maanantai 21. huhtikuuta 2014

Sjundbyn linnalla

Päiväretki linnan maisemissa


Sääli, että meidän niin kivan ja jälleen ponin rohkeaksi sekä selväpäiseksi osoittaneen maastoiluhetken kosken sillalla pilasi yksi huono koulurata. Sen olisi kokonaan voinut jättää välistä :) Kyllä olisi elämä helppoa, jos muutaman kerran kuukaudessa suunnistaisikin koppi perässä kisojen sijasta vaikka maastoilemaan uusiin maisemiin! ;)

Mun eilisiltainen ratsastus oli jo jäätävän huonoa - paitsi maastossa, kun kolmistaan poikien kanssa käytiin ilta-auringon värjäämissä maisemissa, Into käsiheppana ja Torsten ratsun roolissa. Kentällä kuitenkin korjasin omat virheeni kädellä, ja sama meno jatkui tänään veryttelyssä. Sen lisäksi veryttelin aivan liian vähän, enkä käynyt verkkaryhmän kanssa maneesissa ollenkaan ennen rataa - verkkaryhmän ja oman starttini välillä oli miltein tunti, joten ajattelin viime kauden laahustusradat ja kevään ensimmäinen hurjan lämmin päivä mielessä, ettei minulla tunnin verkkaamisen jälkeen olisi enää minkäänlaista liikettä esittävää ponnya alla. No, ilmeisesti täi tervassa - malliin liikkuva Torsten ei olekaan kauden teema, vaan maneesia hurjasti kyttäävä pommi pikemminkin ... Koko rata oli hyvin jännittynyt, prosentteja irtosi tasan  60 ja kotiin viemiseksi aito harmitus moisesta epäonnistumisesta. Mun komea poni <3Loppupäivä kului terassilla ilmasta nauttien, milloin mitäkin herkkua syöden. Huomenna poni Torsten saa hyppäillä vähän irtona, mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan. Lisäksi pitäisi yrittää varata koulutuntia ja loppuviikosta olisi taas aika mennä nolaamaan ratsuni sekä itseni lähikarkeloihin :) 

Energistä (ja lyhyttä!) työviikkoa !


10 kommenttia:

 1. Ihanat maisemat ja ihana ratsukko! :) Jos viime kaudella teemana oli "täi tervassa" ja nyt "apua pelkään kaikkea" niin seuraavaksi löytyy "kultainen keskitie" , eikö vaan? :D

  VastaaPoista
 2. Niin. Jos Ponisi sun tyynen rauhallisena mennä kopsuttelee pitkin puusiltaa jonka alla kuohuu koski, ympärillä on mopoja, fillareita ja fiskareita ja poni vaan tyytyväisenä hymyilee niin pidän tätä ominaisuutta huomattavasti tärkeämpänä hevoselle kuin sitä ettei se kyttaa hiekkalaatikossa tylsiä koulukiemuroita vääntäessään ...;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, onhan Poni tosi hieno. Mutta tietysti voisi ajatella olevansa rohkea myös siellä kouluaitojen sisäpuolella...

   Poista
 3. Koiramaailmassa on tullut tutuksi ilmiö että superhäiriössä koira saattaa keskittyä tosi hienostikin tekemään tehtäviä mutta sitten kun ympäristö ei tarjoa mitään aistiärsykkeitä niin pienikin juttu saattaa rikkoa keskittymisen. Kokeilisin ehkä laittaa esim supertylsän hiekkalaatikon reunalle/keskelle tms yhden muovipussin lepattamaan tuulessa tms jonkin yksittäisen ärsykkeen johon ponin saisi reagoimaan ja sitten harjoittelemaan sitä että miten se jätetään huomiotta ja keskitytään taas tekemiseen. Ehkä. Kenties. Ainakin koirien kanssa pitää harjoitella paljon myös häiriötreenien lisäksi niitä vähähäiriöisiä tilanteita. Tiedä sitten toimisiko hevosella sama :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta - maastossakin yksi rekka vastaan tullessa voi olla kamalaa, mutta ison tien varressa monta rekkaa ei ole mikään isompi juttu.

   En kyllä tiedä, toimisiko sama hevosilla. Tai kyllä, kotonakin ärsykkeitä löytyy milloin mistäkin, mutta niistä hevosen saaminen ohi täysin rennosti - siihen en ole vielä löytänyt ratkaisua! ;) Kiitos kommentistasi ja vinkistäsi :)

   Poista
 4. Pitäähän joka kaudella olla oma teema;)
  Ei prosentitkaan pahalta kuulosta, mutta itsehän sen aina tietää, miltä suoritus tuntui. Ihania aurinkoisia pääsiäiskuvia, olisi ilmeisesti kannattanut lähteä tuonne ainakin katsojaksi. Tosin vähän on ollut harkinnassa viedä Setä C tuonne/jonnekin muualle kohtuullisen lähelle (=josta pääsee hätätilassa vaikka kävellen pois, jos herra pistää parastaan)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mä toivon että joku kausi meidän teema olisi hyvä ratsastaja ja ruusukekasat :'D

   Joo, tuolla noi maisemat on ihan toista luokkaa. Harvoin näkee noin isoja linnoja tai hienoja koskia :)

   Kynnariin ensi viikonloppuna? :)) Ne on aina tosi kivat kisat, ja varmasti ulkokentällä ;)

   Poista
 5. Kokemuksen piikkiin,vaikka ei nuo huonot prosentit ole.Upeat linnakuvat.

  VastaaPoista