tiistai 22. maaliskuuta 2016

Tuttu ja turvallinen

Elämä ei valitettavasti ole pelkkää juhlahetkeä ja lomailua, niin kivaa kuin se olisikin. Välillä täytyy jumpata, treenata ja mennä mukavuusalueen ulkopuolelle. Siinä missä mieli tarvitsee laidunhetkiä ja vapaita, kroppa vaatii jumppaa. Molemmat ovat aivan yhtä tärkeitä, vaikka toinen olisikin mukavampaa ;)
 
Torstenilla on hirvittävän hyvä työmotivaatio, varsinkin silloin kun työt tehdään leppoisasti ja sille helpoksi. Jos siltä pyytää muuttamaan jotain, se todennäköisesti tarjoaa ensimmäiseksi tutuksi ja turvalliseksi tullutta tapaa suoriutua tehtävästä. Hevonen ei ymmärrä, miksi asiat pitäisi tehdä toisin - se jää ratsastajan tehtäväksi, motivoida hevonen haluamaan muuttaa itseään.
 
Ratsastaja  kyllä ymmärtää ja tiedostaa, miksi satulassa tulisi istua suorassa ja mitä käy jos niin ei tee, mutta silti istumme vähän vinossa ja mutkalla ja sinnepäin. On kuin kroppa pitäisi viimeisillä voimillaan kiinni vanhasta ja tutusta tavasta - ja jos saat muutoksen aikaiseksi, niin heti kolmen kierroksen jälkeen saat korjata kroppaa uudestaan, kun omaa elämäänsä elävä kroppa on hiipinyt takaisin vanhaan malliin.
 
Että yritä nyt sitten kertoa ponille, miksi sillä vasemmalla takajalalla pitäisi työntää enemmän, kun poni itsekin huomaa, että eipä se ratsastaja taaskaan istu keskellä.
 
 
 

Siis mitä sä sanoit? Liian pitkät ohjat? Ei todellakaan oo!
 
 


 




Torstenin lihakset alkaa pikkuhiljaa syntyä takaisin - kiitos ruuan, ei treenin, alkaa olemaan ruokintapostauksen aika! Eilen treenissä oli paljon hyviä pätkiä, kevyellä tuntumalla ja tasaisella hevosella - tietysti Torstenilla oli välissä omia mielipiteitä asioista... Onneksi päästiin lopettamaan huipulla tavalla, niin rentoon ja tasapainoiseen laukkaan että olisi tehnyt mieli heittää kannat kattoon! Sen sijaan jätettiin vain kenkä peltoon.
 

Söpistelykaverit <3

12 kommenttia:

  1. Jumaleissön noita lihaksia, on pojalla niskaa ja pussihousut. Ruokintapostausta olen joskus toivonut, kiva jos sellainen on tulossa, mutta haluaisin myös treenipostauksen. Ei nuo lihakset pelkästään syömällä synny.
    Teksti ja kuvat oli taas taattua Jillaa, laadukkaat ja hauska. Repesin tuohon kenkään. Kiitos aurinkoisen aamun lukuhetkestä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on, ja jotenkin tuntui että etenkin kaulaan oli tullut linjaa jopa oman lomani aikana, että kyllä ne lihakset vaan levolla ja ruokinnalla tehdään ;) Ruokintapostaus on siis viritteillä! Treenipostauksissa olen kuitenkin ihan käsi, vaikka kyllähän niitäkin valmennusjuttujen muodossa tänne tulee kirjoiteltua. Ehkä voisin yrittää jotain tarkempaa juttua kirjoittaa, mutta ei täällä kyllä mitään ihmeitä tehdä. Keskivertoa vähemmän ja varmasti huonommin :'D

      Mutta kiitos ihanasta kommentistasi, toivotaan aurinkoa myös loppuviikkoon :)

      Poista
  2. Laitetaan myös varustepostaus toivomuslistalle.
    Hieno Torsten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos toiveesta, katsotaan mitä saan aikaiseksi :)

      Poista
  3. Vau, onpas siellä ollut keväistä! Torsten on niin hieno :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihanaa kun aurinko pilkahti hetkeksi esiin :) Torsten kiittää!

      Poista
  4. Onpa tosiaan muskelia ja murkulaa, hieno Torsten!

    Jos se teidän estesatula (blogikirppis) on vielä vapaa, voisin napata sen jollain etelän reissulla sovituksen kautta omaksi, jos sinulle käy. Ponimies tarvitsee satunnaiseen hyppelyyn penkin ja tuo voisi olla melko bueno. Toki se Albionin koulusatulakin olisi ihana, mutta juuri nyt ei ole mahdollista investoida vaikka aivan superhyvä hinta olisikin :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Torsten on vaan niin hyvä!

      Estesatula on vapaa ja vanhaksi satulaksi oikein hyvä, mutta mä epäilen vahvasti, että on teille(kin) aivan liian kapea... Että juu, ehdottomasti saat sovittaa mutta mulla on vakaa epäilys ettei teillä olla ihan niin siroja mitä tämä satula vaatisi ;)

      Poista
  5. Jilla olet niin ihana! Kuvat on niin arkisia mutta silti niistä huokuu se ilo millä tätä juttua tehdään - ja ootte Torstenin kanssa kyllä niin lutusia. Tekstikin on niin rennosti kirjoiteltuja mutta silti asiallisia. Jatka samaan malliin ja mukavaa kevättä teille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana, voi kiitos! :D Oikein mukavaa kevättä myös sinulle ja kiitos kommentistasi :)

      Poista
  6. Ihana postaus, ja niin keväiset kuvat!

    Hyvältä näyttää Torsten ja tekemisenne. Osasit taitavasti pukea sanoiksi tuon miten ratsastajan pitää houkutella hevonen (ja itsensäkin) mukavuusalueen ulkopuolelle, tekemällä niitä ei-niin-helppoja-ja-kivoja juttuja. Kyllä se aherrus kannattaa - eilen menohaluinen herrasmies malttoi loppuraveissakin ravata rauhallisesti, kiitos opettajamme teettämän kahdeksikkotehtävän.

    Menestyksekkäitä treenejä!
    Maarit L. :-)

    PS. Mielenkiinnolla odotan minäkin ruoka-, varuste - ja treenipostauksia! Tai siis - oikeasti ihan mitä vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas Maarit! On kyllä hitokseen vaikeaa yrittää selittää hevoselle miksi asioita pitäisi tehdä toisin - kun se on jo tosi vaikeaa itselleenkin, vaikka tasan ymmärtää, että itseä täytyy muuttaa jos haluaa muutosta! Onneksi meilläkin on heti ensi viikon alussa taas treffit valmentajan kanssa, niin päästään back on track. Vaikka täytyykin myöntää, että Torsten on ollut tosi hyvä ratsastaa, kun ottaa huomioon että se on juuri lepäillyt viikon - nämä lomat eivät kyllä vaikuta mitenkään muuten kuin positiivisesti, mikä on ihan käsittämätöntä! Ihanaa että teillä on ollut onnistumisia, ne tuntuvat joka kerta yhtä hyvältä :)

      Poista