keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Here we are

Maneesitallilla treenaamassa. Tietenkin nyt, kun aurinko paistaa ja kevättalvi näyttää parastaan :) Ei se mitään - maneesissa on silti kivaa.Torsten on ollut samaa mieltä, sillä se on liikkunut paremmin kuin hyvin. Maanantaina, kun lähinnä fiilisteltiin joustavaa pohjaa ja uutta ympäristöä, Torsten hikosi vaahtoon asti. Niin ratsastajakin, kun päällä oli sofshell-housut, talviratsastussaappaat ja villapaita ;) Minä en kuitenkaan heittäytynyt maneesin hiekkaan pötköttelemään treenin jälkeen, kuten Torsten. Se nautti kuitupohjan luxuksesta koko rahan edestä! Kaikkensa antanut poni jäi väsyneenä karsinaan torkkumaan, ja totesin, että siltä päivältä iltatarhailu oli parempi jättää välistä. Ajoin illalla vielä uudestaan tallille ja kävimme yhdessä Torstenin kanssa kävelemässä uusia tiluksia ympäri. Ihmeteltiin vieressä olevaa laskettelukeskusta - ja toki Torsten harjoitti vähän extramoveja hiihtäjien mennessä ohi tien toisella puolella. Torstenin mielestä hiihtäminen on aina ollut tosi typerää ja tosi out - niin landemaista. Toisaalta tiistaina poni oli jo paljon rauhallisemmin hiihtäjän kulkiessa ohitsemme; ehkäpä T päätti antaa suksien päällä liikkujille säälipisteitä, kun eihän täällä maalla kulje junia saatika ole isoja autoteitäkään :)On ollut mahtavaa suunnitella treenejä ilman, että on tarvinnut ottaa huomioon pohjien kuntoa, puhumattakaan säästä. Eilen tehtiin siirtymisiä ja ravityötä, tänään on suunnitelmissa laukkapuolen treenaus vastalaukkojen avulla. Kokonaisen, armottoman peilirivin edessä ; sitä pystyy ihan unohtamaan, miten karuja peilit ovat. Tehokkaita, muttei todella mitään taikapeilejä. Sellaisia ei taida olla kuin saduissa :) 

Kuvat ja pieni pätkä videota on tiistailta. Silloin Torsten törmäsi pihalla myös entiseen tarhakaveriinsa, suloiseen russitammavarsaan. Torsten oli asiasta melko innoissan ;)

Aurinkoisia päiviä ja hyviä treenejä myös sinulle! 

27 kommenttia:

 1. Mikä maneesi ja mikä "ruuna"!:D Hienosti menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Torstenilta kysyttiin, tai pikemminkin vain todettiin maneesissa treenatessa, että Se on ilmeisesti vielä ori ;)) Hassu poni <3

   Poista
 2. Siis ootteko tuolla nyt sitte pysyvästi vai oliko tää joku pikavisiitti? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olla pysyvästi, asutaan täällä viikko ja sitten palataan takaisin kotiin :)

   Poista
 3. Torsten on kyllä tavattoman upean näköinen poju!

  VastaaPoista
 4. Jos oikein tunnistan peuramaan talli on kyllä ihan mahtava paikka! Parempia puitteita ei kyllä monelta tallilta löydä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tunnistit oikein - ei tuollaisia paikkoja montaa ole :) Maneesi on niin lux.

