keskiviikko 3. elokuuta 2016

Takarit huutaa


Meillä on uusi satula. Jippii ja kannat kattoon! (Paitsi ehkä Torstenin mielestä, loppukesälle kun on turha odotella viikkorahoja.) Tavoillemme uskollisena olemme siis hölkkäilleet enimmäkseen ilman satulaa - se kun nyt vaan on parasta. Ollaan pidetty vähän breikkiä kaikesta liian vakavasta koulutreenistä, ja tehty koko viikko hommia ilman valmentajaa. Hommien taso on laskenut kuin lehmän häntä ;) Mutta aina ei voi treenata täysillä. Eilen vietimme yhteistä aikaa syöttelyn merkeissä, sillä ruoho tosissaan on vihreämpää aidan toisella puolen, ja koska allekirjoittaneella oli hirmuinen kiire pelaamaan squashia. Hyvä ruoka, parempi omatunto, omistajalla. Jos olisin tiennyt että kävelen kössin jälkeen koko päivän vähintäänkin epäilyttävästi, ei olisi ehkä ollut niin kiire ollenkaan. Seriously, takareidet vaan tärisi kun tänään kevyen ratsastuksen jälkeen tuli kitkettyä hetki kukkapenkkiä ja siitähän sitten syntyi aivan pakottava tarve saada korvapuustia. Onneksi pullaa löytyi pakkasesta - niin ymmärrän Torstenia, joka vaatii aina tilanteen tullen namia itselleen! 

Torsten sen sijaan tuskin ymmärtäisi tämän hetkistä oumaigaad en pysty kävelemään olotilaani, sillä toisin kuin minä, Torsten venyttelee ihan jokaisella ratsastuksella; avoja, sulkuja, siirtymisiä, you name it, kaikki jumppaa ja venyttää hevosta. En näe varsinaista hyötyä turpa maata viistäen tehdyillä loppuraveilla ja jos hevonen suorittaa hyvin vaikean tehtävän, niin siihenhän on just eikä melkein hyvä lopettaa treenit siltä erää. Turha hilloaminen on vaan niin turhaa - itsehän tajusin lopettaa squash-treenit heti kun molemmat kantapäät olivat rakkuloilla ja pallo lensi kymmenennen kerran yli peliseinien omasta mailasta. Vielä yksi onnistunut toisto on toisinaan aivan mahdoton tehtävä ja less is more, vähän kaikessa.
Tämän illan polttavin kysymys sen jälkeen kun pohdin miten saan vanhan ja raihnaisen selkäni suoristettua puutarhaleikkien jälkeen (en mitenkään oli lopputulos) on miten ikinä tulen pääsemään sänkyyn asti täältä nojatuolilta. Kyllä urheilu on vaan kivaa! Ja huomenna venytellään, se on saletti.

16 kommenttia:

 1. Näyttävä Torsten! Lihaksekkaaksi hevoseksi se on kevyen ja elastisen näköinen, ilmeisesti venyttely ja jumppa toimii.
  Minkä satulan nyt sitten hankit,CB? Mikä malli? Tosin upeasti istut ilman satulaakin, joten mihis te sitä tarvitsette:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis, Torstenilla on kyllä hyvä liikemekaniikka ja raskaaksi hevoseksi se pystyy kulkemaan yllättävän kevyesti ja kevyellä tuntumalla, jos ratsastaja osaa niin pyytää. Ja joo, CB jäi meille pysyvästi, ja olen ollut siihen tosi tyytyväinen; tsekkaan mallin vielä tänään, mielestäni se ei ole ihan perinteinen CB.

   Poista
 2. Minkä kokoinen selkä muuten Torstenilla on? :)

  Ja tosi hyvältä näyttää toi teidän meno ilman satulaakin :D

  +Torsten on tosi hyvä kuntosen näkönen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, melko lyhyt mutta sitäkin leveämpi, aikalailla lonkat auki saa selässä matkustaa :D Torsten kiittää kehuista, sillä ei minunkaan mielestä ole enää sellaista alkukesän nestepöhötystä jäljellä, kun nyt joutuvat jo kävelemään laitumella aika paljon ruokansa eteen; ja se sopii kyllä paremmin kuin hyvin!

   Poista
 3. Miten musta tuntuu että tavalliset suokit ei yleensä näytä noin oikeinpäin rakennetuille ja hyvin liikkuville, ovat enemmän sellaisia lankkuja, yhestä puusta veistettyjä. Torsten on elastisen (ei se laulaja) näköinen bodari. Peukku hyvin tehdystä työstä. Satula kiinnostaa täälläkin, mistä sä löydät noita leveiden hevosten satuloita kun ei niitä yleensä ole tarjolla missään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Torsten on kyllä sellainen hevonen että oikean ratsastajan kanssa se olisi voinut olla pitkälläkin, kun käyttää kroppaansa niin helposti oikeaoppisesti.

   Ja jaa, kyllähän me vuoden päivät kuljettiin joustorunkoisella kun tarpeeksi leveää satulaa ei ollut tarjolla, onneksi tämä tuli näin puolivahingossa vastaan!

   Poista
 4. Kauniita kuvia! Torsten näyttää tosi tyytyväiseltä :)

  VastaaPoista
 5. Todella hyvän näköistä menoa! Istut Jilla niin ryhdikkäänä ja Torsten on komea oma itsensä. Toisessa kuvassa sinulla on äärimmäisen keskittynyt ilme. :-)


  Pitäisiköhän sitä tämän tädinkin uskaltautua ilman satulaa vuokrahepan selkään... Kai se käynti nyt edes sujuu...?!

  Letkeitä jumppia ja hyvää tekeviä venyttelyjä!
  Maarit L. :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiitos, tosin mun ilmeet pitäisi blurrata kaikista kuvista pois, kun aina posket lepattaa tai kieli on ulkona suusta ;D

   Mutta ah, ilman satulaa ratsastus on parasta! Siinä huomaa niin tehokkaasti omat vinoudet, kun ei voikaan nojailla jalustimiin ;) Kivoja treenejä myös teille!

   Poista
 6. Näyttää jotenkin siltä että olisit laihtunut, en tiedä pitääkö paikkansa, mutta näyttää ainakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, tuskin pitää paikkansa, mutta kiitos 😅

   Poista
 7. Hienolta näyttää teidän meno, selvää edistystä on tapahtunut!:) sinun postauksiasi on aina yhtä ihana lukea ja katsella, upeat kuvat ja mahtavat tekstit, oikea hyvänmielen blogi!:)

  VastaaPoista
 8. Heppa näyttää kyllä tosi kivalta! Koskakohan ymmärrät, että hepan niskassa ei ole mitään katseltavaa ;) se on ainoa asia joka häiritsee.

  VastaaPoista