torstai 24. huhtikuuta 2014

Hei, me treenataan

Koulutreeniä 


Pitkästä aikaa kävimme eilen Mian valmennuksessa. Yleensä Torsten on ollut oikein hyvä kyseisellä kentällä - uudet paikat kun ovat aiheuttaneet Torstenissa positiivista ryhtiä ja liikkuvuutta. Nyt viimeisten kilpailujen sekä eilisen valmennuksen perusteella voisi sanoa asian muuttuneen täysin päinvastaiseksi. Poni ei säästele äänen käytössä, kyttäämisessä tai vauhdissa. Toisaalta ideaali tilanne saada kaikki hyöty irti valmennuksesta sekä apu tuleviin, samankaltaisiin kilpailutilanteisiin. 

Ja kyllä hiki virtasi, ennen kuin saavutettiin liikkumiseen jälleen hyvä taso. Omaan istuntaan ja käsiin pitää kiinnittää erityisen paljon huomiota. Avuksi takapuolen päällä istumiseen sain nostaa polvia ja kulkea liikkeen mukana (Ei siis nojata taakse!). Kääntäminen tapahtuu kevyesti reidellä ja polvella - mutta takareisi ei saa puristaa. Jalka lähellä, ilman että jalka painaa alas. Laukassa, missä istuminen on ehdottomasti vaikeinta, sain luvan päästää Torstenin aavistuksen pidemmälle kaulalle, jotta pystyisin itse keskittymään olennaiseen.

Viikon sisällä Torstenin puoliero on suurentunut todella paljon, ja vasempaan kierrokseen ratsastaessa menetän ponin hyvän ryhdin ja tahdin joka kerta. Tätä siis treenataan, eikä hierojankaan tilaaminen paikalle olisi huono idea. Toisaalta en usko, että hieronnasta tms on hyötyä pitkällä juoksulla, jos myös ratsastajan virheitä ei korjata. Hyvin ratsastettu, oikeinpäin liikkuva, suora hevonen kun ei periaatteessa tarvitse muuta lihashuoltoa kuin säännöllisen piehtaroinnin ;) (terkuin superkallilla kiropraktikolla säännöllisesti vieraileva suomipoika :)) Ylipäätänsä erilaisilla hoidoilla ostetaan lähinnä omistajan mielenrauhaa, eikä sitäkään tietysti sovi yhtään vähätellä.

Edellisestä valmennuksesta olikin kulunut jo pari kuukautta, me ei turhaa valmentajia vaivata ;)

Tilattiin tunnille oma savukone :))


Kahden päivän treeniin on kuitenkin kuulunut paljon hyviäkin pätkiä, ja eilen treenasimme myös ensimmäistä kertaa minä selässä piaffia. Tai on äiti jeesannut muutaman kerran maasta käsin, mutta ei se ole ihan sama asia ;) Poni tajusi eilen hienosti ja tänään - voi tänään, myös ratsastaja tajusi! Hyvin, hyvin pienellä paineistuksella poni piffasi muutamat oikein superhyvät askeleet! 


Melkoisen tyytyväinen ja onnellinen piffaavan suomenhevosen omistaja ja ratsastaja :)) (ja hyvin itseensä tyytyväinen ratsu) Myös kuvaaja oli häkeltynyt ponin askelista ja jätti kameran laukaisematta ;)

<3 

Tyytyväiset hevoset harjoittelulaitumella töiden jälkeen :)

12 kommenttia:

 1. On se pähee poni, aina halutessaan ;)

  VastaaPoista
 2. Hieno Torsten on kaikissa kuvissa, mutta toi viimeinen kuva on niin awww...Ihqut.

  VastaaPoista
 3. Piaffi on kunnossa, joten nyt treenaamaan muita korkeakoululiikkeitä ;) Te ootte kyllä niin hienoja!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos kiitos Emmi :) Mä luulen että babypiffi tulee olemaan yksi ainoista korkeamman koulunliikkeistä, minkä me pystymme oppimaan ;))

   Poista
 4. "Hyvin ratsastettu, oikeinpäin liikkuva, suora hevonen kun ei periaatteessa tarvitse muuta lihashuoltoa kuin säännöllisen piehtaroinnin ;) (terkuin superkallilla kiropraktikolla säännöllisesti vieraileva suomipoika :)) Ylipäätänsä erilaisilla hoidoilla ostetaan lähinnä omistajan mielenrauhaa, eikä sitäkään tietysti sovi yhtään vähätellä." Kiitos tästä. En edes jaksa laskea niitä kertoja, jolloin oon tuntenut piston sydämessäni kun ihmiset kertovat kuinka heidän koiransa käyvät tirmmaajalla (myös muutkin kuin perinteiset trimmattavat rodut), koirauimalassa, hierojalla, akupunktiossa, osteopatiassa.... Ja minun koirat käyvät parin vuoden välein rokotuksissa. Siitä rokotuskäynnistä kun harvoin jää mitään kovin mielenkiintoista kerrottavaa. Toisaalta taas katson koiriani metsälenkin jälkeen kun rapaa on korvia myöden ja sieltä kuran ja muun keskeltä pilkistää hehkuvat silmät ja naama niin hymyssä, eikai ne niin paljon siitä kärsi etteivät näe hierojaa, trimmaajaa, akupunktioneuloja tai muuta..

  Kylläpäs nyt purin sydäntäni :'D melkein liittyi tähän postaukseen. Mutta mahtavia kuvia, Torsten vaan on <3 en oo mikään suokki fani näin muuten, mutta sun blogia tulee usein luettua ja kyllä sun pojat on voittanut mut ihan puolelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta kommentista! Niin usein ratsastuksessa vain korjataan niitä ainaisia lihasjumeja yms, mitä ratsastuksesta syntyy - muttei sitä alkuperäistä syytä jumien aiheuttajalle! Ja harrastuskoirien hierontoja tms en ymmärrä yhtään, voi Pätkis parkaa ;)

   Poista
 5. Miksi käytät suojia koulutreeneissä, eikö suomenhevonen ole varmajalkainen hevonen? Estetreenit ymmärrän että suojitetaan, mutta että sileällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on oman tallin ja valmentajan tallin välillä parinkymmenen minuutin ratsastusmatka, joka kulkee puoliksi avohakkuun ja metsän kautta. Sitä varten suojitan, enkä viitsi ottaa suojia tunnin ajaksi pois, kun takaisin on kuljettava samaa reittiä ;)

   Poista