   Poista
 5. Pistä se piiloon Torsten!! Pääseekö tuolla Peuriksella maneesiin muulloin kuin aamulla? Meinaan kun siellä on vissiin tosi ruuhkaista.. ja kuvissa näytät ratsastavan tyhjässä maneesissa. :D Vau. Miksette muuta tuonne, kun siellä on hyvät treenimahdolisuudet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torsten the hävytön :D
   Meillä on rajattu käyttöoikeus maneesille, eli pitää ratsastaa ennen klo 18 arkisin. Mä käyn kuitenkin jo heti aamulla / ap, niin saa rauhassa treenata ja Torsten tarhaa illat. Kyllä siellä saa ihan rauhassa treenata, tosin videolle ei ole tarkoituksella osunut muita ratsukoita.
   Tällainen treeniparatiisi olisi mahtava paikka asua - toisaalta haluan myös isot tarhat kokopäiväulkoilulla ja laitumet, joita puolestaan täällä ei ole. Sen takia tämä on loistava vaihtoehto tällaiselle intensiivisemmälle treenijaksolle, ja Torsten on kotiutunut todella hyvin. Varmasti pidetään vastaavanlaisia jaksoja enemmänkin jos vain kaikki menee hyvin. Niin, ja hintapolitiikka tällaisen luxustallin ja sitten Torstenin maneesittoman (luxus)tallin välillä on monen sadan euron luokkaa - tietysti :))

   Poista
 6. Voitko laittaa tarkempaa kuvaa maneesin POHJASTA , näyttää mielenkiintoiselta. Siis mikä kuitupohja?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, varmaan ihan tavallinen kuitupohja? :D Peuramaan talli osaa varmasti vastata tällaisiin kysymyksiin paremmin kuin minä :)

   Poista
  2. Nevöhöörd, siksi näytti omaan silmään niin oudolta! :D

   Poista
 7. Vähänkö hieno tuo maneesi! Ihanan valoisa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä niin pähee, noin valoisaa maneesia en ole ennen päässyt kokemaan!

   Poista
 8. Ihailtavalla tavalla panostat Torstenin parhaaksi. Tuskin olisit löytänyt mistään parempaa paikkaa maneesi-intensiivi jaksolle kuin Peuramaan, kyllä tuolla kelpaa liidellä treenikuvioita. Onko sulla joku valmentaja mukana vai treenaatko itsenäisesti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä - tämä on kaiken lisäksi vielä niin lähellä kotia, että ajaa helposti kaksi kertaa päivässä tallille jos on tarve.
   Treenaillaan tällä kertaa ihan itseksemme. Myöhemmin keväällä on tulossa Grantin valmennukset samaisella tallilla, joten on kiva, että paikka on ennestään tuttu :)

   Poista
 9. Torsten on mahtava, tekee niin tosissaan hommia. Koska aloitat kisakauden?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Torstenilla on kyllä korkea työmoraali! Kisakausi ... Hmm... Kesän alussa? Jotenkin ajatus koko kisakaudesta saa vatsan kiemurtelemaan, joten ei ainakaan vielä lähiaikoina. Pitäisi parantaa ratsastusta niin, ettei se He A tuntuisi niin utopistiselta ajatukselta ;)

   Poista
 10. Kyllä muuten näyttää kauniilta teidän meno. Oon muuten aika kadekade tosta sun istunnasta, millä sä oot nuijinut pohkeen tolleen ihan paikalleen? Torsten on aika luttanan näkönen noissa viimeisissä kuvissa.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Mulla on ollut suuri etuoikeus omistaa aina itse eteen liikkuvia hevosia, joilla ei ole pohkeilla tarvinnut rummutella. Toisaalta, Torstenin takapää olisi varmasti aktiivisempi jos itse olisin jalalla nopeampi enkä niin stabiili. Puolensa ja puolensa :)

   Poista
 11. Hitsi miten kotoisa maneesi! Hyvin meette :)

  VastaaPoista
 12. Kuten Jilla on tainnut itsekin viime valkkupostauksessa mainita, pitäisi istua enemmän niillä takataskuilla, mitä ei videossa tapahdu, vaan hän on tiukasti kiinni satulassa polvella (mistä tuo ylemmän kirjoittajan kadehtima vakaa alapohje syntyy, mikä ei siis ole kovinkaan kadehdittava asia tässä tapauksessa) :)

  VastaaPoista
 13. Hienoja kuvia, hieno poni ja ihanasti tulee valo noista maneesin ikkuinoista! :)

  VastaaPoista