torstai 3. huhtikuuta 2014

Varustehuoltoa

Pesupäivä

Sprengerin jalometallit käyvät säännöllisesti tiskikoneen läpi. Kyllä sädehtii ;)

Horseman's One Steppiä, mikrokuituliinoja ja hammastikkuja. Reilusti hävettävän likaiset suitset vaativat järeät aseet ... 

Meksikolaisten lampaankarvatkin pestään shampoolla, kelpaa poikien puksuttaa pehmeät karvat nenällä ;)

Ja poikien arkisuitset kiiltää taas :)

Vannoutuneena Cavalorin satulansaippuan fanina päivittelin viime vuoden puolella (!) Vermon Hevosväylän Petralle, ettei hänellä ihmeainetta ollut hyllyssä. Hyväksi havaittua en osaa vaihtaa, mutta Petra sujautti pussiini kuitenkin pikkujoululahjaksi purkin Horseman's One Step nahan puhdistus + hoitoainetta. Liki puoli vuotta myöhemmin (meillä ei turhan usein suitsia pestä ;)) pääsi aine kokeiluun - ja ansaitsi uuden Suosikin tittelin itselleen. Lämpöisesti suosittelen, ei tarvinnut hikipäässä hinkata tehokkaan aineen kanssa. Ja kädetkin oli ihanan pehmeät käsittelyn jälkeen ;)

P.s. Tämä ei ole mainos, vaan hyväksi havaittu käyttäjäkokemus :)

Parhaita elämää helpottavia varusteiden hoitovinkkejä ja tuotesuosituksia saa laittaa jakoon :)

18 kommenttia:

 1. Horseman's One Step on ihan parasta, en käytä enää muita! :)

  VastaaPoista
 2. Passierin suitsisaippua pienessä suihkepullossa superkätevä. Käyn sillä aina läpi pinnallisesti suitset ja vyön ratsastuksen jälkeen. Sopii myös suursiivoukseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen takia cavaloristakin olen tykännyt, kun se on suihkepullossa. On niin helppo kisapaikoillakin vaan vähän suihkia kamoja puhtaammaksi ;)

   Poista
 3. Ooh ihanaa rakastan kaikkia siivous- / puhdistuskuvia ja kirjoituksia! Tuo kuolainten käyttäminen tiskikoneessa ei ole hullumpi idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat puhtaista varusteista / kodista jne on minunkin mielestä kivoja, mutta itse siivous ... Not :D

   Poista
 4. Stubbenia käytän,voisin seuraavaksi kokeilla suosittelemaasi tuotetta.Oletko muuten ollut tyytyväinen wahlstenin suitsiin?Pitäisi hankkia uudet,ovat vaan kalliita hööksiin yms.verrattuna,mutta jos ovat kestävät niin sittenhän ne kannattaisi hankkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oln ollut tyytyväinen! Vasemman puolen suitset kolmipaloilla on ostettu -09, ja olleet Intolla käytössä lähes päivittäin. Muutkin suitset ovat muutaman vuoden vanhoja, joita vuorotellen käytän. Nahka on tosi laadukasta, ja tikkaukset kauniita :)

   Poista
 5. Hienoja kuvia (toi eka varsinkin!) ja kiva postaus!

  VastaaPoista
 6. Tiskikone on ihan loistava idea, pitää ottaa käyttöön!
  Parasta saippuaa en osaa sanoa. Nyt on käytössä Stübben, ei tunnu huonolta, mutta en tiedä onko paras mahdollinen. Joskus ennen oli Vereduksen saippua ja se oli ihan huippu, en ole vaan enää löytänyt mistään tuota lisää! Vereduksen nahkarasva on sen sijaan käytössä, ihan parasta! Tallivarusteiden lisäksi sillä hoidetaan kengät, nahkalaukut, vyöt... ja tuli tuossa talvella käsiteltyä vanhempien nojatuolitkin, joiden käsinojissa oli vuosikymmenten takaisia jonkun lapsen hampaanjälkiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, rasvan täytyy olla kyllä todella tehokasta jos hampaanjälkiin tehoaa ... ;)

   Poista
 7. Kiitos tiskikone ideasta!! Ja Kaisaa kompaten, ihania raikkaita kuvia ja puhtaita varusteita ;)

  VastaaPoista
 8. Mitä kuolaimia teillä on käytössä? Mulla on kolmipalasprengerit joista tykkään kovasti. Oletteko pitäneet noista nivelistä? Huomasitko muuten, että mun blogissa on haaste:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vaikka ja mitä. Lähinnä Sprengerin, muotoiltuja aurigan-kuolaimia, eri paksuisina, nivelinä ja kolmipaloina. Nyt Torstenilla pääasiassa koulukuolaimina paksut aurigan nivelet, jotka ovat toimineet kivasti :) Kolmipaloistakkin se tykkää, kun taas Intolla suosin vain niveliä, siitä tulee kolmipalalla niin "tahmea". Äiti taas tykkää käyttää kolmipalaa, joten hyvä, että on varaa valita ;)

   Kiitos, huomasin! Haastava haaste on työn alla!

   Poista
 9. Oliskohan tää spray-muodossa oleva kans hyvä valinta?
  http://www.borjeskotimaki.fi/tuote/horseman-s-one-step-spray-236ml/5337/

  VastaaPoista