sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Lahjoista parhain

Neljäs adventti

Ystävyys on lahjoista parhain. (c) Laura Heinonen
 
 Jouluntoivelahjat, kilometrien pituiset lahjalistat, muista naapuria ja opettajaa, postinkantajaa ja anoppia. Muista ostaa lahja myös sille sukulaisen ystävälle jonka saatat ehkä nähdä joka vuosi. Osta persoonallinen ja arvokas lahja poikaystävälle ja vanhemmillesi. Muista ostaa kasapäin lahjoja lapsille - kiltteys ei missään nimessä ole mittari lahjojen määrälle ja toisaalta lapset eivät ole huonokäytöksisiä ilman aikuisen esimerkkiä ;) Ja tietysti, paljon lahjoja myös eläimille, koska sanotaan että esimerkiksi hevonen jää henkisesti kolmevuotiaan ihmisen tasolle, joten voitteko kuvitella kolmevuotiasta suomalaista lasta ilman lahjoja.
Ja sitten pitää tietysti ostaa itsellemme lahjoja, kun ei kukaan kuitenkaan arvaa mitä ihan oikeasti haluamme.

Vai haluammeko?

Mitä vanhemmaksi tulee (sanoo Jilla 24 vee), sitä lyhyemmäksi lahjalista käy. Asioita mitä elämältä toivoo, ei voi kääriä kultapaperiin ja asetella kauniisti kuusen alle. Terveyttä, rakkautta ja ystäviä, ripaus onnea, ihan jokaiselle.

Terveyden kohdalla itse pystyy lähinnä pitämään huolen siitä, ettei sitä riistä toiselta.

Sen sijaan meistä jokainen voi olla ystävä sille, kenellä sellaista ei ole. Ihmisen arvokkain lahja, mitä toiselle voi antaa, on aika. Aikaa tuntemattomille, ystäville, rakkaille ja eläimille.

Rakkautta, mitäs muuta sinkkunainen toivoisi ;) Rakkautta ei voi ostaa, sitä ei voi vaatia, mutta sitä voi antaa pyyteettömästi, eikä se lopu koskaan kesken.

Jos joulun toivelahjat koostuisivat näistä asioista, voisi olla, ettei joulu olisikaan enää juhlapyhistä julmin. Ole ystävä itsellesi, ole ystävä lähimmäisillesi. Anna heille joululahjoista parhain, anna omaa aikaasi.

Ps. Ikioma ja signeerattu Valegro lähtee seuraavalle kommentoijalle;
Oi tämä olisi mahtava joululomakirja, mukana arvonnassa!
 
Oikein paljon onnea ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille. Laitatko Lotta spostia minulle, jilla.lappalainen@Hotmail.com :)

8 kommenttia:

 1. Taas aivan upea kuva! ja hienosti kiteytetty kaikki tärkeimmät lahjat jouluksi, niin kuin varmasti koko vuodeksi ja elämäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja tuo kuva, se on kyllä niin tunnelmallinen <3

   Poista
 2. Oii, nuo kuvat on tosi hienoja! :3

  VastaaPoista
 3. O-ou! Tää meni tunteisiin :D

  VastaaPoista
 4. Lauran piirtämät kuvat ovat kyllä tosi upeita!! Taas niin aidon näköiset pätkis ja torsten:)

  VastaaPoista