalta kesken tyhmän tehtävän.

  Kohtuudella keppiä ja porkkanaa, suonet tämän kielikuvan.

  Herttaisin hörähdyksin,
  Tyttis nuoruuslaitumilta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En aivan ymmärrä kaikkea mitä sanoit, mutta ihana kuulla sinusta. Ajattelen sinua usein. Silosääriäsi, villiä tukkaasi... Voitaisiinko joskus vielä nähdä? Onneksi olet saanut oikeanlaiset palvelijat, toivon sinulle kaikkea hyvää <3

   Poista
 9. Kiitoksia paljon tästä ymmärryksestä! Palaan jälleen pienien heinieni pariin ja yritän tulla valaisemaan taas teidän päiviänne sillä mielettömällä viisaudella, mikä minulla on hallussani. Suuri kiitos kuuluu parhaalle ystävälleni, ihanalle ja rakkaalle johtajalleni, Intolle ( <3 ), mutta toki paljon maailmaa nähneenä on minulla omiakin kokemuksia kertynyt jo rutkasti. Koittakaahan pysyä housuissanne, jatkoa kyllä seuraa :)

  t. Torsten

  VastaaPoista