tiistai 20. marraskuuta 2012

Jumppaa

Ponit ovat saaneet jumppailla jo kaksi päivää, vaan milloin löytyisi rako omaan jumppahetkeen? Ja kiinnostus myös ;)

Torstenin kanssa jumppasin eilen kentällä, se oli megahyvä. Yritin ratsastaa sitä mahdollisimman syvään muotoon, ja sitten tein sulkuväistöjä, avoja, siirtymisiä ja maksimoituja venytyksiä kaikissa askellajeissa. Laukka on kyllä heikompi, odotan niin että Antti saapuisi jälleen paikalle, niin voisin pyytää häneltä vahvistusvinkkejä siihen. Ei kenelläkään teillä sattuisi olemaan hyviä vahvistuvinkkejä, kun ponin vasen puoli on huomattavasti heikompi; näkyy eniten laukassa, mm. ulos päin asetus ja vastalaukka ovat tosi vaikeita.

Tänään Torstenin kanssa oli sitten puomijumppaa tiedossa. Alku meni hienosti, sitten kuumuin itsekin ihan turhan paljon, mutta lopuksi tuli niin hyvä suora, että siihen oli kiva lopettaa :) Mentiin siis kolmen esteen jumppasuoraa, niin että väleissä olisi kuulunut olla yhdet laukka-askeleet, mutta Torsten the pituushyppääjä heitti ilmaan taas sellaisia loikkia, että huh. Hyvä ettei hypännyt suoraan kahta estettä kerralla ;) Väliä siis pidennettiin useaan kertaan ja sitten lopuksi vielä laitettiin apupuomi, jonka avulla poni hiffasi tehtävän hyvin.
Into on saanut jumppailla äitini kanssa, ja tänään se sai mennä ravipuomeja myös, oli ihan tohkeissaan :) Hassu poni!Kotona tuoksuu ihanasti vielä lämpöiset voileivät, ja kohta piparkakut :) Huomenna ratsastelen molemmat hepat, mutta sitten pidän pari päivää heppalomaa ennen viikonlopun 20 tuntia med hästar ;)

2 kommenttia:

  1. Nuoruus ja hulluus ! Kadehdin ja tahdon tuota energiaa jolla vielä yhdentoista aikaan illalla paistellaan pipareita. Siis normi duunipäivien ja heppaleikkien jälkeen !

    VastaaPoista
  2. Ask pituuden, tempolla, asetuksen vaihto, väistöt(ympyrällä takaosa ulos), näillä on oman suokin laukkaa parannettu. Yksi lempparitehtävä: väistä ravissä pitkän sivun alussa pois uralta, nosta väistön asetuksen puoleinen laukka, laukkaa suoraan ja "väistä" paikassa uralle. :)

    VastaaPoista