keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Puhelimesta

lomakuvia ja muuta
 
Ihana Dubai ja ihana Linda!
 
Loma aloitettiin asiaan kuuluvasti perjantaibrunssilla. Maistoin elämäni ensimmäistä kertaa ostereita, jotka eivät siis maistu yhtään miltään. Kolme tuntia valkoviiniä, drinkkejä ja ruokaa...
 
ja sitten oltiin valmiita jatkoille! Viinilasillinen kustansi reilusti yli kympin, mutta happy hour laski muutaman drinkin hinnat Suomen tasolle - alkoholi on Dubaissa kallista eikä sitä saa kuin hotellien yhteyteen rakennetuista ravintoloista tai clubeista.
 
Taxilla kulkeminen on halpaa mutta metrolla pääset vielä edullisemmin - ja ruuhka-aikaan paljon nopeammin (ja ruuhka-aika loppui yleensä vasta puolen yön jälkeen...). Metrossa on erikseen sekavaunut ja vain naisille tarkoitetut vaunut - miehiä ei todellakaan naistenvaunuissa näkynyt, sillä siitä seuraa sakot sekä pahoja katseita. Kaikissa vaunuissa oli kiellettyä sakkojen uhalla syödä, juoda ja tehdä purkkapalloja - eikun siis jauhaa purkkaa! :D
 
Rantaelämää! Sain koko viikon suola-annoksen kerralla kun en vaan osannut pitää suutani kiinni, siis siellä meressä. Myös talon omalla poolilla tuli vietettyä aikaa :)
 
Turisti ja ihmeelliset pilvenpiirtäjät. Kaupungissa oli maalattu kävelykatu täyteen hienoja 3D-kuvia.
 
Kauniita maisemia. Taximatka tähän hotelliin oli 30 min, 2 km. Siinä jo taxikuskikin naureskeli, että nopeammin olisitte olleet perillä kävellen - mutta kun korot... ;) Liikenneruuhkat ja töötin käyttö olivat jotain, mitä ei suomalaiseen sujuvaan liikenteeseen tottunut voinut ymmärtää.

Vaan kyllähän kaupungin parhaaseen ladys nightiin kannatti jonottaa! Tiistai-iltaisin kaupungissa vietettiin tyttöjen iltaa, jolloin viini ja kuohuva oli naisille ilmaista paikasta riippuen joko muutaman drinkin verran, koko illan tai puoleen yöhön asti.
 
Ja miksi kukaan heräisi lomallaan puoli seitsemältä? Että pääsee katsomaan hevosia... Kävimme Dubain Polo & Equestrian Clubilla aamupalalla sekä tallikierroksella. Juttua paikallisesta hevosenpidosta tulossa!
 
Lähtöiltana istuttiin rannan terassilla syömässä ja kuunneltiin paikallisen kuuluisuuden konserttia. Tunnelma oli hieno :) Ennen yölentoa ja pakkaamista nautittiin vielä viimeisistä rantakävelyistä ja kutsuista Saudiarabiaan. Eikun siis joo. Siitä ensimmäisestä. Jälkimmäinen oli tietysti sellainen itsetunto-korkealle mutta kiitos ei.
 
Kuvailin snäppiin pätkiä koko loman ajalta, ja kokosin niistä pienen videon. Tämä on ehkä sellaisena muistona itselle, että seuraavalle lomalle osta videokamera ja anna sen rasittavan maksimissaan 10 sec pituisten snäppivideoiden olla...
 

 
Home sweet home, ihanat T & T ♥
 
 Torstenille vähän isompia virpomisoksia ja irronneen kengän kunniaksi kraniohoitoa ;)
 
Pääsiäispyhinä töiden lomassa täytyy varmaan lähteä ulos syömään - kun on tottunut Helsingin loistaviin ravintoiloihin, täytyy myöntää, että ihan pikkiriikkisen joutui pettymään suurkaupungin ravintoloihin. Tai ehkä meillä on vaan ylivertaisen hyvä täällä kotimaassa :)

9 kommenttia:

  1. mikä sun snäppi on? :)

    VastaaPoista
  2. Ihana video! Jotenkin sai tosi hyvin matkan tunnelmasta kiinni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Videota on kiva itsekin katsoa kun täällä kylmää ja märkää ja pimeää ... :D

      Poista
  3. "Cheekistä on todellakin tulossa joku pätkä seuraavaan puhelinpostaukseen, oli se aika ihku!" (lainaus edellisen puhelinpostauksen kommenteista) mutta mihis se jäi? ;) ;)
    Kelpaisi itsellekin kyllä loma Dubaihin..!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se nyt jäi kun oli niin epätarkka pätkä .... :D Kädet tärisseet liikaa ;)

      Poista
  4. Oliko muuten millainen maa olla? Oliko hirveästi sääntöjä/kieltoja vai pystyikö olemaan ihan rennosti? Miehen kanssa olen tuonne suunnitellut lähteä, mutta mietityttää kaikki mitä olen kuullut, että julkiset pusut on ehdoton ei yms :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pukeutumiseen on vähän sellaisia ohjeita, että olkapäät ja polvet olisi hyvä peittää - aika harva sitä enää noudattaa, me mentiin ajatuksella että jos jompikumpi on peitetty niin hyvä. Ihan vapaasti ihmiset siellä viiletti tuubitopeissa ja minishortseissa ilman että saivat pahoja katseita. Alkoholin kanssa on ne omat säännöt ja julkisella paikalla ei saa olla humalassa, mutta ei näin sinkkumatkailijan vinkkelistä muita tullut mieleen eikä noistakaan oikeasti yksikään varsinaisesti rajoittanut lomailua. Käsi kädessä en nähnyt kuin muutaman ihmisen kulkevan enkä kenenkään pussaavaan, että se kyllä varmaan on aikalailla kiellettyä ;)

      Poista
  5. Apua nyt on menny ihan ohi! mikä sun snäppi on??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et ole jäänyt mistään paitsi, ärsyttävä ja koukuttava ohjelma :D Joka tapauksessa lähinnä Torstenista löytää pätkiä nimellä jillalap :)

      Poista