sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Viikonlopun H-hetket

...ja niitä mahtuu näihin hevostäyteisiin päiviin paljon! Mukana tietysti on pitkiä päikkäreitä, sohvalla hengailua, töllön tuijotusta, vastapainoksi 6-16 talleille... Aika hurjaa ;) 


Mutta niihin hienoihin hetkiin. Lauantaina tallin siivousten jälkeen ajoin Torstenia itse Maken opissa. Se oli todella hauskaa! Viime kerralla hänen käydessään ajoin lopuksi itse hetken,ja poni oli todella herkkä suusta silloin. Siitä olenkin miettinyt, saanko sitä itse lähellekään niin herkäksi ajaen (Into on niin paljon helpompi tässä lajissa), ja tiedättekö mitä; kyllä se herkistyi ajon aikana todella herkäksi! Jouduin oikeasti miettimään, etten jäänyt yhtään kädellä kiinni, etenkään laukannostoissa. Torstenille tuli koko hommasta oikein hiki ;) Alla lyhyttä videopätkää. 



Iltapäivällä Inton kanssa kuvittelin kokevani upeita hetkiä LGn "kuolaimettoman kuolaimen" kanssa, mutta väärin luulin. Vaikka Into olikin varmasti ihan tyytyväinen, niin kouluratsastuksesta siinä ei ollut kyse ;) Tästä vähän laajemmin infoa, kun vielä Torstenilla testaan niitä. Kiitoksia kuitenkin jo Eiralle lainasta! 


Sunnuntaina pääsin sitten nauttimaan hyvin avuilla olevasta ponista, joista saan kiittää Mian tuntia ja Maken takaa-ajoa (;)). T oli niin hieno! Tosi laadukasta ravia, hyvää käyntiä ja isoa laukkaa, joskin vasen oli vähän vaikeampaa, niinkuin yleensäkin. Poni oli miltein yhtä kevyt kuin ajossa, mutta olin vähän höllämielinen muodon kanssa, ja annoin sen olla melko aukinainen, pääpointtina oli keveys, takajalkojen aktiivisuus, tahti ja pohkeiden kuuntelu. Loppuun tein muutamia lisäyksiä, ja kyllä, tänään koin sitten hienoimman keskiravin ikinä. Tahti säilyi, muotö säilyi, tuntuma oli kevyt, mutta etujalat nousivat kunnolla eteen ja se takapään työskentely... Uskomatonta! Vitsi mitä pompotusta! Siitä suoraan sitten rupesinkin keventelemään, ja ihan loppuun otin vielä vasemman laukan kevyessä istunnassa eteen - alas. 45 minuutin kuluttua maneesista kartanon teille lähti kävelemään ratsu ja ratsastaja, joiden molempien naamat olivat kuin Hangon keksit! :D 






Into pääsi melko kevyelle hölkälle, vaikka virtaa papassa olikin vaikka muille jakaa... Vaan mun piti mennä jakamaan neljän heinät, joten Into pääsee sitten luultavasti huomenna rankemmalle jumpalle, ja Torstenilla pitää olla tosi kevyt päivä. 

Torstenille on nyt muuten löytynyt melko sopiva satula; Albionin Platinum Ultra (ihan pikkiriikkisen olen onnellinen Torstenin erittäin kalliista mausta, sillä se on ehdottomasti, ylivoimaisesti paras satula ikinä, missä olen istunut!). Pikkasen sitä pitäisi saada suoremmaksi, täytyy jutella satula.comin kanssa :) Siellä on kyllä ollut aivan loistava palvelu ja laaja valikoima, voin lämpöisesti suositella kaikille satulaa tarvitseville. 
Joulutontut aloittaa ajoissa! :)
Nyt pitäisi omista penkeistä päästä eroon, vievät turhaa tilaa satulahuoneessa, joten; 

Mustang Europa koulusatula 17, leveys 35, siisti, jalustinhihnojen kohdalla kulumaa. Juuri uusitut vastinhihnat. Hp. 500 €. 

Intolle vuonna 2005 ostettu (uutena) Wintec Isabell Werth koulusatula, 17,5. Leveitä kaaria mukaan. Vanha, mutta hyväkuntoinen. Ilmatopattu. 350€. 

Näihin ratsastajan onnellisiin tunnelmiin, toivottavasti teidän viikonloput on myös menneet onnistuneesti :) Palaillaan! 

11 kommenttia:

  1. On kivaa sitten aikanaan kuulla miten koit LG:n toimivan/toimimattomuuden.

    Voi kun toi teidän Mustangi olisi pienempi, se voisi hyvinkin passata meidän pyörykälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdottomasti saat kuulla koko stoorin!

      Ja hitsit, se on pienempi ;) Nimittäin 17 tuumainen. En ole ihan perillä, minkä kokoisella penkillä olen muutaman vuoden ratsastanut...

      Poista
  2. Hienosti menee ohjasajossa! Kuka teille opetti? Lisää juttua tästä kiitos? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nymanin Make on meitä opettanut säännöllisen epäsäännöllisesti vuosia (hmm, pisin tauko on kyllä ollut kaksi vuotta ettei olla nähty, mutta onneksi käy tällä nykyisellä tallilla!), ja hänhän on tässä lajissa aivan guru. Voisin yrittää lähipäivinä tehdä jonkun jutuntyngän aiheesta :)

      Poista
  3. Hei ! Onko sinulla vielä tuo Wintecin koulupenkki myynnissä? Olisin kiinnostunut :)

    T. Johanna

    VastaaPoista
  4. Hei Johanna, satula on vielä sovituksessa, mutta infoan heti kun tiedän tarkemmin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satula ei sopinut, joten on jälleen vapaana :)

      Poista
    2. Voitaisiinko sopia satulan sovituksesta? :)

      -Johanna

      Poista
    3. Tottakai! Jos laitat vaikka meiliä mulle; jilla.lappalainen@hotmail.com

      Poista
  5. Voi vitsi! Kiitos näistä ohjasajo postauksista! Mä oon itse saikulla ja saan vain talutella hevosta, ja rohkaistuin ohjasajamaan mun ruunaa, ja vitsit että oli mielenkiintoista ja mieltä avartavaa touhua ;) Jää varmasti meidän viikko-ohjelmaan myös saikun jälkeen! Haluaisitko joskus postauksesa perehtyä vielä enemmän ohjasajamiseen, millaisia tehtäviä / mielikuvia hyödynnät jne! // http://emppsil.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä että oli apua - ohjasajo on omasta mielestänikin tosi hyvää jumppaa! Ja ehdottomasti on suunnitteilla laajempikin postaus tästä touhusta :)

      Poista